Jump to content
IGNORED

ADSL

MaRkOMaN

Recommended Posts

Posted

Elektro oprema, komp oprema, pijaca, buvljak... to košta 20 dinara. I nemoj se njakati sa guranjem razdvajača direktno u spliter, kupi parče tel kabla i njime ih poveži.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

72

• nbg4ever

65

• Anonymous

43

• teacher

40

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Druga varijanta je kupovina filtera za drugi telefon, ukoliko su kablovi već razvedeni a telefoni su u različitim prostorijama.n2e2wz.jpgOvo je pre moglo u Netiksu da se nabavi.

Edited by Conspirator
Posted

Jedan telefon je fiksni, a drugi šetajući. Baza šetajućeg se nalazi odmah kod fiksnog :D.

Posted

U tom slučaju je najobičniji razdvajač jeftinija i logičnija varijanta. :)

Posted

ja imam slican problem...telefon u mojoj sobi gde mi je i komp je prikljucen na spliter i sa njim je sve OK, a drugi telefon u kuhinji ide u zid i ne samo da imam smetnje tipa shushtanja nego mene ne cuje onaj sa kim pricam a ja cujem vrlo slabo...oba su fiksna bez "shetajuce" slushalice...ja sam na ADSL-u od oktobra, ali u pocetku taj problem sa drugim telefonom nisam imao, to se pojavilo od sredine decembra...shta mi je ciniti?...

Posted

ADSL mikrofilter, ili spliter (sa adsl mikrofilterom, kao onaj koji si dobio od svog ISPa) između zida i telefona koji šušti.Alternativno, Utičnica l Spliter------Modem l Običan spliter sa pijace--------telefon1 l Telefon2

Posted

ADSL korisnici, kako vam radi Rapidshare u poslednja dva-tri dana? Naročito me interesuju odgovori korisnika Sezama. Kod mene ide u proseku oko (bednih) 30KB/s.

Posted

Ja mislim da to nema veze sa provajderom vec sa fajlom koji skidas, sto vise ljudi skida taj fajl to je manaj brzina? <_< :wacko::blink:

Posted

Evo recimo trenutno skidam 3. epizodu 5. sezone Losta. Neću da kačim linkove, ali evo neka neko pokuša to isto sa free accounta pa da uporedimo.

Posted (edited)
ADSL korisnici, kako vam radi Rapidshare u poslednja dva-tri dana? Naročito me interesuju odgovori korisnika Sezama. Kod mene ide u proseku oko (bednih) 30KB/s.
ujutru perfektno (paket 1024 ide preko 105kb/s), ali vec posle 3-4 pocinje da opada da bi se podiglo opet tek posle ponoci...to kad je slabije ide ispod 50kb/s...inace kad skidam preko Megauploada ide OK bez oscilacija, a na Rapidshare su mi izbacivali obaveshtenje (pre mozda 4-5 dana) da nemaju vishe Free "linija" i da moram pokushati kasnije...edit: zaboravih ovo: nekad mi se desi da skine, umesto 100mb, manje tipa 70-80mb, a da mi prijavi download complete...naravno ja to otkrijem tek na kraju kad treba da raspakujem i povezem te fajlove u winrar-u... Edited by John Coltrane
Posted (edited)
Imam Sezamov ADSL već tri godine i RS radi extra i poslednja dva ti dana i poslednje dve tri godine ;) .Ne znam jel skidaš kao free user ili imaš premium???Meni sa premiumom skida veoma brzo u bilo koje doba dana, imam paket 2048 koji piči izmedju 210 i 220.edit: sad videh dva posta iznad da imaš premium i stvarno ne znam šta je problem osim ako nema veze se brojem korisnika koji skidaju isti fajl, ja sam sinoć skidao prvu sezonu "the mentalist" i neke epizode "fringe-a" i sve je šljakalo kako treba Edited by Ted
Posted (edited)
edit: sad videh dva posta iznad da imaš premium i stvarno ne znam šta je problem osim ako nema veze se brojem korisnika koji skidaju isti fajl, ja sam sinoć skidao prvu sezonu "the mentalist" i neke epizode "fringe-a" i sve je šljakalo kako treba
Nisi me dobro razumeo, nemam premium. :)Možda je zaista do RS-a, mada primećujem da i večeras kilavi, a sinoć se brzina podigla neposredno pred ponoć, baš ću videti hoće li se to ponoviti večeras.Pored ovoga, tehnička podrška se ni posle 7 radnih dana nije udostojila da odgovori na moju molbu da njihovi tehničari dođu i kako znaju i umeju reše već jednom problem sa šumom ili da ga makar konstatuju i to mi daju napismeno, te mi se čini da ću ja u ponedeljak da se pozdravim sa Sezamom i uzmem MIK.Verat, EUNet..... ili Telekom, pitanje je sad. :unsure: Edited by Conspirator
Posted

Nemoj eunet posto oni ogranicavaju brzinu na slican nacin kao i rapidshare. Za verat sam cuo da su ih kupili neki Grci pre nekog vremena i da im se od tad kvalitet pogorsao.

Posted

Eunet nista ne ogranicava ali je na najsporijem paketu (1024/128) brzina za ~10 kilobajta manja nego kod Telekoma. Ostalo je manje-vise isto.