nautilus Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 komp mi ne vidi srpska slova u PDF formularima. odnosno vidi š, ali ćč jok. mint 18, standardan document viewer.
Timothy Leary Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Jel može link ka nekom takvom pdfu?
nautilus Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Bilo koji formular sa sajta apra na primer
Tpojka Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Vidi ovo rješenje. Mislim da ti treba ISO-8859-2 ili ISO-8859-5.
Timothy Leary Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Nažalost, nisam siguran da će mu promena "locale" pomoći. To je, izgleda, stari bug koji ne planiraju da reše... https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/evince/+bug/1288182 Kod tako nekih gluposti je linux i dalje mršav. Ono što je predloženu na dnu ove strane, kod mene radi na malo starijoj verziji Ubuntua, tako da možeš da probaš da instaliraš Chrome, njegov ugrađeni pdf viewer izgleda da izlazi na kraj sa formama i našim karakterima...
variola Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 komp mi ne vidi srpska slova u PDF formularima. odnosno vidi š, ali ćč jok. mint 18, standardan document viewer. Koristim Mint 17.3 i sve dokumente sa tvoga linka mi otvara uredno. I document viewer i print preview i gimp image editor, pa čak i libreoffice draw. Naravno, u document viewru i print previewu mogu da se popunjavaju ona polja u formularima. Pri tome se ne sećam da sam nešto posebno čačkao u podešavanjima oko jezika i fontova. Proveri imaš li instalirane sve ove varijante srpskog Ako ništa ne pomogne, možeš da uradiš ovo što je napisao TL, pdf-ove otvoriš u chromiumu, može i firefoxu ali tu ne možeš da direktno popunjavaš ona polja u formularima (za razliku od chromiuma) već samo da štampaš.
nautilus Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 Hvala drustvo. Otisao sam dotle da sam instalirao i poslednji akrobat koji je podrzavao linux ali bez ikakvog efekta. Problem jeste ozbiljan, sve veci broj ljudi koristi linux za posao zbog inspekcija koje jure piratski softver, i onda ovakav bag. Nasao sam zalbe nekih ceha, slovaka itd na istu stvar. Upalilo je ovo Timotijevo. U Chromiumu sve funkcionise normalno.
Razzmatazz Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Nikad u životu nisam imao problem tog tipa. Doduše, nikad u životu nisam ni opalio default install sa next, next, next.
variola Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Videh danas da Mint 18 koristi xreader za "otvaranje" pdf-a. Mozda je u njemu bag. Probaj npr. evince koji je kod ranijih verzija minta.
Velocipede Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Ubuntu 16.04 i default Document Viewer, tj Evince, otvara sve bez problema sa ovog linka
Gospodin Slucaj Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 uh otkad ja nisam imao problema ovog tipa na linuksu (još ja opaliim next next next) i lepo vidim sva slova u gnome 3.20 a ništa osim tastature mi nije na srpskom čini mi se
variola Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 ista stvar i sa evinceom. Proverio si i da li imaš instalirane sve one pakete sa jezicima (srpskim)? Ti kad kucaš imaš ćirilicu sva slova normalno?
nautilus Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 neće ni ćirilica instalirao sam čak i bosanski zato što ima ISO-8859-2 verziju. kada kucam slova u tab u pdf dokumentu on ih vidi, ali kada promenim tab, srpska slova nestaju.
variola Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 onda stvarno ne znam u čemu je problem. video si koji su mi jezički paketi instalirani, sve radi uredno. u keyboard appletu sam dodao pored engleskog, za ćirilicu srpski (jedini ponuđen), a za latinicu sa "našim" slovima slovenački.
Recommended Posts