Jump to content
IGNORED

Kafa

dig_chohano

Recommended Posts

Posted

Ovo zadovoljstvo je jednostavno privilegija :) kafa stize u Luxembourg posto je predhodno vlasnik, tacnije vlasnica bila Le Havre-u da je degustira pa kupila samo ono sto valja.DSC02592.jpgUvek arabica. Iz celog sveta i sveze pechena u subotu, s'leva na desno:Nova Gvineja (biljke su donete sa Jamajke sa plantaze Blue Mountain - najbolji uslovi za gajenje kafe na svetu) probam je prvi put i iznenadjuje svojom lakocom, fin, nezan ukus bez aciditetaEtiopija - divlja moca, izuzetnog aroma zacina, cokolade, bez i trunke kiselosti Jamajka - Blue Mountain, uzmem 250 gr ali samo za espreso, greota je da se aroma baci u filteruIndija - iskreno nisam probala, tek je stigla pa cu da javimTek da preciziram cena za kilogram je od 14-19E sa izuzetkom Blue Mountain koja je malo skuplja

• 1 month later...
Posted

stigla nova isporuka iz vijetnama :wub:IMG_3963.jpg

Posted

Rodjak mi doneo Frankovu kafu. Svidza mi se!Imal kave..?

Posted

Ako je ona standardna tj. ova meni bila extra slaba ko da je izvetrila :unsure: zasad se trujem doduse samo ujutru sa proizvodom droze portoroz barcaffe

Posted

klot kafabez secerabez mlekabez zasladjivacabez cimetabez sta ti ja znamsamo/prokuvana/ voda i kafaespreso mozeproduzeni u maloj soljici(samo odabrani brend)uz ostale espresoVe, moze slag/mleko

• 1 month later...
Posted (edited)

Hladna Nes kafa ili Hladni Nes 2 kasicice Nescafe Classic ,2 kasicice secera,malo vode,umutim mutilicom da se napravi lepa pena,i sipam do vrha velike duguljaste case hladno dugotrajno mleko ...mmmm deluxe!

Edited by Neeessss
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Ako je bilo izvinjavam se, gde po nekoj relativno pristojnoj ceni kupujete espresso kafu a da valja u Beogradu.

Edited by Red devil
  • 2 weeks later...
Posted

Pa da odgovorim sam sebi, od domacih varijanti Koki i Grinet cena oko 1000 din za kg, dok povremeno ove babe na Kalenicu dobijaju Lavazzu cena za 250 g je od 350 do 450 din.

Posted

a moj rendezvous sa vijetnamskom kafom se nastavlja. nisam apsolutno nista kupovao po drugim jugoistocnim drzavama priliom 20-dnevnog puta, kako bi neposredno pred povratak kuci opustosio lokalnu prodsavnicu kafea ovaj gospodin nije bio samo vozac 3 dana koliko sam proveo u sajgonu i okolici, nego i ekspert za kafu. kako se kasnije ospostavilo tamo su svi eksperti za kafu :lol:IMG_2183.jpgIMG_2218.jpg

• 4 weeks later...
Posted

Da prijavim da sam u Budimpesti najvise pila, na sopstveno iznenadjenje, fletvajt u Mekkafeu. Jako ukusna mlecna kafa. Jos se nisam ohrabrila da ponovim iskustvo u Beogradu.

Posted

ova lepotica je kod nas vec mesec dana i sad je red da je postavim poshto je polozila sve ispite:DSC03014-1.jpgmilina ti da se ujutru probudis :wub:

Posted
klot kafabez secerabez mlekabez zasladjivacabez cimetabez sta ti ja znamsamo/prokuvana/ voda i kafaespreso mozeproduzeni u maloj soljici(samo odabrani brend)uz ostale espresoVe, moze slag/mleko
:Hail:
  • 2 months later...
Posted (edited)
koju kafu dostupnu na nasem trzistu kupujes za ovaj espreso aparat?
u kafetjeru načelno možeš staviti bilo koju mješavinu kave za espresso, važno da je samljevena :) . zadnje sam koristila lavazzinu kavu u crvenom pakiranju, koje bi bila temeljni okus. njihova crna-arabica također nije loša, intenzivnijeg mirisa, ali manje nabrijana kofeinom, više večernji tip. a ako ćemo već cijepit dlaku najukusniji je illy-jev espresso. u to ime, da vam predstavim svoj (praecox) božićni poklon:francis-x6-white.gifsad jedino moram smislit kako ću ga nosit na posao svaki dan :D Edited by Nicol