bags Posted May 11 Posted May 11 Videcemo detalje kad izadje detaljan post mortem ovo je sad sales team pisao. Hehe. 1
Shan Jan Posted May 11 Posted May 11 4 minutes ago, bags said: Videcemo detalje kad izadje detaljan post mortem ovo je sad sales team pisao. Hehe. ... a Shan dugmencetom boc u skriptu za disaster recovery i za par sati sve podignuto u datacentru na drugom kontinentu. Pa ti posle idi na cloud 2
bags Posted May 11 Posted May 11 Ja cu morati u ponedeljak sa ovim mojim iz infra tima popricati. Oni su nekako previse samouvereni u Azure i uvek sve olako shvataju. 1
Shan Jan Posted May 11 Posted May 11 Just now, bags said: Ja cu morati u ponedeljak sa ovim mojim iz infra tima popricati. Oni su nekako previse samouvereni u Azure i uvek sve olako shvataju. Ma ja se salim, ne znam stvarno dovoljno o cloud providerima da bih ocenjivao koliko su sigurni. A da ne pricam koliko je ova firma u kojoj radim busna na svakom polju i koliko sve ceka samo da se neko sranje desi... Vise sam odustao da se nerviram, samo napisem rizike, predam gore a ako sve ode dodjavola nek ode. Imali smo skoro frku jer nam gomila klucnih aplikacija i dalje radi na Windowsu 2003 I godinama pokusavamo da pokrenemo aplikativce da se maknu sa toga (vec skoro 10 godina nije pod supportom microsofta). Dzaba. Morali smo da patchujemo domain controlore i to je pojebalo komunikaciju sa ovim 2003kama. Microsoft nas sa pravom odjebo, kaze oni ne testiraju vise kako patchevi na Active Directoriju uticu na 2003. Nekako smo zakrpili. Za sada... Za ovih 5 godina su nam prepolovili tim iako je kompanija kupila dodatnih 10tak drugih, sa sve odvojenim okruzenjima. Nas je sad 20tak u infri a imamo 24 datacentra i par desetina hiljada VM-ova. Da ne pricam o odvojenim domainima, raznim linux flejvorima, virtualizacionim platformama, bekap resenjima itd itd... Ovim tempom ce nam trebati 10-15 godina da sve dovedemo u red pored standardnog posla. I to pod uslovom da nam ne uvaljuju nova resenja umesto postojecih kad im dune (a uvaljuju nam svake godine). Imamo datacentre koji nemaju DR a bekape drze tu gde su im i podaci. Nema se vremena da dovodimo u red od ostalih sranja koja nam iskacu. Samo ovaj storidz sto su kupili na aliexpresu ne mozemo da nateramo da radi 2 godina a inace nam treba 2 meseca za kompletnu migraciju kad radimo takve stvari (sa normalnim resenjima). Vise se i ne nerviram. Imacu posla do penzije a ako firma ode u q zbog nekog baga, samo cu preci u drugu. TL;DR: Proizvodi su bitni ali su jos bitniji ljudi i kako oni rade svoj posao. 1
bags Posted September 12 Posted September 12 Ako je crveno na ruti onda da, samo kod granica uvek masi...
Recommended Posts