Jump to content
IGNORED

Aerodromi i letenje

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Inače, ne znam kako to uspeva na tako novom aerodromu, ali stanje toaleta je delom lošije nego na dosta starijim terminalima u svetu - šta se to drugačije radi kod nas? WC šolje kao da su preživele dosta - koliko ima da je pušteno to sve? A na dolascima je ženski toalet toliko smrdeo da su mnoge žene odustajale uključujući i mene a videh i majku koja je odvela dete u muški toalet. Možda je bilo samo tog dana, svejedno je nedopustivo.

Posted
4 hours ago, I*m with the pilots said:

Inače, ne znam kako to uspeva na tako novom aerodromu, ali stanje toaleta je delom lošije nego na dosta starijim terminalima u svetu - šta se to drugačije radi kod nas? WC šolje kao da su preživele dosta - koliko ima da je pušteno to sve? A na dolascima je ženski toalet toliko smrdeo da su mnoge žene odustajale uključujući i mene a videh i majku koja je odvela dete u muški toalet. Možda je bilo samo tog dana, svejedno je nedopustivo.

Toaleti su im bili tip top do pre par godina, bas bezveze

Posted

Upravo prosao do gejta. Od proslog leta pre par meseci promenili su pasosku kontrolu bar ovde na odlasku. Sada ima 8 kucica za 16 policajaca ali samo su do pola popunjene. Ipak islo je relativno brzo, pajkanka jedva da je pogledala moj pasos pre nego ga je vratila. 

Guzva je nenormalna ali sam relativno brzo prosao sve. Najveci choke pointi su malene stepenice na drugi sprat kroz kojs svi moraju da prodju i wc. Red ispred zenskih toaleta je kao da se dele lui viton tasne a cak i za pojedine muske mora da se ceka. 

Na terminalima ima tek po koje slobodno sediste.

Ovako sa strane mi deluje da su se francuI zajebali u proceni i da ce morati vrlo brzo opet da ga prosiruju.

• +1 3
Posted
On 27. 7. 2023. at 8:45, napadaj said:

Stiglo upravo:

Zahvaljujemo se na strpljenju tokom obrade odštenog zahteva (****/2023) vezanog za Vaše putovanje.  Na osnovu temeljnog uvida u Vaš predmet, naša služba za reklamacije odobrila je odštetu u iznosu od 70395 RSD. 

Navedeni iznos će biti uplaćen na račun koji ste naveli u roku od 7 radnih dana.  Iskreno se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje ste imali tokom putovanja kompanijom Air Serbia i nadamo se da ćete ponovo leteti sa nama. 

S poštovanjem, Air Serbia Claims Team

Samo da izvjestim da sam ipak odlucio da angazujem AirHelp posto ne zivim u Srbiji i posto kontam da ce ipak Svabe da to isteraju. Uzimaju 35% u slucaju povoljnog ishoda.

• +1 2
Posted

Koji uterivač dugova je najbolji? Wizz odbija da nadoknadi štetu za ono kašnjenje od preko 9 sati.

Posted
2 hours ago, msv said:

Koji uterivač dugova je najbolji? Wizz odbija da nadoknadi štetu za ono kašnjenje od preko 9 sati.

Sta navode kao razlog za odbijanje?

Posted
36 minutes ago, jms_uk said:

Sta navode kao razlog za odbijanje?

"...delay/ cancellation happened due to an extraordinary circumstance which could not be avoided by the company".

Posted
16 minutes ago, msv said:

"...delay/ cancellation happened due to an extraordinary circumstance which could not be avoided by the company".

Pitaj ih za pojasnjenje sta su bile 'extraordinary circumstances'

Posted

@jms_uk

"As under the Montreal Convention, obligations on operating air carriers should be limited or excluded in cases where an event has been caused by extraordinary circumstances which could not have been avoided even if all reasonable measures had been taken. Such circumstances may, in particular, occur in cases of political instability, meteorological conditions incompatible with the operation of the flight concerned, security risks, unexpected flight safety shortcomings and strikes that affect the operation of an operating air carrier.”

Posted

Pa eto tu imaš lepo izdeklamovano šta potpada pod to, sad ih pitaj šta konkretno od tih pobrojanih je ovde bio slučaj. Ako lupe nešto levo znaš da imaš prava na naknadu.

• Hvala 1
Posted

@msv da, to su uopsteni razlozi, ali ti njih pitaj sta je konkretno bilo u tvom slucaju. Cesto aviokompanije to kazu i kad nije razlog.

• Hvala 1
Posted

Da li je neko mozda isao na Siciliju u poslednjih par nedelja?

Javili su da se leti za Kataniju kao sto je trebalo, nego za Terme Lamecija zbog kvara koji je bio.

Predstavnik AirSerbie koji je javio informaciju ne zna da li nas voze u Kataniju, pa se posle sami snalazimo do, na primer Taormine u koju putujem, ili ce nas voziti ka Kataniji pa mozemo da zamolimo vozaca da nas ostavi usput u Taormini, da ne bismo isli u Kataniju, pa nazad u Taorminu.

Posted

Odlicni brojevi za Austrian Airlines (47% rast putnika) i Becki aerodrom (ovo je drugi najbolji rezultat za prvu polovinu godine) samo su potvrdili moj predosecaj i pored znacajno vecihcena karata u odnosu na proslu godinu:

image.thumb.png.f913cded5cc56e75e98e86ad8d745b6c.png

image.thumb.png.faa1dee24b1fed9da5bf6a7e5c0d7f12.png

Posted (edited)

Utorak, Tesla, arrivals pred pasošku kontrolu

1DDEF1C7-FC61-45E5-BBC5-B52A7836DC96.thumb.jpeg.e61f452f6a99dc974e1ae7b1575ceb99.jpeg308A3C39-4041-423F-8553-43EB799C3BC7.thumb.jpeg.6cb489af96575499ee1bda0d519108ac.jpeg

recimo da mi je pola sata trebalo da prođem pasošku kontrolu i da izgleda mnogo gore nego što je.

Edited by maheem
  • +1 1
  • Tužno 4
Posted

U koje je to doba dana?