Jeremija Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 (edited) Kad sam krajem prošle godine menjao svoj prastari paket za Premium Gold, stavili su me par dana na neki CG NAT dok sam čekao da aktiviraju novi paket, nije nešto što bih ikome preporučio kao permanentno rešenje. Edited June 14, 2017 by Jeremija
renne Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 Da li statička IP adresa predstavlja (mnogo) veći rizik u pogledu sigurnosti / privatnosti? Ne
Malkmus Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 (edited) Kome treba ne-natovana veza, a 20/1 mu radi posao, ima (mislim) sve ADSL provajdere izuzev Telekoma. S tim što nisu statičke, već dinamičke adrese. Proveriti to sa korisničkim servisima - svi su tako radili pre nekoliko meseci, izuzev Oriona kojeg nisam ni proveravao. Samo što se to ne isplati ako se uzimaju paketi kod SBB-a. e. I Total je natovan, al to se zna valjda. Edited June 14, 2017 by Malkmus
Frank Pembleton Posted June 15, 2017 Posted June 15, 2017 Kad sam krajem prošle godine menjao svoj prastari paket za Premium Gold, stavili su me par dana na neki CG NAT dok sam čekao da aktiviraju novi paket, nije nešto što bih ikome preporučio kao permanentno rešenje.Ma procenat ljudi kojima to zaista pravi problem je za SBB statistička greška...
Jeremija Posted June 16, 2017 Posted June 16, 2017 Ma procenat ljudi kojima to zaista pravi problem je za SBB statistička greška... Pa, ne znam, ja, na primer, uopšte nisam sa njim proveravao torente i slično, nego je pravio problem sa najobičnijim sajtovima koji bi se zatamnjivali i/ili tražili da se izvrši autentikacija. Ja sam se posle samo par dana o'ladio, mislio sam "pa neće valjda ovako do kraja ugovora" - srećom, nije.
Frank Pembleton Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 Pa, ne znam, ja, na primer, uopšte nisam sa njim proveravao torente i slično, nego je pravio problem sa najobičnijim sajtovima koji bi se zatamnjivali i/ili tražili da se izvrši autentikacija. Ja sam se posle samo par dana o'ladio, mislio sam "pa neće valjda ovako do kraja ugovora" - srećom, nije.A kako si rešio to?
Jeremija Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 Nikako, oni su sami to rešili kad su aktivirali novi paket (prebacili su me na novu, ne-natovanu adresu).
Kreuz Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Uzeo sam statičku IP adresu na Totalovom ADSL-u, ali ne vidim promene, i dalje je stanje kao da sam iza NAT-a. Probao sam da forwardujem port, ali dobijam info "IP address and Router Local IP are not in the same subnet". Da li bi nešto trebalo da menjam u Local Area Connection ili kada uđem u TP-Link router?
renne Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Treba da forvorduješ port prema lokalnoj adresi uređaja, a ne prema tvojoj javnoj
Kreuz Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Toooo, majstore! Mislim da sam konačno (ponovo) konektibilan. Sad još da mi opraviš SMS verifikaciju kod Intese
eumeswil Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Kome treba ne-natovana veza, a 20/1 mu radi posao, ima (mislim) sve ADSL provajdere izuzev Telekoma. Što, jel kod Telekoma natovana?
Kreuz Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Jeste. Neko vreme su na zahtev vraćali ljude na adrese van CG-NAT, ali sada i oni naplaćuju zakup statičke IP adrese. Ne znam kakva je situacija kod Oriona ili nekih manjih providera, ali verovatno će uskoro svi imati istu šemu.
Milosh76 Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Jel ima neko iskustva sa prellaskom sa IKOM na SBB mrezu?
Frank Pembleton Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 (edited) Jel ima neko iskustva sa prellaskom sa IKOM na SBB mrezu?Ja pitao za blokove, oni mi rekli "do kraja godine" Edited June 24, 2017 by Frank Pembleton
Lezilebovich Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 (edited) United Grupa i SBB lansiraju TV platformu najnovije generacije, EON. Na svim ekranima - tabletu, smart telefonu, računaru i sa najvećim brojem unapređenih funkcionalnosti do sada, EON će zameniti postojeći D3GO. Uz to, velika novina je da će EON od samog starta biti dostupan i na smart televizorima, a tokom sledeće godine pojaviće se i EON digitalni prijemnik putem kojeg će sve nove i intuitivne funkcije, osim na Smart televizoru, biti moguće i na svim ostalim uređajima. http://rs.n1info.com/a313866/Biznis/EON-menja-D3GO-od-5.-septembra.html šta mu dođe ovaj eon i 'oće to moći na beogridu ? Edited August 29, 2017 by Lezilebovich
Recommended Posts