yolo Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 samo da se pohvalim da sam lepo pazario:Snell Type D - 350 jevreja - u savrsenom stranju. sjajan zvucnik - 44kg milozvuka po komadu.gde, u kojoj zemlji?
Bustin Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 (edited) gde, u kojoj zemlji?Danskojs obzirom da preuredjujem jednu sobu u kino (cirka 3x6m) tako merkam neka polovna pojacala da napravim novi stereo sistem za dnevnu sobu.s' obzirom da sam u skandinaviji malo virikam i u pravcu Electrocompaniet, Copland, Primare i te, malo teze, dvokanalce. Audio Note-a nema ni za leba. ipak sumnjam da budzet moze podneti ovakvu zabavu (zena sere) - mozda Densen 10 ili 100 ili neki Thule. Novi malo veci Roteli su me razocarali :(Nego je li ima iko iskustva sa francuzima zvanim Atoll - citao sam lepe stvari o IN100 a imam jedno ponudjeno za 320 evrica.takodje kako vam se cini audiolab odkad su ga preuzeli kinezi... je su li sta brckali sa dizajnom orginalnog 8000s. nasao sam jedan demo model za €420.unapred hvala. Edited July 2, 2009 by Bustin
yolo Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 (edited) lepa kupovina, sta reci. zicer za to bi bio neki audio note meishu ili OTO ali ako kazes da nema..... ne znam, ja bih isao tu na neku tranzistorsku a klasu ili na lampe, prosto to je nesto sto ce lepo leci na snell zato sto su ti zvucnici relativno lagani za pogon. ono sto niposto ne bih uzeo je thule, to je losa firma, a bogme bih i primare zaobisao zbog njihovog inhouse zvuka koji je beskrajno dosadan i previse forenzican za moj pojam, neverovatno talentovana firma da napravi zvuk koji sa muzike skrece paznju na tehnicki aspekt slusanja. EC-ov integralac nije losa opcija (recimo model 4, super) ali su oni jako zavisni od sinergije. copland nemam formirano misljenje iskreno receno, cuo sam ih kako rade i dobro i lose, moguce da se tu da nabosti nesto lepo. atoll nemam pojma.EDIT: na ivici sam proterivanja digitalije iz stana. gramofon je poslednji reproduktor muzike dostojan coveka! ubacio sam novi gramofonski preamp radjen namenski za denon 103, ovo je ozbiljna bolest mozga koliko je dobro. Edited July 3, 2009 by gazza1
Bustin Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 (edited) hvala gazzaiskreno, meni se Primare (serija 30) mnogo dopala kada je izasla. Doduse mozda radi B&W zvucnika koji su poprilicno divlji (serija 700).Ja li imas kakvo iskustvo sa malim Unico P pojacalom:http://www.hifi4all.dk/tilbudsavisen/Komme...ce.asp?iAd=9964ili ovaj Fatmanhttp://www.hifi4all.dk/ksb/Annonce.asp?id=120585cena je OK - cak i platljiva. imam tanko iskustvo sa lampasima a len sam da naucim - Jedino sam siguran da ja gubim radi toga.btw: Type D su pravi lepotani - ganjao sam CV (imam veliku dnevnu sobu) medjutim D je vise nego izvanredan cak i sa mojim 7.1 Denon 3805 (biamped u 2x2).edint: nemam = imam Edited July 3, 2009 by Bustin
Bustin Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 btw: meishu a i OTO su zhara - a nema 2nd hand, jebiga :(
vulejov Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 EDIT: na ivici sam proterivanja digitalije iz stana. gramofon je poslednji reproduktor muzike dostojan coveka! ubacio sam novi gramofonski preamp radjen namenski za denon 103, ovo je ozbiljna bolest mozga koliko je dobro.Ma gde lampe mogu da budu dobre, haotični muljavi visokonaponski bas koji izaziva muku, gadjenje i povraćanje..Nego kakva su ti iskustva sa ostalim MC zvučnicama, sećam se da ti se Ortofon MC10 nije svideo ali je on plastikaner kao i Denon..Trenutno uporedjujem Supex 900 i AT OC5, prva je možda malo bolja ali mi se Audio Technica bolje miriše sa preampom.
yolo Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Ma gde lampe mogu da budu dobre, haotični muljavi visokonaponski bas koji izaziva muku, gadjenje i povraćanje..cekaj, zasto moramo odmah da se vredjamo;)ne znam, kad budem cuo solid state preamp koji zvuci kao prava muzika, bacicu lampe u djubre. inace mi na jesen stize pass xono pa cemo moci da se igramo do zore. to kako si gore opisao nije kako svira kod mene.Nego kakva su ti iskustva sa ostalim MC zvučnicama, sećam se da ti se Ortofon MC10 nije svideo ali je on plastikaner kao i Denon..Trenutno uporedjujem Supex 900 i AT OC5, prva je možda malo bolja ali mi se Audio Technica bolje miriše sa preampom.supex 900 ne bi smela biti MALO bolja nego MNOGO bolja, pogledaj malo bolje taj svoj preamp;) ako razlika nije malo jaca, ipak je to pravio pokojni sugano. zapravo zavisi u kakvom je stanju, da li je taj supex odran ili mu se stvrdnulo gumeno vesanje od godina i generalno da li volis taj zvuk koji je onako malo sladunjav i romantican i lazan ali super. OC5 ima dosta hladniji zvuk (opet po meni) mada ne naginje neprijatnoj ostrini koju ima OC9, i trebalo bi da zvuci detaljnije.ja bi se licno tog supexa drzao ko pijan plota, samo bi ga poslao u prokuplje na servis;)druge glave, pa slusao sam sve i svasta ali nista sto mogu da ti preporucim, sve jako skupo i nista ne vredi tih bolesnih para u srbiji sa srpskim platama. najbolje sto sam skoro slusao je shilabe, ovo novo japansko cudo. opasan je i ortofon jubilee. e da, ako naletis na stari ortofon SL15, to isto imam kod kuce, superiska, vrlo slicno kao denon 103....ne znam kako kupujes ploce, ja uglavnom s-h, tako da mi denon 103 i slicno rade odlican posao, necu se potresti ako je skenjam ja ili kucna pomocnica. i dalje svako ko tvrdi da je 103 sranje moze da donese sta god hoce i da dodje kod mene na direktan obracun, pristajem da je pojedem ako se u rangu cene do 2-3x vise nadje nesto dramaticno bolje, pod uslovom da je sve nasetovano kako treba. a to sto je plastikaner, pusti babske price - a ako ti toliko smeta, budi gari pa je skini golu, moze i tako.
vulejov Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Supex definitivno ide niže i precizniji je ali mi se čini da 0.4 mV izlaza OC5 više odgovara mom preampu nego 0.2 900-ke. U svakom slučaju promena posle MM je značajna, jedini ˝problem˝ je što se jaz izmedju digitalije i analogije produbljuje sve više..Što se direktnih obračuna tiče pristajem jedino ako se odigra na Ge i DD kalemu...hvala na odgovoru, vredjanje je urodilo plodom.
Bustin Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 (edited) znam da davim ali bio sam zauzet sa multi kanalcima poslednjih 6-7 godina:ima li ko iskustvo sa MF X-A 200 ili MF X-AS 100 ?polovni su poprilicno dzabaleskutakodje C.E.C L'efhttp://www.cec-web.co.jp/products/amp/amp3...amp3300r_e.htmlmoze se uzeti za 800 evrica demo modeledit: "li" se pise odvojeno u upitnoj recenici!!! sedi, jedan! Edited July 4, 2009 by Bustin
vulejov Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 ja bi se licno tog supexa drzao ko pijan plota, samo bi ga poslao u prokuplje na servis;)Kod Žaretovog brata? Ja sam čuo svakakve priče o njemu..postoji i lik na Tošinom bunaru mada..
yolo Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Kod Žaretovog brata? Ja sam čuo svakakve priče o njemu..postoji i lik na Tošinom bunaru mada..jeste, nebojsa ristic. moja iskustva su dobra.
Bustin Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 ovo mi je istaklo u igri spram budzeta i trenutnih ponuda:* Unison Unico P - 2x50w - predpojacalo koristi ecc82 lampicu - snagaski deo pojacala je solid state mosfet* Exposure 2010s - 2x75 - interesantno je da koristi pasivno predpojacalo. moje skromno znanje me tera na pomisao da sto manje aktivnosti to manje sanse sjebati zvuk.* C.E.C L'ef amp 3300r - 2x70 pure class a - malo poznat japanacnezgodno je to sto sam zvucnike kupio pre pojacala a type d su preteski da ih nosam na probe.saveti?
yolo Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 ovo mi je istaklo u igri spram budzeta i trenutnih ponuda:* Unison Unico P - 2x50w - predpojacalo koristi ecc82 lampicu - snagaski deo pojacala je solid state mosfet* Exposure 2010s - 2x75 - interesantno je da koristi pasivno predpojacalo. moje skromno znanje me tera na pomisao da sto manje aktivnosti to manje sanse sjebati zvuk.* C.E.C L'ef amp 3300r - 2x70 pure class a - malo poznat japanacnezgodno je to sto sam zvucnike kupio pre pojacala a type d su preteski da ih nosam na probe.saveti?pa jedini normalan savet koji bilo ko moze da ti da je da nekako nadjes nacina da cujes pojacalo sa svojim zvucnicima ako ikako moze u tvojoj sobi. to je jedino relevantno za koliko toliko objektivan sud (jos ako bih ti rekao da pokusas da imas na raspolaganju barem nekoliko dana da vidis kako se to ponasa na malo duze staze, verujem da bi oterao na izvesno mesto).slusao sam i unico i exposure. to su vrlo solidne sprave za svakog normalnog konzumenta. taj expo je cini mi se za nijansu sterilniji u prezentaciji, cak i u poredjenju sa starijim expo integralcima koji su odlican pazar (u tom smislu pogledaj dal na oglas nema neki XXV ili XX, to bi bio zicer) ali to ne mora da znaci nista.unico je dobar amp za razmrdavanje smarackih zvucnika (vidi pod dynaudio) nekakve nize srednje klase. ako ides na hibrid, onda je cujno bolja opcija pathos classic, po mogucnosti iz serije II ili jos bolje III. opet, nemam predstavu kako ce da legne na snell. da je muzikalno jeste, da nije kraj sveta, nije. neka te lampe ne opterecuju, ECC82 ima ko pleve i bice je, nije skupa, pored toga u signalnom je delu tako da ces menjati mozda 1 u 3-4 godine.jos nesto. iz koje godine je taj zvucnik? ja se obicno vodim logikom da uredjaji najbolje rade kada se uparuju sa komponentama slicnog godista. nije to neko pravilo kog se treba drzati striktno, mene tu vise vodi neki osecaj nego sto bi se to moglo braniti ne znam kakvim argumentima. ako taj snell ima jedno 15-tak godina kao sto mislim da bi mogao da ima, onda ne bih iskljucio match sa pojacalima kao sto su bile marantzove serije koje rade u A klasi kao sto su PM-94 ili PM-84 ili cak nesto stariji i snagom slabiji PM-4 ili PM-6. ovo je naravno onako malo wild card opcija, pogotovu sto nije bas lako naci savrseno ocuvane komade kojima decenije eksploatacije (cetvrtina outputa je u cistoj A klasi i greju se ko ludi) nisu bas nimalo naudile. ali mislim da bi jedan PM-94 bio zakonito resenje za taj snell.
Bustin Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 (edited) Slusao sam patos klasik jedan na audio notovim zvucnicima (oni sto bazirani na type E kucistu, AN-nesto) i zvucalo je poprilicno dobro.ima jedan polovan za €1100 - oticicu vec sutra da ga cujem.moji type D bi trebali biti iz 95-96nasao sam jedan exposure xv za €400 - valjali to cemu? Edited July 5, 2009 by Bustin
vulejov Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 moja iskustva su dobra.Da li si možda slušao Ortofon MC15, kod Tome iz Kruševca stoji cena od 160 eura..
Recommended Posts