Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

Posted

Jel koristio neko eros pisto za bilo šta što nije gulaš ? Ja sam doneo teglu toga i krema od belog luka , ali mi od primene samo pada na pamet gulaš ili dodatak uz roštilj.

Sent from my H3213 using Tapatalk

Posted (edited)

tu kremu od belog luka sam kupio i ne znam ni sam na sta sam potrosio mali deo, dok ostatak nisam bacio :) cinilo mi se kao dobra kupovina.
eros pista koristio kao marinadu za piletinu. naravno umereno.
za riblju corbu, ali to moze isto pod gulas.
mesao sa kikirikijem.
e da, koristio ga i za dresing za kupus salatu.

imam sad neki haragos pista koji je 4x ljuci, ali ga jos nisam otvorio.

Edited by triple_nippled
Posted
Jel koristio neko eros pisto za bilo šta što nije gulaš ? Ja sam doneo teglu toga i krema od belog luka , ali mi od primene samo pada na pamet gulaš ili dodatak uz roštilj.

Sent from my H3213 using Tapatalk

ljutog pishtu? ja mazem i na hleb, sramim se priznati :hihi:

sent from bubamoto

Posted

Ljuti. Meni je super za uz cevape neke ili doradu pljeskavice mada to sve dosta retko jedem na gajbi.

• 4 months later...
Posted

Koliko mogu stajati u frizu junece snicle u marinadi (maslinovo ulje, origano, majcina dusica, sok narandze, biber, bijeli luk) ??

Posted

ne vidim problem da bi mogle stajati danima zamrznute

Posted

Da, ali danas 5. dan u frizu, kontam da nece ovaj bluk da se uzegne ili stagod?

Posted

mene bi vise brinuo taj sok narandze....ali i on je zamrznut ..a svi procesi se zamrzavanjem usporavaju do zaustavljaju..

• 7 months later...
Posted

Nenadano sam dobio 4 kakitm  jabuke(ako se tako zove).E sad kako se to jede uopste?

Posted
Nenadano sam dobio 4 kakitm  jabuke(ako se tako zove).E sad kako se to jede uopste?
zavisi dal su zrele za jelo. ako su mekane na dodir (u rasponu od solidno do raspada) i tamno narandzaste, jedi odmah. ne jedu se peteljka, semenke i kora :D

ako su svetle/tvrde, ostavi na terasi, na mestu gde mozesh da ih vidish, da ne zaboravite da imate. chekash dok se ne steknu gornji uslovi.

sent from bubamoto

Posted (edited)

Meni to zvuči kao da je u pitanju parsimon? Edit tj. persimmon.

To je (ako je to) mljac mlljac... ali ponekad se čeka po mesec i više da dođe u jedebilno stanje.

Edited by Indy