December 25, 2025Dec 25 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:meni je br. 1 kosmajska buđolaovaj kraški vrat je na visokom. drugom mestukad mi buđola dosadi, onda je kraški vrat br. 1Si probao Lovćenski vrat?Ima ga u Veru stndMeni se Kosmajski proizvodi ozbiljno srozali poslednjih par godina, naročito "suva pršuta".E da, preporučio bih i Black angus msm da je Yuhorov ali nisam 100% siguran. Isto Vero. Edited December 25, 2025Dec 25 by Barti66
December 25, 2025Dec 25 nisam, ću potražimod kosmajske sam uzimao samo buđolu, te suve pršute su mi onako, ne baš omiljene bez obzira na proizvođačabuđola, mortadela, maksijev carski vrat(il tako nekako) i poli parizerto vrtim
December 25, 2025Dec 25 1 minute ago, precog said:poli zbog doncica?da al samo sa bogdan tomi majonezom
December 25, 2025Dec 25 Meni dodje želja za poli parizerom jednom godišnje. Naredno moram u spojler. Ras, ne otvaraj.I za Carnex pasuljem sa kobasicom, uz hleb Sava, naravno.
December 25, 2025Dec 25 I neću, otvori sama!@Boksi , pa šta sam ja ovde, ko neka svemirska policija?@kud u maglu Simoviću koja mortadela?I neko je nedavno preporučio neku mortadelu koja se kupuje u Maksiju, ali nisam zapamtio...
December 25, 2025Dec 25 3 minutes ago, Ras said:@Boksi , pa šta sam ja ovde, ko neka svemirska policija?Pa sramim se priznati
December 25, 2025Dec 25 7 minutes ago, Ras said:@kud u maglu Simoviću koja mortadela?nisam specijalno izbirljiv što se tiče mortadelemogu i maksijeva i zlatiborac
December 25, 2025Dec 25 2 minutes ago, Boksi said:Pa sramim se priznati Naši smo, bez brige. Moja slabost su bile Podravkine špagete. Bože, koji je to otrov bio
December 25, 2025Dec 25 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:buđola, mortadela, maksijev carski vrat(il tako nekako) i poli parizerto vrtimDa nije seoski vrat?
December 25, 2025Dec 25 9 minutes ago, Ras said:Naši smo, bez brige. Moja slabost su bile Podravkine špagete. Bože, koji je to otrov bio nego reci ti nama koja ti je aktuelna slabost, a ne ove kad mlidijasmo otrov jesti!joj koliko su divne bile te spagete, kako se ona hemija od sosa ljepila za nepce i kako je parmezan dobro legao na njih obozavala sam da ih pravim pred odlazak u skolu kad bih bila popodnevna smjena (pa mama nije mogla da kontrolise sta jedem). sljedeci na listi favorita bio je hamburger gavril od gavrilovica.i onda za dezert mmmm kremisimo.divna vremena kad sam imala 50 kg sta god da jedem.
December 25, 2025Dec 25 4 minutes ago, Milošica said:Da nije seoski vrat?da jbtseoski je vratcarska je kobaja
December 25, 2025Dec 25 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:da jbtseoski je vratcarska je kobajaTaj vrat mi je skroz ok, a nije skup.
December 25, 2025Dec 25 56 minutes ago, Boksi said:Meni dodje želja za poli parizerom jednom godišnje.Naredno moram u spojler. Ras, ne otvaraj.I za Carnex pasuljem sa kobasicom, uz hleb Sava, naravno.Narandžasta pašteta tzv od povrća, to jest od ko zna čega, u crevu. To moram par puta godišnje da pojedem, makar bilo bukvalno bilo šta unutra
December 26, 2025Dec 26 11 hours ago, morgana said:nego reci ti nama koja ti je aktuelna slabost, a ne ove kad mlidijasmo otrov jesti!Nije ni za spojler.Nemam pravi odgovor na ovo pitanje i izgleda kao da više nemam te profilisane potrebe za tačno određenim ukusima. Ranije je to uglavnom bila kombinacija neke masnoće na toplom (sobna temperatura) i hleba: mesni narezak, čajne, sremske i njeguške kobasice, slanine i slično. Pri tom je ova slabost bila vezana za toplo (leto!), a ne za zimsko vreme.Ovo naravno ne znači da ne jedem i previše džanka! Čitavo ovu godinu sam, sticajem okolnosti često boravio u roditeljskoj kući, gde bih uvek zaticao (ne znam više odakle im?! valjda im donese ko svrati) domaćice, noblice, štrudle (poput medelinih), itd... i sve bih to neumereno uništavao.Da ne bude skroz mimo teme, hajde daj (ti, ili bilo ko drugi) preporuku za ovde, za neku njegušku kobasicu? Recimo, u CG sam oduvek bio zadovoljan široko dostupnim i industrijskim njeguškim sirom, ali sa kobasicama to nekako nije bio slučaj.Ostaje da mi treba preporuka i za mortadelu. KUMSu sam zahvalio, ali ipak postoji nešto (artificijelno, nemam bolje objašnjenje) u mortadeli ovih standardnih proizvođača. Edited December 26, 2025Dec 26 by Ras