August 28, 2025Aug 28 6 minutes ago, napadaj said:Pre neki dan uzeh Hagen Daz i bio je odličan. Barattolino nije bio odličan, ne preporučujem.barattolino ljesnik i nekako ali pistac i visnja sa vanilom su zamrznuti slag, bas jadni(btw nemam nista protiv jedenja frikoma ako neko voli, najjace da sve sto konzumiramo mora da bude haute cuisine i superhrana, treba nahraniti i mozak, ali unistavanje rumenka i coko moka ne oprastam!)
August 28, 2025Aug 28 On 21. 6. 2025. at 15:55, Kampokei said:Jel ima neka dobra poslasticarnica u BG da ima dobar mlecni sladoled od jagode? Ovo po centru mi se cini da imaju samo sorbe, a ja to ne volim.Da se vratim na ovaj svoj post, a posle par nedelja provedenih u BG. Dakle, skoro da nema sladoleda od jagode, bar u sirem centru grada. I to ne samo sto nema mlecnog sladoleda, nego jedva da ima i sorbea, tj bar ga ovih dana nije bilo ni u Luffu, ni u Crnoj ovci, mada jeste u Saporeu. Jos vece iznenadjenje je da old skul poslasticarnice mahom imaju sumsko voce, poneko i malinu, ali skoro niko jagodu. Ne znam u cemu je fora, to je bio jedan od 3 klasicna ukusa u detinjstvu.
August 28, 2025Aug 28 11 minutes ago, Kampokei said:to je bio jedan od 3 klasicna ukusa u detinjstvu.umom selu su kuglasladoledi naulici bili vanila, čokolada, limun i tutifruti(neka varijacija шербе / crème brûlée svoimrečima + suve grožđice),točeni je pak mogao da prošara i do jagode.omiljeni kupovni bio ledov duo: lješnjak i pistachio..kotkuće bi ćale ponekad smućkao sorbe od kajsije. Edited August 28, 2025Aug 28 by makaronee
August 28, 2025Aug 28 Frikom sam batalio jos proslog leta, jer su se stvarno srozali. A ostali jaki na cenama.. U Maxiju zato uzimam njihove robne marke (Delhaize i Dream&Co) koje su cesto na finim popustima..
August 28, 2025Aug 28 @morgana kako su uništili rumenko, kad je praktično zaleđeni sok (od nečega, navodno maline 😃). Pitam, nisam jela dugo. Ali čini se da je nemoguće uništi nešto takvo, otprilike kao kad bi zeznuo čaj od kamilice.
August 28, 2025Aug 28 33 minutes ago, Pixisis said:@morgana kako su uništili rumenko, kad je praktično zaleđeni sok (od nečega, navodno maline 😃). Pitam, nisam jela dugo. Ali čini se da je nemoguće uništi nešto takvo, otprilike kao kad bi zeznuo čaj od kamilice.nemoj da si naivna, uvijek moze gore rumenko je bio zaledjeni sok ali sad nije ni to. prije par g su ga doradili navodnim dodatkom vocne pulpe i ujagodili ukus, nije mi bilo ok jer mi sluzi samo kao vremeplov ali realno nije bilo besmisleno. potom je prestao da dimi kad se izvadi iz omota, a to ne oprastam, a onda su mu sadrzaj srezali na golu vodurinu sa malo boje. zlikovci.
August 28, 2025Aug 28 3 hours ago, napadaj said:Pre neki dan uzeh Hagen Daz i bio je odličan. Barattolino nije bio odličan, ne preporučujem.hagen daz dulce di lece, cinnamon, churrossam pojedem celu kutiju, ne mogu da kontrolisem
August 28, 2025Aug 28 2 hours ago, Tsai said:hagen daz dulce di lece, cinnamon, churrossam pojedem celu kutiju, ne mogu da kontrolisemHvala lepo, da znam da ne kupujem. Je l' ovo tema i za sladoledžinice ili ima posebna? Ja sam se u Milanu raspametila kod ovih: https://www.terragelato.it
August 28, 2025Aug 28 6 hours ago, morgana said:frikom je smece, a postao je tesko smece. bas mi je zao, voljela sam rumenka i coko moko iz ciste nostalgije i povremeno ih kupovala dok su bili samo smece ali ne i tesko smece.brend je svoju decenijama gradjenu poziciju, u doba kad je nostalgija i trend uz to sto je licni motiv za kupovinu, uspio da prokocka stednjom na sirovinama. budaletine.Coko moko i Snesko i mozda Leni jos i lice na sebe. Kapri su upropastili nacisto.
August 28, 2025Aug 28 Just now, Moonwalker said:Coko moko i Snesko i mozda Leni jos i lice na sebe. Kapri su upropastili nacisto. nista im nije sveto
August 28, 2025Aug 28 3 hours ago, morgana said:nemoj da si naivna, uvijek moze gore rumenko je bio zaledjeni sok ali sad nije ni to. prije par g su ga doradili navodnim dodatkom vocne pulpe i ujagodili ukus, nije mi bilo ok jer mi sluzi samo kao vremeplov ali realno nije bilo besmisleno. potom je prestao da dimi kad se izvadi iz omota, a to ne oprastam, a onda su mu sadrzaj srezali na golu vodurinu sa malo boje. zlikovci.U pravu si, uvek može gore. Obojena vodica bez ukusa