December 24, 2025Dec 24 M'da, sa sve onim ukrasnim kravama ispred Brazilčeve fabrike.Računam, ako Miroslav Ilić kupuje pršutu u samoposluzi, to mi generalno govori više od kojekakvih statistika.@kud u maglu Simoviću
December 24, 2025Dec 24 Ima radnja sa italijanskim proizvodima na uglu Svetozara Markovica i valjda Tirsove, tamo gde je Gusan, pa preko puta. Oni su imali sireve, salame, prsute...nisam davno svracala, ne znam kako stoje sa kvalitetom i cenama.
December 24, 2025Dec 24 22 hours ago, kud u maglu Simoviću said:bila neka radnja u onom grčko ciparskom centru prekoputa arenePršutara Aćim
December 24, 2025Dec 24 Uzeo sam jednom u tom u Merkatoru u hodniku, nije me nesto dojmio, nisam ponovo uzimao.Ajd javite da li se popravio.Acim sto rekose preslan, ne znam koji mu je da stavlja toliko soli.Jedino sto je dobro kod nas je Italijanska bresaola koja se pojavi povremeno u Lidlu, i ovi neki Spanski u Merkatoru i Tempu, ali su malo skuplji, to uzmem par puta godisnje da me mine zelja.Uostalom suhomesnato nije zdravo...Eh da, od kulena dobar je Butco, ali im je pecenica bezveze. Edited December 24, 2025Dec 24 by brusli
December 24, 2025Dec 24 To sa količinom soli je tačno, ali važi pa skoro generalno za naše proizvode. Iz Ita donosim svašta, što iz hipermarketa što po manjim lokalima, čak ni ne specijalizovanim uvek, i nema soli ni 10% od ovih naših. Da li je u pitanju pršuta, vrat, bresaola, slanina...nebitno, ništa nije tako slano kao kod nas.
December 25, 2025Dec 25 23 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:iiiiiiiiiiU kategoriji svinjsko meso + so, bez aditiva, mislim da je ovo najbolje što kod nas može da se kupi 🤝
December 25, 2025Dec 25 4 minutes ago, Boksi said:U kategoriji svinjsko meso + so, bez aditiva, mislim da je ovo najbolje što kod nas može da se kupi 🤝meni je br. 1 kosmajska buđolaovaj kraški vrat je na visokom. drugom mestukad mi buđola dosadi, onda je kraški vrat br. 1
December 25, 2025Dec 25 Nema @napadaj , nema. Ne govorim o pršutu iz domaće rad(in)osti nego o ovome što se nudi u specijalizovanim i trgovinama široke potrošnje. Uglavnom dobijaš presoljen opanak.
December 25, 2025Dec 25 Uopšte nije hrdjav onaj Krainer austrijski prušt...Sad je u Maxiju na NG akciji 2.000 rsd/kg...Recimo da nije slan kao ovdašnji regularni proizvodi... Edited December 25, 2025Dec 25 by ronin
December 25, 2025Dec 25 1 hour ago, Boksi said:Nema @napadaj , nema. Ne govorim o pršutu iz domaće rad(in)osti nego o ovome što se nudi u specijalizovanim i trgovinama široke potrošnje. Uglavnom dobijaš presoljen opanak.Ma mislio sam da je typo i da je slovački u pitanju.