Jump to content
IGNORED

ADSL

MaRkOMaN

Recommended Posts

Posted
Evo, izgleda da i ADSL konacno ide ^Najveću promenu u odnosu na stare pakete osetiće korisnici Click 2 paketa, koji od 1. februara prelaze na Click 4 paket i kojima se povećavaju obe brzine - preuzimanja sadržaja sa Interneta (download) sa 2048 kb/s na 4096 kb/s i slanja sadržaja prema Internetu (upload) sa 192 kb/s na 512 kb/s. Pored povećanja brzina, korisnicima tog internet paketa smanjena je i cena mesečne pretplate na 1.799 dinara*, što je ujedno i nova cena pretplate za Click 4 paket, koji sada ima duplo većinu brzinu upload-a od 512 kb/s.Isto tako, korisnici Click 1 paketa, kojima se brzina download-a povećava na 1536 kb/s, ubuduće će moći da šalju svoje priloge na Internet duplo većom brzinom od 256 kb/s, uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara.
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

72

• nbg4ever

65

• Anonymous

43

• teacher

40

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
Jedno pitanje koje bas ne spada u ADSL ali spada u IPTV pa sa obzirom da nema te teme da pisem ovde. DObio sam od Telekoma IPTV ali kada ga povezem na tv preko skarta gde imam i kablovsku povezanu preko obicne antene ne mogu da gledam obicne kanale jer mi se slika sa skarta mesa i u obicnu do sada mi se to nikada nije desavalo a povezivao sam preko skarta razne dvd plejere. Jel postoji nacin da to nekako regulisem ili sam osudjen na to da nonstop vadim skart ili strujni kabl kada hocu da gledam kablovsku?
...pazi , možda je totalna glupost , ali imao sam , čini mi se ,sličan problem prije par godina ( doduše radilo se o satelitskom reciveru ) i evo šta mi je lik na nekom tehničkom forumu odgovorio :"...Dakle imaš problem s automatskim preklopnikom av/tv. Da concord (softver ) ga blokira i prilikom "slanja" recivera u stand-by TV prijamnik ti je i dalje u AV modu.Dakle što ti je napraviti: Otvoriti bilo koju stranu scart-a. Pored svake nogice vidjet ćeš broj. Pronađi pored nogice, broj 8 (provjeri još jednom je li njoj stvarno pripada broj i jednostavno ga prereži. Time ćeš izbaciti iz uporabe auto preklopnik."...uglavnom , cvikanje žice mi je riješilo problem . Edited by Zis
Posted
Evo, izgleda da i ADSL konacno ide ^Najveću promenu u odnosu na stare pakete osetiće korisnici Click 2 paketa, koji od 1. februara prelaze na Click 4 paket i kojima se povećavaju obe brzine - preuzimanja sadržaja sa Interneta (download) sa 2048 kb/s na 4096 kb/s i slanja sadržaja prema Internetu (upload) sa 192 kb/s na 512 kb/s. Pored povećanja brzina, korisnicima tog internet paketa smanjena je i cena mesečne pretplate na 1.799 dinara*, što je ujedno i nova cena pretplate za Click 4 paket, koji sada ima duplo većinu brzinu upload-a od 512 kb/s.Isto tako, korisnici Click 1 paketa, kojima se brzina download-a povećava na 1536 kb/s, ubuduće će moći da šalju svoje priloge na Internet duplo većom brzinom od 256 kb/s, uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara.
Trenutno stanje:
Paket Brzina Cena bez PDV-a Cena sa PDV-omClick START 256/64 Kb/s 999,00 1178,82Click 1 1024/128 Kb/s 1.208,00 1.425,44Click 2 2048/192 Kb/s 1.811,00 2.136,98Click 4 4096/256 Kb/s 2.415,00 2.849,70
Jeste, smanjena je. Za 12 dinara.A glede Click1 paketa...Ako je ona cena sa porezom (a to se iz teksta, je l'te, ne vidi), onda je pojeftinio 125 dinara. A ako je bez poreza, onda je, blago nama, taj paket poskupeo za stotinak dinara...Genijalno.
Posted
Piše dole *Sve cene su bez poreza...
Ma ja, ali kod "1299" nema zvijezde, pa sam mislio da su se zajebali...
Posted

ja zvala za D@H, ima moja ulica ali od broja 27 krenulo ka višim brojevima a ja sam na broju 13 :cry:reklo zvaće me ako se promeni situvacija.

• 2 weeks later...
Posted

Ajde jedno savetovanje. Napisaću ovo isto i na ADSL-u, pošto hvata i jedno i drugo.Korisnik sam SBB-a, D3 Mix paket. Znači, kablovska + D3 digitalni dekoder + kablovski internet.Uz to uzimam i dva paketa; HBO i sport.Sve to zadovoljstvo košta 2850 dinara.U septembru mi je istekao ugovor, plaćam i dalje ugovorenu pretplatu, ali su mi skinuli brzinu interneta sa 4 MB/s na 2MB/s, sa obrazloženjem, da to 4MB/s mogu dobiti samo korisnici pod ugovorom.A najkraći ugovor koji nude je na 24 meseca, manja obaveza ne postoji.Šta mi je raditi? Kakva su iskustva sa IP tv i da li i tu postoji HBO (on mi je cifra u jednačini koja preteže, ne bih to menjao/gubio).S druge strane, ne potpisuje mi se baš (ako ne moram) ugovor na dve godine, jebi ga, dugo je, ali 2 MB/s je jedno, a 4 nešto sasvim drugo. Nema seckanja, čekanja, kuraca palaca.Hajde da čujem mišljenja, ima li bolja alternativa ili da legnem na rudu?

Posted

lezi na rudu. i meni se desilo isto nedavno i treba da odem da produzim ugovor... doduse, meni rekli da moze i na godinu... kod telekoma to neces dobiti za te novce.

Posted

Tako nekako. Vec neko vreme je kabl bolji od ADSLa, a ako si do sada bio zadovoljan, nema razloga da menjas.

Posted (edited)

Kod SBB-a internet (4 MB) moze i na godinu ali bez D3 :(

Edited by Далибор М.
Posted

Uco, a jel' si se prijavljivao ono pre 3-4 meseca za onu akciju '2x veca brzina po istoj ceni'?

Posted
Uco, a jel' si se prijavljivao ono pre 3-4 meseca za onu akciju '2x veca brzina po istoj ceni'?
Da, a pre NG sam i obnovio istu akciju. Meni je već povećano akcijom. Sad, pre par minuta mi je skočilo još jednom.
Posted

Telekom izgleda uranio sa dizanjem brzine... Beše ono najavljeno za februar, ali, evo već sad mi je povećano... Bilo nekad manje od 2...1107249730.png