Posted July 15, 200816 yr Dajte predloge gde u Istri provesti nedelju dana u renesansnom ambijentu, za skromne novce...Ne mora da bude more, kopno bi čak bilo prednost. Mesto kao reper bio bi Svetvinčenat ili Savicenta. Ideja mi je spavanje u kamenoj kući kod lokalne babe, istarska supa od vina, šetnje po kiši, takve stvari.Koliko uopšte ima kiše u oktobru u Istri?
July 15, 200816 yr Dajte predloge gde u Istri provesti nedelju dana u renesansnom ambijentu, za skromne novce...Ne mora da bude more, kopno bi čak bilo prednost.Motovun, Grožnjan, Mohori. Ambijent ovih sela je, cenim, ono što juriš. Sve može da se izakcija: od supe, preko pršute, do vina. Jedino ćeš morati malo podrobnije da se raspitaš za jeftinu varijantu smeštaja pošto u turističkoj ponudi preovlađuju kamene vile malo jače kategorije. Doduše ako sakupiš 7-8 ljudi onda su i te vile ekstra povoljne.
July 15, 200816 yr Dajte predloge gde u Istri provesti nedelju dana u renesansnom ambijentu, za skromne novce...Ne mora da bude more, kopno bi čak bilo prednost. Mesto kao reper bio bi Svetvinčenat ili Savicenta. Ideja mi je spavanje u kamenoj kući kod lokalne babe, istarska supa od vina, šetnje po kiši, takve stvari.Koliko uopšte ima kiše u oktobru u Istri?zakasnio si prijatelju jedno 20-30 godina najmanje. to je danas uvezano u ozbiljan ruralni turizam sa diskretnim ali primetnim komercijalnim predznakom. po istarskim selima se danas grade kamene kuce sa bazenima vredne milion evra a baba je sve manje. pored toga 7 dana u istri ce ti se ciniti kao vecnost. sto se tice vremena u oktobru, moze sve, od miholjskog leta do skoro pa snega. ako jos krene bura sa mora, mozes da racunas da neces promoliti nos napolje.s tim na umu - moj prvi tip bi ti bila brtonigla kod buja koja je carstvo hedonizma vinskog i gastro.... Edited July 15, 200816 yr by gazza1
July 15, 200816 yr Barban. Ili, mozda jos bolje, Momjan (blizu Groznjana koji je skup ali naravno najbolje mesto u Istri; a mislim da je i drug Kozlovic odatle).
July 18, 200816 yr Evo sad bila putopisna reportaza iz Istre na b92.. Mada vrlo skromna, i ako izuzmemo pricu o tartufima, bez zelene Istre.. al svejedno se covek oseti tuzno sto se tamo nije rodio.. Istra je najbolja drzava na svetu, i tacka.
July 21, 200816 yr ako jos krene bura sa mora, kad znalci pocnu dijeliti savjete...To me podsjetilo na onaj vitz kad se srbin vratio s ljetovanja na moru i kaze: uh bas je bilo dobro, narocito ona riba gradele i vino demizon. A sto se tica samog pitanja, ma mozes di god ces. Nije istina da nema 'baba'. Pa nismo ni toscana Recimo potez motovun, oprtalj, beram, linda... Taj djir
July 21, 200816 yr mesto premanturi, tamo bih trebala ici za koju nedelju. bio neko, neki sovjet, korisna informacija itd..... Edited July 21, 200816 yr by pcelica
July 21, 200816 yr Mjesto je premanturA. Tamo je bio raj na zemlji prije jedno 15ak godina dok nisu poceli s 'urbanistickim' zahvatima u samo tkivo sela. I dalj je ok jer je okruzena s ludilo prirodom. Ako niste s autom (iako to toplo preporucam jer je pula nekih 10 km a javni prijevoz je drek) rentajte barem bicikle da se mozete dipati po Kamenjaku(park prirode =u samu Premanturu, nema asfalta nema nicega li je dug neki 5-6 km. Uvale na sve strane. Pogledati ma google maps)
July 21, 200816 yr i ja mislila premantura, al mi gugl dao premanturi kolima smo a tvoj opis zvuci savrseno :)jedva cekam :)odo gledat guglmapsjipijeiiiiiiiiedit>kako li sam ja uspela naci na guglu premanturi , sad lepo pise kako treba. Edited July 21, 200816 yr by pcelica
July 22, 200816 yr Mjesto je premanturA. Tamo je bio raj na zemlji prije jedno 15ak godina dok nisu poceli s 'urbanistickim' zahvatima u samo tkivo sela. I dalj je ok jer je okruzena s ludilo prirodom. Ako niste s autom (iako to toplo preporucam jer je pula nekih 10 km a javni prijevoz je drek) rentajte barem bicikle da se mozete dipati po Kamenjaku(park prirode =u samu Premanturu, nema asfalta nema nicega li je dug neki 5-6 km. Uvale na sve strane. Pogledati ma google maps)What he said + samo da nadodam da su plaze predivne (ne bude ni bolesnih guzvi) i da je more savrseno cisto. Pcelice, kad se vrnes, dadni nam rivju. :)
July 23, 200816 yr Mjesto je premanturA.A kad ste tamo, ovim napunite iPod(Mali uskok s Nau Plejinga)
July 23, 200816 yr Mjesto je premanturA. Tamo je bio raj na zemlji prije jedno 15ak godina dok nisu poceli s 'urbanistickim' zahvatima u samo tkivo sela. I dalj je ok jer je okruzena s ludilo prirodom. Ako niste s autom (iako to toplo preporucam jer je pula nekih 10 km a javni prijevoz je drek) rentajte barem bicikle da se mozete dipati po Kamenjaku(park prirode =u samu Premanturu, nema asfalta nema nicega li je dug neki 5-6 km. Uvale na sve strane. Pogledati ma google maps)bila prosle godine :) uff - sve najlepse