Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

to je sasvim moguce da se pravi od ko zna cega, da to nije vise samo secerna repa. meni pre jedno 2-3 godine jedna poznanica koja radi u koka koli fabrici ofarbane secerne vodice rekla da se promenili zasladjivac, da to vise nije domaci secer nego neka secerna tvar koja se uvozi i koja je neuporedivo jeftinija od ovoga sto se pravi ovde.

verovatno kukuruzni sirup

Ili smo oguglali™ na šećer u svim proizvodima da nam 200(800) g nije više dovoljno slatko.

e nismo! ja toliko retko pravim slatko da je to nemoguc dogadjaj ^_^

ovo je prokleti kristal. sad kad razmislim, ponashao mi se chudno i u drugim filovima pred novu godinu, kao da ima vishe vode u njemu, ili tako neshto :unsure:

Edited by gospa buba

e nismo! ja toliko retko pravim slatko da je to nemoguc dogadjaj ^_^

ovo je prokleti kristal. sad kad razmislim, ponashao mi se chudno i u drugim filovima pred novu godinu, kao da ima vishe vode u njemu, ili tako neshto :unsure:

Mislim da nismo ni svesni koliko šećera unosimo kroz neslatku™ hranu.

Hleb, mesne prerađevine, sokovi, prelivi...

nikad nisam pekao kesten. jel rteba malo da ga zasecem pre nego sto ga stavim u rernu? na koiiko stepeni i koliko dugo se pece?

naravno da treba, inače će da ti eksplodiraju. zaseci popreko nekim rebrastim nožem, celom širinom. stavi u hladnu vodu, posoli, zagrej vodu do ključanja. uključi rernu na 220°C. čim voda provri, vadi kestenje i stavljaj u rernu, 25-30 minuta, zavisi kako voliš, da budu mekši ili pečeniji. i stavi u tepsiju foliju, znaju da ostave ružne smeđe fleke.

naravno da treba, inače će da ti eksplodiraju. zaseci popreko nekim rebrastim nožem, celom širinom. stavi u hladnu vodu, posoli, zagrej vodu do ključanja. uključi rernu na 220°C. čim voda provri, vadi kestenje i stavljaj u rernu, 25-30 minuta, zavisi kako voliš, da budu mekši ili pečeniji. i stavi u tepsiju foliju, znaju da ostave ružne smeđe fleke.

U mojoj familiji se kesten peče bez pretpranja, to jest kuvanja :) Dakle, svakako pažljivo zaseći oštrim jakim nožem (hvala bogu za Sandvikov perorez), do pola sata u predgrejanoj rerni punom snagom. Dobro je to što se na zarezu lepo vidi koliko je kesten pečen, ne dozvoliti da se prepeče i postane pretvrd, ali ni da bude premekan. Za fleke mogu da poverujem, iako godinama koristim isključivo jednu tepsijicu  odavno otpisanu za pečenje ma čega drugog. 

Ja kesten pečem na ringli,

+1

i prvi put čujem za prethodno kuvanje (ne kažem da je bezveze, možda je baš super, samo prvi put čujem)

i da, kako god da se peče obavezno zaseći