msmodesty Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Ovo zadovoljstvo je jednostavno privilegija :) kafa stize u Luxembourg posto je predhodno vlasnik, tacnije vlasnica bila Le Havre-u da je degustira pa kupila samo ono sto valja.Uvek arabica. Iz celog sveta i sveze pechena u subotu, s'leva na desno:Nova Gvineja (biljke su donete sa Jamajke sa plantaze Blue Mountain - najbolji uslovi za gajenje kafe na svetu) probam je prvi put i iznenadjuje svojom lakocom, fin, nezan ukus bez aciditetaEtiopija - divlja moca, izuzetnog aroma zacina, cokolade, bez i trunke kiselosti Jamajka - Blue Mountain, uzmem 250 gr ali samo za espreso, greota je da se aroma baci u filteruIndija - iskreno nisam probala, tek je stigla pa cu da javimTek da preciziram cena za kilogram je od 14-19E sa izuzetkom Blue Mountain koja je malo skuplja
Кристофер Лумумбо Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Rodjak mi doneo Frankovu kafu. Svidza mi se!Imal kave..?
lena21 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ako je ona standardna tj. ova meni bila extra slaba ko da je izvetrila zasad se trujem doduse samo ujutru sa proizvodom droze portoroz barcaffe
eye of the beholder Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 klot kafabez secerabez mlekabez zasladjivacabez cimetabez sta ti ja znamsamo/prokuvana/ voda i kafaespreso mozeproduzeni u maloj soljici(samo odabrani brend)uz ostale espresoVe, moze slag/mleko
denise Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 (edited) caffe makiato. ustvari pise se:http://en.wikipedia.org/wiki/Caff%C3%A8_macchiato Edited July 2, 2008 by denise
Neeessss Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 (edited) Hladna Nes kafa ili Hladni Nes 2 kasicice Nescafe Classic ,2 kasicice secera,malo vode,umutim mutilicom da se napravi lepa pena,i sipam do vrha velike duguljaste case hladno dugotrajno mleko ...mmmm deluxe! Edited August 6, 2008 by Neeessss
Red devil Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 (edited) Ako je bilo izvinjavam se, gde po nekoj relativno pristojnoj ceni kupujete espresso kafu a da valja u Beogradu. Edited August 21, 2008 by Red devil
Red devil Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Pa da odgovorim sam sebi, od domacih varijanti Koki i Grinet cena oko 1000 din za kg, dok povremeno ove babe na Kalenicu dobijaju Lavazzu cena za 250 g je od 350 do 450 din.
banecare1 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 a moj rendezvous sa vijetnamskom kafom se nastavlja. nisam apsolutno nista kupovao po drugim jugoistocnim drzavama priliom 20-dnevnog puta, kako bi neposredno pred povratak kuci opustosio lokalnu prodsavnicu kafea ovaj gospodin nije bio samo vozac 3 dana koliko sam proveo u sajgonu i okolici, nego i ekspert za kafu. kako se kasnije ospostavilo tamo su svi eksperti za kafu
darling Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Da prijavim da sam u Budimpesti najvise pila, na sopstveno iznenadjenje, fletvajt u Mekkafeu. Jako ukusna mlecna kafa. Jos se nisam ohrabrila da ponovim iskustvo u Beogradu.
msmodesty Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 ova lepotica je kod nas vec mesec dana i sad je red da je postavim poshto je polozila sve ispite:milina ti da se ujutru probudis
Paprichica Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 klot kafabez secerabez mlekabez zasladjivacabez cimetabez sta ti ja znamsamo/prokuvana/ voda i kafaespreso mozeproduzeni u maloj soljici(samo odabrani brend)uz ostale espresoVe, moze slag/mleko
Nicol Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 (edited) koju kafu dostupnu na nasem trzistu kupujes za ovaj espreso aparat?u kafetjeru načelno možeš staviti bilo koju mješavinu kave za espresso, važno da je samljevena :) . zadnje sam koristila lavazzinu kavu u crvenom pakiranju, koje bi bila temeljni okus. njihova crna-arabica također nije loša, intenzivnijeg mirisa, ali manje nabrijana kofeinom, više večernji tip. a ako ćemo već cijepit dlaku najukusniji je illy-jev espresso. u to ime, da vam predstavim svoj (praecox) božićni poklon:sad jedino moram smislit kako ću ga nosit na posao svaki dan :D Edited December 23, 2008 by Nicol
Recommended Posts