Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

Posted

A kad sam već kod Baha da pomenem da je Pavlo Beznosiuk otišao na veoma klizav teren i snimio sonate i partite za solo violinu. Načekaćemo ćemo se mi da ponovo čujemo ciacconu iz serije Ide Hendl ili Šeringa.

Posted

brukica, otkrivam briljantnog Sokolova tek sada

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Mari Kodama je boginja, mrzim klavir, ali njena izvođenja Betovenovih klavirskih sonata su apslutno spektakularna.

Posted

Gde skinuti stereo klasičnu muziku?

Ima mnogo muzičkih sajtova ...Najčešće se preporučuje YOUTUBE.

Ali nije uvek stereo zvuk i snimak nije kvalitetan...

Postoje li sajtovi ili neke oznake na snimku koje garantuju kvalitet,stereo zvuk..?

Video sam neke oznake LOW,HD...

Posted

Gde skinuti stereo klasičnu muziku?

Ima mnogo muzičkih sajtova ...Najčešće se preporučuje YOUTUBE.

Ali nije uvek stereo zvuk i snimak nije kvalitetan...

Postoje li sajtovi ili neke oznake na snimku koje garantuju kvalitet,stereo zvuk..?

Video sam neke oznake LOW,HD...

SACD, DVD-A, Studio Master, DTS-HD itd. je za 24-bita, vrhunski kvalitet. Kod 16-bita (CD quality) gledaš da bude lossless, obično bude u FLAC formatu.

Posted

Kod pirata je uvek pitanje kvaliteta.

Idealno je kad samo "izvuku" audio bez dalje obrade.

Uvek trazim flac (koji, zapravo, i nije kodek nego vrsta zip-a optimizovanog za PCM wav).

Ne mogu ljudi da izdrze da nesto cacnu u zvuku, makar malo dignu nivo.

Inace, meni je pavi CD zvuk dovoljan.

Sent from my WP 7.8 using Tapatalk!

Posted

pored flac može i .ape, dosta klasične muzike što se vrti po netu je u tom formatu, opet dovoljno dobro za prosečne kućne uređaje.

Posted

Ja sam za poslednjih mesec dana sa rutracker-a skinuo 300GB klasike u 24 bita. Stvarno su ogromni fajlovi, jedan SACD ili DVD-A rip bude 4-5 GB, kad se prebaci u 24-bitni FLAC bude oko 1 GB, ali je zvuk kao sa gramofona, samo bez krckanja i sa većom dinamikom, da umreš.

APE (Monkey Audio) sam nekad koristio, ali umire polako, pa sam i ja sve što imam prebacio u FLAC.

Posted

Ja sam odatle uglavnom preuzeo duhovnu muziku, (po meni) ne postoji bolji izvor ko to traži.

• 2 weeks later...
Posted

Ovo prošlogodišnje izvođenje Tokyo String Quartet-a se kolje sa onim Alban Berg Quartet-a, a mislio sam da onog ne može bolje.

A Japanci se i dalje podcenjuju.

Posted (edited)

proucavala program BFI, pa nabasala na komad koji je radjen po ovoj kompoziciji...odusevljena! nisam do sada zapazila carlsa ajvsa, al' eto, sad je utefteren, bice slusan :-)

a inace, izasao program ovogodisnjeg NOMUSA. opet je odlican, ispraticu par koncerata ako bude srece /para i vremena/, a pajua cu obavezno gledati sa sestrinim klincem /malisa planira da nastavi srednju muzicku i to bas flautu, pa to pod obavezno slusamo/gledamo/

Edited by nezvanova
Posted (edited)

posveta precedniku. citam da ga nadahnjuje.

Edited by roksi