ivy Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 idem na kampovanje..misim ne bih ponela kilu ali malo za nekoliko dana,cisto da se gricne :D
beta Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 potrpaj masline u dve manje tegle, nali ih suncokretovim uljem i putuj. tegle nemoj da držiš na suncu. poješćeš ih i onako za par dana. dobro konzervirana maslina u presolcu sa odozgo nalivenim uljem debljine palca može da stoji i po par godina. moja tetka ih drži u šupi u zemlji u kojoj su letnje temperature prilično visoke i ništa im ne fali
ivy Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 pa to...samo nalicu ih maslinovim uljem ionako ce mi trebati i ulje
beta Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 slobodno ako ćeš posle da ga koristiš.ja ih nalijem suncokretovim i krknem u frižider. tako mi stoje po nekoliko meseci
Frank Pembleton Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 potrpaj masline u dve manje tegle, nali ih suncokretovim uljem i putuj. tegle nemoj da držiš na suncu. poješćeš ih i onako za par dana. dobro konzervirana maslina u presolcu sa odozgo nalivenim uljem debljine palca može da stoji i po par godina. moja tetka ih drži u šupi u zemlji u kojoj su letnje temperature prilično visoke i ništa im ne fali Pa to... Suština je da izbaciš vazduh što više ...
Dankan Ajdaho Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Često spremam pomfrit, moglo bi se reći da sam ovisnik. Do sada sam uglavnom pržio u palminom ulju, koristio sam ono Dijamantovo metalno pakovanje od tri litra, ali vidim da ga više (ni ovde ni u Hrvatskoj) nema u prodaji. Šta bih mogao da koristim kao zamenu (sem običnog suncokretovog ulja), a da je "zdravo", da je ukus dobar, i da eventualno može da se koristi za nekoliko prženja?
renne Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Često spremam pomfrit, moglo bi se reći da sam ovisnik. Do sada sam uglavnom pržio u palminom ulju, koristio sam ono Dijamantovo metalno pakovanje od tri litra, ali vidim da ga više (ni ovde ni u Hrvatskoj) nema u prodaji. Šta bih mogao da koristim kao zamenu (sem običnog suncokretovog ulja), a da je "zdravo", da je ukus dobar, i da eventualno može da se koristi za nekoliko prženja? Ima palmino u amanu
Ajant23 Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Lično volim i za pomfrit i za čips da koristim pola pola - svinjsku mast i ulje...
Haralampije Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Često spremam pomfrit, moglo bi se reći da sam ovisnik. Do sada sam uglavnom pržio u palminom ulju, koristio sam ono Dijamantovo metalno pakovanje od tri litra, ali vidim da ga više (ni ovde ni u Hrvatskoj) nema u prodaji. Šta bih mogao da koristim kao zamenu (sem običnog suncokretovog ulja), a da je "zdravo", da je ukus dobar, i da eventualno može da se koristi za nekoliko prženja? Ulje od kikirikija ili kostica grozdja,odlicno podnose temperaturu,nemaju neki smek jedino nisu jeftina
Dankan Ajdaho Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Šta od ovde navedenog može da se koristi za prženje više od jednom? Hvala za informaciju za palmino ulje u Amanu, proveriću.
Haralampije Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 i jedno i drugo,narocito ovo od kikirikija,ako sam te dobro razumeo ti bi ga koristio par puta u par dana..
Dankan Ajdaho Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Da, na to sam mislio. Izvini što davim, viđao sam ovo od košrica grožđa, ali od kikirikija nisam. Gde to ima da se pazari uopšte?
Bujodrag Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Svako ulje možeš da koristiš više puta za termičku obradu ali, to uglavnom ne preporučuju. Isto važi i za mast. Tebi treba ghi Ulje od kikirikija je super, prilično je neutralnog ukusa, koristio sam ga za pesto djenoveze i slične improvizacije.
Simon Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 (edited) Уље од кикирикија се можеш загријавати више пута ако се ја добро сјећам, за остала се не препоручује. Edited July 30, 2017 by Simon
Recommended Posts