kud u maglu Simoviću Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 https://www.olimpsport.rs/catalog/sport-i-rekreacija/teleskopi/durbin-skywatcher-20-60x60 ja bi ovo pazario da sam na vašem mestu(of kors ako finansije dopuštaju)
đorđe geprat Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 hvala.toje otprilike suma o kojoj sam razmišljao. sada imam neke druge prioritete (deo krova, drva za zimu, otplata cisterne) no dogodine biće instaliran.
Frank Pembleton Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 Ne znam koliko koštaju oni za gledanje ptica, verovatno nisu jeftini...
Skyhighatrist Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 On 1.9.2020. at 19:33, djordje geprat said: hvala.toje otprilike suma o kojoj sam razmišljao. sada imam neke druge prioritete (deo krova, drva za zimu, otplata cisterne) no dogodine biće instaliran. Najbitnije kod kupovine svakog, a naročito jeftinog teleskopa je smanjiti očekivanja. Biće okej da se zvera u Mesec, a za ovo ostalo...
Frile Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 (edited) 1 hour ago, Skyhighatrist said: Najbitnije kod kupovine svakog, a naročito jeftinog teleskopa je smanjiti očekivanja. Biće okej da se zvera u Mesec, a za ovo ostalo... Davno sam se igrao sa jednim ruskim (tačnije sovjetskim) teleskopom, refraktorom prečnika 50 mm, sa pripadajućim stativom. Negde sam video da se kod nas koristio na strelištima, za gledanje mete i čitanje pogodaka. Elem, sa takvim sasvim amaterskim skromnim teleskopom sam lepo gledao prsten oko Saturna, 4 Jupiterova meseca, neke dvojne zvezde, Halejevu kometu i neke od Mesijeovih objekata (poslednja dva iz spiska su se doduše videli više kao svetle flekice). U svakom slučaju, puno uživanja. Naravno, lepo su se videli avioni, Mesec... Edited September 5, 2020 by Frile
Skyhighatrist Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 8 minutes ago, Frile said: Negde sam video da se kod nas koristio na strelištima, za gledanje mete i čitanje pogodaka. Da, dobri spotteri mogu fino da posluže za zveranje u nebesa. Dobar stativ je obavezan za svaki teleeskop, naravno...
ivy Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 ima moj m dvogled za astronomsko posmatranje,ima uvecanje 10x60 i gledamo Mesec,Saturnov prsten,Jupiterove mesece i dvojne zvezde..videli smo cak i Andromedu a moze da se gleda i u daljinu po danu.. ali i njemu za nocno gledanje treba stativ koji nemamo jer se iz ruke sve drma i trese
morgana Posted September 16, 2020 Posted September 16, 2020 treba mi stamparija koja bi mogla da kvalitetno stampa tekstil, pamuk ili svilu. ne mislim na motive na majicama ili torbama, nego na komad metraze.
Redoran Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Meni treba (pouzdan) kurirski servis koji isporučuje lične pošiljke od vrata do vrata u Beogradu. Postoji li služba koja to jednostavno preuzme i odnese u drugi kraj grada? Beše neki Potrčko, rade li oni to?
gospa buba Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 1 minute ago, Redoran said: Meni treba (pouzdan) kurirski servis koji isporučuje lične pošiljke od vrata do vrata u Beogradu. Postoji li služba koja to jednostavno preuzme i odnese u drugi kraj grada? Beše neki Potrčko, rade li oni to? mislim da da, ali ne znam nishta o njima. chula sam sluchajno proshle nedelje.
Skyhighatrist Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Glovo (ima neki limit za veličinu/težinu paketa, ne moš' baš frižider da pošalješ).
gospa buba Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 mislish da glovo hoce od vrata do vrata? naravno, ono shto moze da stane u kutiju na dete na biciklu, a da se ne prevrne?
Skyhighatrist Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Dada, ima stavka "Anything", kažeš gde da preuzmu, šta da preuzmu i gde isporučuju.
gospa buba Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 a pa to je dobro znati!sent from bubamoto
Redoran Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Hvala braćo/sestre i jedini prijatelji moji! 1
Recommended Posts