kozha_klima Posted May 24 Posted May 24 27 minutes ago, cartman said: Gaggia je i meni mnogo interesantna i prelepa Veći mi je problem prostor jer je kuhinja baš mala i značilo bi mi da bude integrisan mlin. Vidim na oglasima i Gaggia Paros (ima mlin) koji mi je prilično u komšiluku pa cu verovatno i to da uzmem u razmatranje Možda ručni mlin? + može na policu/u fioku u istom rangu cena mnogo kvalitetnije melje u poređenju sa električnim pokriva veći opseg (od espresa do french press-a npr. - zavisi od modela) lakše održavanje - gimnastika, naročito za espreso finoću (može biti i plus : ) ) ~60s za 18g kafe (vs ~20s)
cartman Posted May 26 Posted May 26 Uzeo Delonghi perfecta graphic touch makinu jutros od čoveka sa kupujem/prodajem i za sada sam prezadovoljan. Legla u kuhinjicu kao dupe na nošu. Kompletno reparisana, novi bokal za mleko,garancija 6 meseci nakon toga čovek radi i servis i održavanje 4
Kosmos Srbija Posted October 18 Posted October 18 Приметио сам да када пијем кафу мало прохлађену, а и даље топлу, то ми сада идеално лежи, мада је укус нешто што еволуира, некада сам је волео врућу. (скувам је, па нешто радим, прављење доручка, обавезе, итд, прохлади се и онда је пијем такву) И онда прочитам научне студије и њихове методолошке грешке из прошлости, заправо Светска здравствена организација је саопштила ( https://www.politika.rs/sr/clanak/357314/Kafa-nije-kancerogena-ako-se-ne-pije-vrela ) да пијење прохлађене кафе има бројне бенефите и анти-канцерогено делује, а само пијење вреле кафа има потенцијално канцерогени ефекат. 1
morgana Posted October 18 Posted October 18 (edited) srecom kafu ne pijem zbog zdravstvenih benefita nego iz ciste zadovoljstine pa me bas briga sta kaze szo ali da, lako prohladjena je mnogo ukusnija Edited October 18 by morgana 1
Kosmos Srbija Posted October 18 Posted October 18 Одувек тако и пијем, само горка кафа и горка чоколада делују подстицајно за мозак да улази у луцидне мисли. (Исто научно верификовано ) 1 2
Ras Posted October 18 Posted October 18 Samo seks tako deluje! Do saznanja se došlo metodom pipanja, a iskustveno je verifikovano. 1 1
morgana Posted October 18 Posted October 18 uvijek gorku, sa secerom mi je gadna (a sa mlijekom odvratna) 2
Eleniko Posted October 18 Posted October 18 inače sam letos prešao preko svojih principa vezanih za aparate sa kapsulama u toku procvata mog rentijerskog biznisa kupio sam krupsov nespresso, em zbog drugarice koja mi je rekla da mi je sve super u kući koju izdajem sem što nema aparatić em zbog gosta koji me pitao jel imamo aparat. to sam shvatio kao božji znak i za 80e kupio simpatičnu spravicu, koju sam - kada su drugarica i gost napustili moje odaje - prebacio sprat niže i isprobao valja li to nečemu. ukratko - valja. iz razloga dostupnosti uzeli smo nekoliko kutija LIDL kapsula različite jačine i bukvalno sve valja, na stranu sam čin kuvanja gde pritisneš gumb i za 20 sekundi ti je puna šolja kafe koja je neloša, može se piti bez krvoliptanja a čak je i pristojno vruća što je bila moja standardna zamerka u prethodnim probama. OK o ekološkim momentima đubreta od aluminijumskih kapsula ću razmišljati jednog dana. odlučili smo da aparatić ostane na moru a da u beogradu nastavimo da koristimo moka pot, čisto da imamo neku raznolikost.
Kosmos Srbija Posted October 18 Posted October 18 9 minutes ago, Ras said: Samo seks tako deluje! Do saznanja se došlo metodom pipanja, a iskustveno je verifikovano. Делује још јаче, најјаче. Али прави секс, са пуном емоционално-духовно-еротском привлачношћу, у супротном дејство му је као да сте појели кутију јефтиних пралина, добије се мало недефинисане слаткоће и пуно празнине. 2 minutes ago, Eleniko said: u toku procvata mog rentijerskog biznisa kupio sam krupsov nespresso, Јел имате даску за сецкање намирница? Наишао сам пар пута на апартмане који имају хиљаду чуда, али обичну даску, не. 1
Eleniko Posted October 18 Posted October 18 e imam sve, preležao sam sve dečije bolesti, zapravo većinu i nisam jer i sam kuvam pa sam tako premotavao u glavi i unapred sve spremio. sad imam sve - otvarač za konzerve, ljuštilicu za povrće, presu za beli luk, 2 daske /1 drvena 1 plastična/, metalno rende, nož za hleb, veliki oštar nož za sve, varjače od bambusa itd itd. ovog leta sam iz čistog kurčenja ubacio lidlov dutch oven - onu šerpu od tučanog gvožđa - više u fazonu da slikam kuhinju za airbnb + crknite žohari nije beg cicija - da bi zatekao bukvalno prve goste kako u tome stvarno kuvaju. jebeni nemci.... 2
Recommended Posts