jms_uk Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 Stigla juce i mamina (Stari Grad, online, u novembru). Sent from my iTelephone using Tapatalk
Kreuz Posted June 18, 2017 Posted June 18, 2017 Mali jubilej juče kod mene, tačno 8 meseci od podnošenja zahteva (i uplate) za novu KZO. Opravila ga BNB, svaka čast
Gospodin Slucaj Posted June 18, 2017 Posted June 18, 2017 ja sad proverio i proizvedena mi kartica sad čekam da je poštar donese podneo zahtev elektronski u decembru
Frank Pembleton Posted June 18, 2017 Posted June 18, 2017 Mojoj kevi 7 meseci. Ali nema veza 1 Ana je "uradila ogroman posao" ... You had one job... ....shit has hit the fan...
kurjak92 Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 Nemoj neko da zakine drzavu # zatezanje #nemalabavo Послато са F3311 уз помоћ Тапатока
Frank Pembleton Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 Čekaj bre.... Jesam ja debil ili... ....shit has hit the fan...
JozoMujica Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 Pise lepo... Ослобађање од плаћања партиципације Плаћања партиципације за здравствене услуге за које је предвиђено плаћање исте ( нпр. прегледи код изабраног лекара, лекови за које се плаћа фиксна партиципација од 50 динара, лабораторијске анализе, рехабилитација, процентуално учешће у цени имплантата, медицинско-техничких помагала....) ослобођене су одређене категорије грађана. Плаћања су ослобођени ратни војни инвалиди, мирнодопски војни инвалиди, цивилни инвалиди рата, слепа лица и трајно непокретна лица, лица која остварују новчану накнаду за туђу помоћ и негу другог лица, добровољни даваоци крви који су крв дали десет и више пута (ослобођени трајно) ,a они који су крв дали мање од десет пута у року од 12 месеци после сваког давања крви. Добровољни даваоци су ослобођени плаћања партиципације за здравствене услуге за које је предвиђено плаћање, осим за лекове са Листе лекова, као и за медицинско–техничка помагала и имплантате. Плаћања партиципације такође су ослобођене и друге социјално угрожене категорије које не плаћају здравствено осигурање, већ се њихово здравствено осигурање финансира из буџета Републике Србије (грађани осигурани као незапослена лица, избегла, расељена и прогнана лица, лица старија од 65 година живота без оствареног права на пензију, лица ромске националности...и друге категорије социјално угроженог становништва). Осим ових категорија, плаћања партиципације ослобођени су и сви грађани и чланови њихових породица чији месечни приходи не прелазе прописани цензус за ослобађање од плаћања партиципације. Да би осигураник који живи сам остварио право на ослобађање од партиципације, потребно је да његов месечни приход не прелази износ минималне зараде у Републици увећан за 30 одсто. Уколико осигураник живи са члановима породице, он и чланови његове породице могу бити ослобођени плаћања партиципације, ако укупни месечни приход по члану породице не прелази минималну зараду у Републици.
Delija67 Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 Po kom osnovu su lica romske nacionalnosti oslobodjena participacije?
JozoMujica Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 (edited) Ne znam, mislim da je to uradjeno dok je Tomica Milosavljevic bio ministar... (u uputstvu za primenu pravilnika je pisalo nesto kao "lica romske nacionalnosti koja zbog specificnog nacina zivota nemaju stalno prebivaliste", odnosi se valjda na Cergare, ne na sve Rome). Edited June 20, 2017 by JozoMujica
Recommended Posts