Jump to content

Razna prakticna pitanja

Featured Replies

Ili smo oguglali™ na šećer u svim proizvodima da nam 200(800) g nije više dovoljno slatko.

to je sasvim moguce da se pravi od ko zna cega, da to nije vise samo secerna repa. meni pre jedno 2-3 godine jedna poznanica koja radi u koka koli fabrici ofarbane secerne vodice rekla da se promenili zasladjivac, da to vise nije domaci secer nego neka secerna tvar koja se uvozi i koja je neuporedivo jeftinija od ovoga sto se pravi ovde.

verovatno kukuruzni sirup

Ili smo oguglali™ na šećer u svim proizvodima da nam 200(800) g nije više dovoljno slatko.

e nismo! ja toliko retko pravim slatko da je to nemoguc dogadjaj ^_^

ovo je prokleti kristal. sad kad razmislim, ponashao mi se chudno i u drugim filovima pred novu godinu, kao da ima vishe vode u njemu, ili tako neshto :unsure:

Edited by gospa buba

e nismo! ja toliko retko pravim slatko da je to nemoguc dogadjaj ^_^

ovo je prokleti kristal. sad kad razmislim, ponashao mi se chudno i u drugim filovima pred novu godinu, kao da ima vishe vode u njemu, ili tako neshto :unsure:

Mislim da nismo ni svesni koliko šećera unosimo kroz neslatku™ hranu.

Hleb, mesne prerađevine, sokovi, prelivi...

:fantom:

ovo je prokleti kristal

moze i tako da se pogleda na stvar :lolol:

1 arhetip govori iz mene i mog izgubljenog brata -_-

verovatno kukuruzni sirup

uh, sada kada vas ivy vidi ...

:fantom:

ja sam svoje sve vec rekla i saznala jos pre nekoliko godina..na drugima je sad da saznaju..

Edited by ivy

nikad nisam pekao kesten. jel rteba malo da ga zasecem pre nego sto ga stavim u rernu? na koiiko stepeni i koliko dugo se pece?

naravno da treba, inače će da ti eksplodiraju. zaseci popreko nekim rebrastim nožem, celom širinom. stavi u hladnu vodu, posoli, zagrej vodu do ključanja. uključi rernu na 220°C. čim voda provri, vadi kestenje i stavljaj u rernu, 25-30 minuta, zavisi kako voliš, da budu mekši ili pečeniji. i stavi u tepsiju foliju, znaju da ostave ružne smeđe fleke.

Ja jednom nisam zasekao. Srecom, bio sam u blizini. Ping, bing, plong.

naravno da treba, inače će da ti eksplodiraju. zaseci popreko nekim rebrastim nožem, celom širinom. stavi u hladnu vodu, posoli, zagrej vodu do ključanja. uključi rernu na 220°C. čim voda provri, vadi kestenje i stavljaj u rernu, 25-30 minuta, zavisi kako voliš, da budu mekši ili pečeniji. i stavi u tepsiju foliju, znaju da ostave ružne smeđe fleke.

U mojoj familiji se kesten peče bez pretpranja, to jest kuvanja :) Dakle, svakako pažljivo zaseći oštrim jakim nožem (hvala bogu za Sandvikov perorez), do pola sata u predgrejanoj rerni punom snagom. Dobro je to što se na zarezu lepo vidi koliko je kesten pečen, ne dozvoliti da se prepeče i postane pretvrd, ali ni da bude premekan. Za fleke mogu da poverujem, iako godinama koristim isključivo jednu tepsijicu  odavno otpisanu za pečenje ma čega drugog. 

Ja kesten pečem na ringli, u tiganju za kesten. Najbolji ukus

Ja kesten pečem na ringli,

+1

i prvi put čujem za prethodno kuvanje (ne kažem da je bezveze, možda je baš super, samo prvi put čujem)

i da, kako god da se peče obavezno zaseći