Jump to content
IGNORED

Kafa

dig_chohano

Recommended Posts

Posted
27 minutes ago, cartman said:

Gaggia je i meni mnogo interesantna i prelepa 

Veći mi je problem prostor jer je kuhinja baš mala i značilo bi mi da bude integrisan mlin. 

Vidim na oglasima i Gaggia Paros (ima mlin) koji mi je prilično u komšiluku pa cu verovatno i to da uzmem u razmatranje 

Možda ručni mlin?

• +
    • može na policu/u fioku
    • u istom rangu cena mnogo kvalitetnije melje u poređenju sa električnim
    • pokriva veći opseg (od espresa do french press-a npr. - zavisi od modela)
    • lakše održavanje
  • -
    • gimnastika, naročito za espreso finoću (može biti i plus : ) )
    • ~60s za 18g kafe (vs ~20s)
Posted

stiglo društvo makini. 

IMG-7480.jpg

• +1 6
  • Wub 2
Posted

Uzeo Delonghi perfecta graphic touch makinu jutros od čoveka sa kupujem/prodajem i za sada sam prezadovoljan. Legla u kuhinjicu kao dupe na nošu.

Kompletno reparisana, novi bokal za mleko,garancija 6 meseci nakon toga čovek radi i servis i održavanje 

17167425593948829256687950792213.jpg

• +1 4
  • 4 months later...
Posted

Приметио сам да када пијем кафу мало прохлађену, а и даље топлу, то ми сада идеално лежи, мада је укус нешто што еволуира, некада сам је волео врућу. (скувам је, па нешто радим, прављење доручка, обавезе, итд, прохлади се и онда је пијем такву) И онда прочитам научне студије и њихове методолошке грешке из прошлости, заправо Светска здравствена организација је саопштила ( https://www.politika.rs/sr/clanak/357314/Kafa-nije-kancerogena-ako-se-ne-pije-vrela ) да пијење прохлађене кафе има бројне бенефите и анти-канцерогено делује, а само пијење вреле кафа има потенцијално канцерогени ефекат.

• Hvala 1
Posted (edited)

srecom kafu ne pijem zbog zdravstvenih benefita nego iz ciste zadovoljstine pa me bas briga sta kaze szo ali da, lako prohladjena je mnogo ukusnija

Edited by morgana
  • +1 1
Posted

Jel mešate viljuškom

Posted

Све је лако кад си млад. :D

Posted

Počela sam da pijem gorku kafu. Jeeej. 

Posted

Одувек тако и пијем, само горка кафа и горка чоколада делују подстицајно за мозак да улази у луцидне мисли. (Исто научно верификовано )

• +1 1
  • Wub 2
Posted

Samo seks tako deluje!

Do saznanja se došlo metodom pipanja, a iskustveno je verifikovano.

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

uvijek gorku, sa secerom mi je gadna (a sa mlijekom odvratna)

• +1 2
Posted

inače sam letos prešao preko svojih principa vezanih za aparate sa kapsulama

u toku procvata mog rentijerskog biznisa kupio sam krupsov nespresso, em zbog drugarice koja mi je rekla da mi je sve super u kući koju izdajem sem što nema aparatić em zbog gosta koji me pitao jel imamo aparat. to sam shvatio kao božji znak i za 80e kupio simpatičnu spravicu, koju sam - kada su drugarica i gost napustili moje odaje - prebacio sprat niže i isprobao valja li to nečemu.

ukratko - valja. iz razloga dostupnosti uzeli smo nekoliko kutija LIDL kapsula različite jačine i bukvalno sve valja, na stranu sam čin kuvanja gde pritisneš gumb i za 20 sekundi ti je puna šolja kafe koja je neloša, može se piti bez krvoliptanja a čak je i pristojno vruća što je bila moja standardna zamerka u prethodnim probama.

OK o ekološkim momentima đubreta od aluminijumskih kapsula ću razmišljati jednog dana.

odlučili smo da aparatić ostane na moru a da u beogradu nastavimo da koristimo moka pot, čisto da imamo neku raznolikost.

Posted

Ne pijem kafu

Nit mi je draga peče :sad:

Posted
9 minutes ago, Ras said:

Samo seks tako deluje!

Do saznanja se došlo metodom pipanja, a iskustveno je verifikovano.

Делује још јаче, најјаче. Али прави секс, са пуном емоционално-духовно-еротском привлачношћу, у супротном дејство му је као да сте појели кутију јефтиних пралина, добије се мало недефинисане слаткоће и пуно празнине. 

2 minutes ago, Eleniko said:

u toku procvata mog rentijerskog biznisa kupio sam krupsov nespresso, 

Јел имате даску за сецкање намирница? Наишао сам пар пута на апартмане који имају хиљаду чуда, али обичну даску, не. 

• Wub 1
Posted

e imam sve, preležao sam sve dečije bolesti, zapravo većinu i nisam jer i sam kuvam pa sam tako premotavao u glavi i unapred sve spremio.

sad imam sve - otvarač za konzerve, ljuštilicu za povrće, presu za beli luk, 2 daske /1 drvena 1 plastična/, metalno rende, nož za hleb, veliki oštar nož za sve, varjače od bambusa itd itd.

ovog leta sam iz čistog kurčenja ubacio lidlov dutch oven - onu šerpu od tučanog gvožđa - više u fazonu da slikam kuhinju za airbnb + crknite žohari nije beg cicija - da bi zatekao bukvalno prve goste kako u tome stvarno kuvaju. jebeni nemci....

• Haha 2