Jump to content
IGNORED

Quizmaster fan club

Marvin (Paranoid Android)

Skočko na ramenu  

182 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

kakva scena! Organizovana, jaka... I want in!

Posted

Kad je to superfinale i ko se takmici u njemu?

Posted

Ne znam. Rekli su da svi takmičari koji su stigli barem do četvrtfinala mogu da se prijave do 1. septembra. Koliko ljudi će se takmičiti, da li će praviti neko testiranje, to još nisu saopštili.

Posted

Upoznao sam nedavno jednog sugradjanina, bio je kod mog druga i pisao prijavu preko neta bas za ovo super finale. On je pre nekih 5-6 godina ucestvovao i imao 7 pobeda a kasnije u cetvrt-finalu izgubio od kasnijeg pobednika. Uglavnom, rekao je isto sto i QM, da svi cetvrtfinalisti (od pocetka emitovanja kviza) mogu da se prijave...Valjda ce se Omer :Hail: prijaviti.

Posted

milica je pokazala da je pchelica tako shto se iskombinovala sa treceplasiranim, pa su sada ili na krfu ili u turskoj... kad se vrati mozze da dobije pozdrav od ppp, a mozzda vam se i lichno zahvali.e sad... more je ljubav... tako da za brachni status nisam najsigurniji :)

Posted
milica je pokazala da je pchelica tako shto se iskombinovala sa treceplasiranim, pa su sada ili na krfu ili u turskoj...
Znao sam da Andrej ima potencijal za nešto više od trećeg mesta :)
  • 3 weeks later...
Posted

Da ne bude zabune, ove emisije što će puštati narednih dana nisu iz superciklusa, nego repriza zbog letnje pauze. Inače, organizatori nam još uvek nisu poslali informacije o superciklusu. <_<

Posted (edited)

Forumske ljubitelje kvizova podsećam da imaju priliku da se takmiče na kvizu koji organizujem 21. septembra u Beogradu u sklopu Memorijala Tomislava Munišića.Svoje učešće do sada su već najavili poznati kviz igrači Jovan Ćuk, Velibor Marjanović, Vladan Zarić, Marko Obradović, Slavko Bovan, Aleksandar Vesić, Vladimir Krnač... Ako je neko od forumaša zainteresovan da isproba svoje znanje, nek mi se javi do 18. septembra.

Edited by Quizmaster
Posted (edited)
Forumske ljubitelje kvizova podsećam da imaju priliku da se takmiče na kvizu koji organizujem 21. septembra u Beogradu u sklopu Memorijala Tomislava Munišića.Svoje učešće do sada su već najavili poznati kviz igrači Jovan Ćuk, Velibor Marjanović, Vladan Zarić, Marko Obradović, Slavko Bovan, Aleksandar Vesić, Vladimir Krnač... Ako je neko od forumaša zainteresovan da isproba svoje znanje, nek mi se javi do 18. septembra.
Ja sam raspoložen :lol:, svakako bih došao, ako budem slobodan, samo kada i gde? Samo ne razumem formu takmičenja, šta kao ti smišljaš pitanja, a mi odgovaramo ili? meni je svejedno mogu i ja spremiti neka svoja zanimljiva pitanja ako ima interesenata za nadmetanje u suvom znanju, ili daj zadatak da recimo svako od nas smisli nekih recimo 100-200 pitanja pa ko bude najuspešniji u ukupnom odgovaranju. Inače samo me kviz takmičenje zanima, ako će to biti onda bih došao, ovako anagrami me ne zanimaju, pa ne bih dolazio badava. Ja sam inače angažovan da sledeće godine organizujem Svetski šampionat u kviz takmičenju za Srbiju (koji se u isto vreme odvija i mnogim državama sveta gde svi takmičara rešavaju test od 240 pitanja iz opšte kulture iz 8 različitih oblasti (8x30)). Već sam stupio u kontakt sa Međunarodnom kviz asocijacijom, tako da će mo imati i najboljeg kviz igrača na nacionalnom nivou koji bi zauzeo svoje mesto i na svetskoj rang listi. Koga zanima nešto više o tome može pogledati moj članak na wikipediji koji sam o tome napisao:http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%...%B5%D1%9A%D1%83 Edited by kvizoman
Posted (edited)
Ja sam raspoložen :lol:, svakako bih došao, ako budem slobodan, samo kada i gde?
Obaveštenje je dato u poruci od 24. avgusta, a u sinoćnoj poruci sam dao link za Memorijal Tomislava Munišića, na koji treba treba kliknuti.
Samo ne razumem formu takmičenja...
Kviz koji sam pripremio nije ništa pretenciozno, ali biće zanimljiv. Takmičari prvo rešavaju kvalifikacioni test, a četvoro najboljih boriće se u mečevima za pehar i medalje. Deo kviza baziran je na igrama sa Slagalice, uz moje modifikacije i poboljšanja, a dve igre biće novitet. Narednih godina može to da bude i na malo ozbiljnijem nivou, a sad je ipak reč o promotivnom takmičenju, zamišljenom pre svega da se formira kviz sekcija u okviru Saveza zagonetača Srbije.
Ja sam inače angažovan da sledeće godine organizujem Svetski šampionat u kviz takmičenju za Srbiju (koji se u isto vreme odvija i mnogim državama sveta gde svi takmičara rešavaju test od 240 pitanja iz opšte kulture iz 8 različitih oblasti (8x30)). Već sam stupio u kontakt sa Međunarodnom kviz asocijacijom, tako da će mo imati i najboljeg kviz igrača na nacionalnom nivou koji bi zauzeo svoje mesto i na svetskoj rang listi.
Lepo. Predlažem ti da se učlaniš u Savez zagonetača Srbije, gde ćeš odmah biti izabran za jednog od koordinatora kviz sekcije, a verujem da će tvoji predlozi i organizacija takvog atraktivnog takmičenja biti potpomognuti i finansijski od donatora naše asocijacije. Mi smo se, inače, kandidovali u World Puzzle Federation (WPF) da budemo domaćini sledećeg svetskog šampionata u rešavanju logičkih problema. Edited by Quizmaster
Posted (edited)
Obaveštenje je dato u poruci od 24. avgusta, a u sinoćnoj poruci sam dao link za Memorijal Tomislava Munišića, na koji treba treba kliknuti.Kviz koji sam pripremio nije ništa pretenciozno, ali biće zanimljiv. Takmičari prvo rešavaju kvalifikacioni test, a četvoro najboljih boriće se u mečevima za pehar i medalje. Deo kviza baziran je na igrama sa Slagalice, uz moje modifikacije i poboljšanja, a dve igre biće novitet. Narednih godina može to da bude i na malo ozbiljnijem nivou, a sad je ipak reč o promotivnom takmičenju, zamišljenom pre svega da se formira kviz sekcija u okviru Saveza zagonetača Srbije. Lepo. Predlažem ti da se učlaniš u Savez zagonetača Srbije, gde ćeš odmah biti izabran za jednog od koordinatora kviz sekcije, a verujem da će tvoji predlozi i organizacija takvog atraktivnog takmičenja biti potpomognuti i finansijski od donatora naše asocijacije. Mi smo se, inače, kandidovali u World Puzzle Federation (WPF) da budemo domaćini sledećeg svetskog šampionata u rešavanju logičkih problema.
Znači ipak enigmatska forma kviza što se meni i ne sviđa baš, pošto sam ja više za suvo kvizaško znanje, kakvo je i ovo svetsko nadmetanje. Tako da se ne prijavljujem za učešće u nadmetanju, već ću čisto doći da vidim to oko kviz sekcije (pod uslovom da ustanem tako rano :lol: ), mada sam mišljenja da treba formirati zasebno udruženje ili samostalnu kviz asocijaciju, a ne u okviru Udruženja zagonetača Srbije. Hteo sam samo da obrazložim svoju ideju. Edited by kvizoman
Posted (edited)

Naravno , može se formirati i samostalna kviz asocijacija, ali u okviru Saveza zagonetača Srbije svakako će postojati kviz sekcija koja će okupljati ljubitelje kvizova, sa ciljem da povežemo ljubitelje kvizova, da razmenjujemo zanimljiva pitanja i informacije, da s vremena na vreme organizujemo neka takmičenja, itd. SZS već ima članove koji su bili pobednici ili uspešni učesnici TV kvizova, tako da kod nas možeš računati na pomoć u ljudstvu, a verovatno i u finansijama. Što se tiče kviza u nedelju, sveopšte znanje će biti potrebno u jednoj značajnoj meri, oko 60-70%, tako da će podjednaku šansu imati i ljubitelji suvog kviz znanja i oni koji vole neke enigmatske forme. Ne vidim razlog zbog kojeg bi bilo koji ljubitelj kviza odustao od takvog takmičenja.

Edited by Quizmaster
Posted (edited)

Pa može sekcija u okviru zagonetača, ali ovamo treba postojati zasebno reprezentativno kviz udruženje u formi nevladine organizacije koje bi se samo time bavilo, al otom potom pošto treba da sastavim statut prvo. Iskreno od prošle godine nisam učestvovao niujednom kvizu pa i nisam baš u formi, jer sam se više bacio na sastavljanje pitanja. Možda se prijavim sada za Kviskoteku i Jedan protiv 100 koji uskoro kreće, osim ako me Goša Stamenković ne angažuje za sastavljanje pitanja za 1 vs. 100 jer tu će trebati tim ljudi. Vidimo se!

Edited by kvizoman