gospa buba Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Meni to zvuči kao da je u pitanju parsimon? Edit tj. persimmon. To je (ako je to) mljac mlljac... ali ponekad se čeka po mesec i više da dođe u jedebilno stanje.jeste, to je.drzish 3 kila na balkonu i jedesh kako koje dospeva. fantazija sent from bubamoto
Zverilla Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 5 hours ago, gospa buba said: zavisi dal su zrele za jelo. ako su mekane na dodir (u rasponu od solidno do raspada) i tamno narandzaste, jedi odmah. ne jedu se peteljka, semenke i kora ako su svetle/tvrde, ostavi na terasi, na mestu gde mozesh da ih vidish, da ne zaboravite da imate. chekash dok se ne steknu gornji uslovi. sent from bubamoto meni su dobre i kad su gnjile i kada su tvrdkaste (onda malo manje ubija slatkoca). jedem sa korom, tanka je i ne mora da se ljusti
gospa buba Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 moze i tako chovek mora da istrazi!sent from bubamoto
Indy Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Super su sa jogurtom (ne onim našim jogurtom, naravno. U stvari, ne znam, nisam probao.)
*edited by mod Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 Sta raditi sa svežim celerom? Kupila bolja polovina u healthy naletu, pa sad stoji u frižideru. Ja sam ga jedino koristio za krompir salatu pa rekoh da vidim da li ima još koji konstruktivan predlog?Potaž I sokovnik stop. Sent from my H3213 using Tapatalk
Jumanji Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 Celer koren, onaj debi beli, ne stapici?Narendam, dodam orahe, ukusniji tostirani, zacinim: mulje, malo limuna, ekstra je.
darling Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 17 minutes ago, *edited by mod said: Sta raditi sa svežim celerom? Kupila bolja polovina u healthy naletu, pa sad stoji u frižideru. Ja sam ga jedino koristio za krompir salatu pa rekoh da vidim da li ima još koji konstruktivan predlog? skoro svako kuvano jelo moze da pocne dinstanjem sitno seckanog luka, sargarepe i celera.
gospa buba Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 na kolutove pola.centimetra, na ulje s obe strane, da rumeni. so, biber.sent from bubamoto
ivy Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 super je pecen u rerni.. ili kao pomfrit-isece se na stapice i pece se na tiganju u nekoj masnoci ne mora puno..prvo na tisoj vatri pa omeksa pa posle na jacoj da dobuje boju ali hrskavost krompira nikad nece dobiti ..zna biti problem sa ocekivanjem..
pacey defender Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 Celer je ok i ako se jede svez, narednan u kupus/sargarepa salati.
gospa buba Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 u rernu sa nekim mesom gde ide krompir isto na krupno, tu bash radi posao.sent from bubamoto
Frank Pembleton Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 Celer je ok i ako se jede svez, narednan u kupus/sargarepa salati. Ja sam se od pre godinu dana navukao na grickanje korena...Baš onako prija... ... Shiit has hit the fan...
ivy Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 49 minutes ago, Frank Pembleton said: Ja sam se od pre godinu dana navukao na grickanje korena... Baš onako prija... ... Shiit has hit the fan... probaj onda i kelerabu :P
Frank Pembleton Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 probaj onda i kelerabu [emoji14]U stvari sam na kelerabu i misio [emoji12]... Shiit has hit the fan...
*edited by mod Posted December 17, 2019 Posted December 17, 2019 Ok moja greska, u pitanju su zeleni stapici celera, a ne koren.
Recommended Posts