Caligula Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 Radio je dobro do pre par meseci. Ne znam gde da ga nosim, videcu po netu
3opge Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 (edited) da, izgleda da su ti odsvirali neki elektroliti sto kaze Indy, ima neki tip valjda na kraju prvomajske ali moji nisu znali tacno da mi kazu. kad mi jave javicu ti. Edited December 29, 2019 by 3opge
Caligula Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 (edited) Znam za njega, guzva je uvek odnosno kada sam zvao rekao je tek za metar i vise dana inace sam ga vec nosio na generalku pre par godina tamo prema Altini neki servis ali lose su ga uradili ocigledno - ocistili potenciometre od krckanja ali tjuner od tada crkava. Edited December 29, 2019 by Caligula
3opge Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 imas li na njemu ulaz direktno na izlazni stepen pojacala (bez pretpojacala)? ako imas probaj da prikljucis izlaz iz nekog drugog pretpojacala, to ce ti reci da li je samo pretpojacalo lose a izlazni stepen ok.
Caligula Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 (edited) Ma isprobao sve, menjao ulaze, ulaze za zvucnike, prepovezivao, jok more. Prosto nesto riknjava lagano. Edited December 29, 2019 by Caligula
3opge Posted January 2, 2020 Posted January 2, 2020 Why Your Dad's $300 1980 Receiver Still Sucks By Steven Stone | November 24, 2015 4:15 AM https://audiophilereview.com/amps/why-your-dads-300-1980-receiver-still-sucks.html
Caligula Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 (edited) Odneo vintage Phillips tuner/pojacalo na popravku (nije radio FM + visoki tonovi poceli da se gube), sada ga doneo - tuner radi dobro ali visokih i dalje nema. Onda stavim slusalice u pojacalo, na slusalicama zvuk odlican. Ne moze biti do zvucnika, da crknu visokotonci na oba u isto vreme. Sta bi moglo biti problem? Zvao i servis, cekam da mi se jave. Edited January 17, 2020 by Caligula
Luther Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 34 minutes ago, Caligula said: Odneo vintage Phillips tuner/pojacalo na popravku (nije radio FM + visoki tonovi poceli da se gube), sada ga doneo - tuner radi dobro ali visokih i dalje nema. Onda stavim slusalice u pojacalo, na slusalicama zvuk odlican. Ne moze biti do zvucnika, da crknu visokotonci na oba u isto vreme. Sta bi moglo biti problem? Zvao i servis, cekam da mi se jave. Može, meni se dešavalo više puta. Što ne znači da je i kod tebe. Odnesi ih kod nekoga na proveru ili u servis.
Caligula Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Kazu u servisu da su probali pojacalo pre isporuke, da radi odlicno i da sada donesem zvucnike
autsajder Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Quote Starosno oštećenje sluha (Presbiakuzija) Od 40-te godine naš sluh polako počinje da slabi. Dolazi do postepenog propadanja slušnih ćelija u unutrašnjem uvu koje može dovesti do značajnog oštećenja sluha. Dakle, ovde se ne radi o bolesti, već o normalnom slabljenju sluha, uslovljeno staračkim promenama. Obično prvo zahvata visoke frekvencije, pa sa pogorsanjem zahvata i ostalo... Lečenje nije moguće. U mom plejeru je sve iznad 8000Hz stepeno pogurano za 2-15dB na gore da bih iznivelisao ovaj prirodni strmopad, tj da bi mi muzika zvučala normalno. To nisam radio prije desetak godina. Ipak, ako je razlika između slušalica i zvučnika drastična, onda je nešto do tehnike.
Indy Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 7 hours ago, Caligula said: Kazu u servisu da su probali pojacalo pre isporuke, da radi odlicno i da sada donesem zvucnike Razumem da te mrzi, ali nemoj biti lenj. I neverovatnije stvari se dešavaju... PS. Ne mislim da je u pitanju starenje tvog sluha, ovo što kaže autsajder. To nije tako drastično da bi izgledalo kao da je nešto u sistemu pokvareno. (Btw. postoje testovi na YT, ako imate dobre, mislim stvarno Hi-Fi, slušalice - možete da se istesterišete i vidite kako stoje stvari. Meni, recimo, sve postaje mukla tišina tačno iznad 15KHz. Što je OK, tamo ionako nema ništa korisno... Betoven je čuo i znatno manje... )
Caligula Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 11 hours ago, autsajder said: U mom plejeru je sve iznad 8000Hz stepeno pogurano za 2-15dB na gore da bih iznivelisao ovaj prirodni strmopad, tj da bi mi muzika zvučala normalno. To nisam radio prije desetak godina. Ipak, ako je razlika između slušalica i zvučnika drastična, onda je nešto do tehnike. Brt ovo uho oslabilo onda preko noci, mada na slusalice reaguje nije do uva, prosto nema visokih tamo gde ih sa kompjutera odlicno cujem 10 hours ago, Indy said: Razumem da te mrzi, ali nemoj biti lenj. I neverovatnije stvari se dešavaju... Ma nosim kutije u ponedeljk, nego mi cudno da obe crknu istovremeno
Luther Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 1 hour ago, Caligula said: Ma nosim kutije u ponedeljk, nego mi cudno da obe crknu istovremeno Kao što rekoh meni se to par puta desilo. Pošto mi je snaga pojačala=snazi zvučnika kad se nagari do daske i u dužem periodu odu oba visokotonca. Što se dešavalo kada je omladina pravila žurke. Znao sam unapred da sledi odlazak kod majstora.
Bujodrag Posted January 20, 2020 Posted January 20, 2020 Za gramofondžije medju vama, nabavite ovo: Jer nije bitno kako uredjaj zvuči nego koliko je cool.
Recommended Posts