wall Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Ili smo oguglali na šećer u svim proizvodima da nam 200(800) g nije više dovoljno slatko. Link to comment
Zverilla Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 to je sasvim moguce da se pravi od ko zna cega, da to nije vise samo secerna repa. meni pre jedno 2-3 godine jedna poznanica koja radi u koka koli fabrici ofarbane secerne vodice rekla da se promenili zasladjivac, da to vise nije domaci secer nego neka secerna tvar koja se uvozi i koja je neuporedivo jeftinija od ovoga sto se pravi ovde. verovatno kukuruzni sirup Link to comment
gospa buba Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 (edited) Ili smo oguglali na šećer u svim proizvodima da nam 200(800) g nije više dovoljno slatko. e nismo! ja toliko retko pravim slatko da je to nemoguc dogadjaj ^_^ ovo je prokleti kristal. sad kad razmislim, ponashao mi se chudno i u drugim filovima pred novu godinu, kao da ima vishe vode u njemu, ili tako neshto Edited January 25, 2015 by gospa buba Link to comment
wall Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 e nismo! ja toliko retko pravim slatko da je to nemoguc dogadjaj ^_^ ovo je prokleti kristal. sad kad razmislim, ponashao mi se chudno i u drugim filovima pred novu godinu, kao da ima vishe vode u njemu, ili tako neshto Mislim da nismo ni svesni koliko šećera unosimo kroz neslatku hranu.Hleb, mesne prerađevine, sokovi, prelivi... Link to comment
gospa buba Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 moze i tako da se pogleda na stvar 1 arhetip govori iz mene i mog izgubljenog brata -_- Link to comment
Lezilebovich Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 verovatno kukuruzni sirup uh, sada kada vas ivy vidi ... Link to comment
ivy Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 (edited) ja sam svoje sve vec rekla i saznala jos pre nekoliko godina..na drugima je sad da saznaju.. Edited January 25, 2015 by ivy Link to comment
Кристофер Лумумбо Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 nikad nisam pekao kesten. jel rteba malo da ga zasecem pre nego sto ga stavim u rernu? na koiiko stepeni i koliko dugo se pece? Link to comment
aram Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 naravno da treba, inače će da ti eksplodiraju. zaseci popreko nekim rebrastim nožem, celom širinom. stavi u hladnu vodu, posoli, zagrej vodu do ključanja. uključi rernu na 220°C. čim voda provri, vadi kestenje i stavljaj u rernu, 25-30 minuta, zavisi kako voliš, da budu mekši ili pečeniji. i stavi u tepsiju foliju, znaju da ostave ružne smeđe fleke. Link to comment
Venom Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Ja jednom nisam zasekao. Srecom, bio sam u blizini. Ping, bing, plong. Link to comment
ajgor Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 naravno da treba, inače će da ti eksplodiraju. zaseci popreko nekim rebrastim nožem, celom širinom. stavi u hladnu vodu, posoli, zagrej vodu do ključanja. uključi rernu na 220°C. čim voda provri, vadi kestenje i stavljaj u rernu, 25-30 minuta, zavisi kako voliš, da budu mekši ili pečeniji. i stavi u tepsiju foliju, znaju da ostave ružne smeđe fleke. U mojoj familiji se kesten peče bez pretpranja, to jest kuvanja :) Dakle, svakako pažljivo zaseći oštrim jakim nožem (hvala bogu za Sandvikov perorez), do pola sata u predgrejanoj rerni punom snagom. Dobro je to što se na zarezu lepo vidi koliko je kesten pečen, ne dozvoliti da se prepeče i postane pretvrd, ali ni da bude premekan. Za fleke mogu da poverujem, iako godinama koristim isključivo jednu tepsijicu odavno otpisanu za pečenje ma čega drugog. Link to comment
renne Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Ja kesten pečem na ringli, u tiganju za kesten. Najbolji ukus Link to comment
Amelija Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Ja kesten pečem na ringli, +1 i prvi put čujem za prethodno kuvanje (ne kažem da je bezveze, možda je baš super, samo prvi put čujem) i da, kako god da se peče obavezno zaseći Link to comment
Recommended Posts