Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

Posted

drugar se zove nils fram

super mu je album Spaces iz 2013. ove godine je izdao album Solo koji se može preuzeti for free na http://www.pianoday.org/ a pre par dana mu je izašao OST za film Victoria.

on topic: naleteo kod drugarice na ovog cara i njegovu maestralnu izvedbu:

• 5 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Draga roksi, tvoje postovanje na muzičkom topiku (šire po forumu ne stižem da ispratim, izvini) me nadahnjuje. Hvala. 

Posted

hej, hej batticuore, sestro po muzici, auh, pocrveneh, zaista:)

e pa, uzvracam! i tebi kao i ostaloj braci i sestrama po muzici na ovim stranicama. 

ma sve je lepse sa saundtrekom;))

• 3 weeks later...
Posted

hej, hej batticuore, sestro po muzici, auh, pocrveneh, zaista:)

e pa, uzvracam! i tebi kao i ostaloj braci i sestrama po muzici na ovim stranicama. 

ma sve je lepse sa saundtrekom;))

:)

Posted

sinoc bio zanimljiv koncert filharmonije, odnosno barem prvi deo. u njemu svirali rahmanjinove varijacije na temu paganinija a odmah za njima i lutoslawskog odnosno njegove varijacije na ove varijacije. bilo je jako dobro, pogotovo mi se ponovo svidja kako zvuci orkestar, imao sam jedno vreme period kada su mi delovali neuvezbani zbog cega sam i prestao da ih gledam. cak mi nije smetalo to sto je lajovic ovo dirigovao sa za moj ukus pojacanim tempom.

u dve nedelje sam ih sada gledao u dva odlicna izdanja, ovo sinoc i kada su svirali malerovu petu simfoniju. 

Posted

@batticuore ;)  :)

yolo, kad vec pomenu malerovu 5tu, rado bih da ispravim nesto sto me kopka od kada sam postavila link gore (zaista ne znam sta mi bi). svo postovanje soltiju, naravno, al karajan transportuje, po meni, u sasvim drugu dimenziju.

dakle, ispravka, 5ta (adagietto) pod palicom h.v. karajana:

Posted (edited)

Edited by Staklena Brada
Posted

da ne listam, pretpostavljam da je bilo, ali opet:

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Arianne Savall (kćerka Jordi Savall-a i Montserrat Figueras) je veoma zanimljiva pojava, ima i solo snimke, biće zabavno pratiti je u budućnosti:

Edited by Anonymous
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...