ivy Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 u zemlji kajmaka tesko da ima pavlake... ja sam pala u nesvest kada sam gledala neku emisijiu o raznim vrstama pavlake u Engleskoj..e to je,verovatno pored Francuske,zemlja za nas mada volim i mladi,neslani kajamk kad bude prelep,mlecan i svez kao sladoled od vanile :P
Frank Pembleton Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Proverio juče na pijaci u Bloku, nema milerama, ni pavlakeJe l neko ponudio da donese sledeće nedelje ili tako nešto ili ih zabole? ... Shiit has hit the fan...
gospa buba Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 ima na zemunskoj sigurno i ima u zemunu na trgu neka mlechna radnjica koja ima, alj ne znam kad im dolazi, mogu da pitam.sent from bubamoto
banatjanin Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 51 minutes ago, Frank Pembleton said: Je l neko ponudio da donese sledeće nedelje ili tako nešto ili ih zabole? ... Shiit has hit the fan... nije, ali nisam, naravno, pitao sve redom. na dva mesta gde sam pitao ko iz topa su rekli da nema, i da ne znaju da ima neko na pijaci
Paul Gompitz Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 Kupila sam na Bajloniju 2l domaceg mlijeka i izdvojila slatku pavlaku po Banatjaninovom receptu, a ostatak ubacila u rernu na 3 sata na 50 stepeni. Tako se odvoji surutka od sira. Dobijene kolicine su skromne, ali je zato sir presavrsen, a i kolicina ulozenog rada tezi nuli.
darling Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 (edited) daj detaljan recept sta i kako, pliz meni se pravi engleski kajmak klotid krim po ovom receptu. za to mi treba domaca slatka pavlaka, ne bih s industrijskom koja ima nekog zgusnjivaca u sebi. Edited January 28, 2020 by darling
askeladden Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 Uh jeste mu glas,a i recepte chesto valja doradjivati.Ali kajmaka zelim.Joj.
darling Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 (edited) dok se ne naviknes, posle ti bude okej, cak i zavolis. ima dobrih fazona, i dobro kuva i objasnjava. @askeladden pa eto ti recept, verovatno u norveskoj ima slatke pavlake bez karagenana. posoli i eto ga pravi kajmak. Edited January 28, 2020 by darling
askeladden Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 (edited) A probao sam nesto sto ovde zovu muceni soljeni maslac.To mi je nekako najblize. s5qiyNrcLoMa kako tecnu slatku pavlaku da prwtvorim u kajmak.To onaj gore kloted kream? Edited January 28, 2020 by askeladden
Frank Pembleton Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 Čekaj gde ovde da nađemo tu slatku pavlaku hehe... Shiit has hit the fan...
darling Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 (edited) pa to je sve kajmak, jedino sto se kod nas soli, a ovi su neslani. mozes ga izvuci iz slatke pavlake i iz mleka. Edited January 28, 2020 by darling
ivy Posted January 29, 2020 Posted January 29, 2020 ima i kod nas neslani,mladi kajmak..u mom selu na pijaci 1cova prodaje...kao sladoled je
Recommended Posts