Jump to content
IGNORED

Istorija: 2 svetski rat u Jugoslaviji

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
(o sebi sve najgore, to je naš moto).
ja one koji su drukali Jevreje i odvlacili ih u logore ne smatram za svoje i nisu deo mog identiteta, tako da ne znam o cemu govoris kad kazes o sebi sve najgore.
Posted

Meni jedino nije jasno koja dinastija je kod nas uopšte legitimna da iznedri kvazipretendenta? Šta ako se pojavi neki Obrenović? Hoće li i on dobiti sve što država daje ovim likovima, tim pre što su oni došli na vlast jednim od najkrvavijih zločina koji nas je prilično popularisao u Evropi tog vremena. Otprilike kao Markale. A onda imaju obraza da tvrde da su nezakonito svrgnuti. A ako se pojavi neki Hrebeljanović?

Posted

ili ovaj gospodinOsman Bayezid Osmanogluosmanbayezidefendi.jpg

Posted
ja one koji su drukali Jevreje i odvlacili ih u logore ne smatram za svoje i nisu deo mog identiteta, tako da ne znam o cemu govoris kad kazes o sebi sve najgore.
O Beogradu kao jedinstvenom primeru grada u Evropi sa 4 logora. Čini mi se da je sa ovim jedinstveni pisac hteo da kaže da je Beograd bio najgori grad u Evropi po odnosu prema Jevrejima, a neko bi zaključio dalje i Srbija kao država.A možda je hteo i da kaže da je bilo gradova sa dva,tri, pet logora samo je Bg imao 4 pa je zbog toga jedinstven. Ali ne, ipak će biti da je hteo da nas još jednom namaže govnima, to mu je posao.
Posted

trebalo je da zaposle jos takvih kao sto je Dubravka Stojanovic, steta sto budzet ZOG-a nije dozvolio veca ulaganja.

Posted

To za posao sam preterao, iznervirao sam se.

Posted

i ja sam preterao za ZOG :)

Posted

Је л' рекао неко госпоџама да је Београд био јединствен и по томе што је преко Саве била НДХ и да је логор Старо сајмиште био у другој држави?Мени је сасвим довољно што је усташка багра у Старом сајмишту клала Србе и српске Јевреје и што је исту екипу у Јајинцима стрељао СС, него још сада морам да слушам и како смо у ствари ми, који смо гинули раме уз раме са Јеврејима, били њихове убице.Иначе, убеђен сам да је Николић ишао на Опленац само да би могао да сутра потпише признање Косова и да после тога очекује рехабилитацију и државничку сахрану.

Posted
... како смо у ствари ми, који смо гинули раме уз раме са Јеврејима, били њихове убице.
Jako.
Posted

Poenta teksta uopšte nije u tome, već da ukaže da je ovde postojalo opako zlo, te da se prema tome ne odnosimo kako treba, već da ih brčkamo i mešamo u jednu opštu papazjaniju.Uostalom, nije li to činjenica, da smo imali 4 logora u i oko Beograda? Čemu je to služilo, ljuštenju paradajza?

Posted
Мени је сасвим довољно што је усташка багра у Старом сајмишту клала Србе и српске Јевреје
Ustaška bagra je na Sajmištu držala stražu kroz četiri mjeseca 1944. A daj mi sad objasni, kako je to ustaška bagra nahvatala po kartoteci određene građane miniSrbije, postoji li u apokrifnoj istorii by Praslin neka ustaška invazija na miniSrbiju o kojoj mi ništa ne znamo?
Posted
Мени је сасвим довољно што је усташка багра у Старом сајмишту клала Србе и српске Јевреје и што је исту екипу у Јајинцима стрељао СС, него још сада морам да слушам и како смо у ствари ми, који смо гинули раме уз раме са Јеврејима, били њихове убице.
Kako su stizali Jevreji uopste na Sajmiste? Ustase upadale u Srbiju pa ih hapsile zajedno sa Srbima?
Posted

Kako su stizali Srbi uopšte na Sajmište? Meni je to zanimljivije, čisto zbog istaknutog antifašističkog sveopšteg srpstva na forumu.

Posted
Је л' рекао неко госпоџама да је Београд био јединствен и по томе што је преко Саве била НДХ и да је логор Старо сајмиште био у другој држави?Мени је сасвим довољно што је усташка багра у Старом сајмишту клала Србе и српске Јевреје и што је исту екипу у Јајинцима стрељао СС, него још сада морам да слушам и како смо у ствари ми, који смо гинули раме уз раме са Јеврејима, били њихове убице.Иначе, убеђен сам да је Николић ишао на Опленац само да би могао да сутра потпише признање Косова и да после тога очекује рехабилитацију и државничку сахрану.
Staro sajmište nema nikakve veze sa NDH, to je bio nemački logor za Jevreje (kako za domaće tako i za one u tranzitu ka poznatijim logorima smrti), komuniste, antifašiste koji nisu bili komunisti i za mnoge druge koji su bili određeni kao taoci. U logor su ljude slali Nemci u saradnji sa Upravom specijalne policije grada Beograda. Ubijali su ih Nemci.Za dalje čitanje preporučujem M. Koljanin, Nemački logor na Beogradskom sajmištu : 1941-1944, Beograd 1992.
Posted
Kako su stizali Srbi uopšte na Sajmište? Meni je to zanimljivije, čisto zbog istaknutog antifašističkog sveopšteg srpstva na forumu.
Da koristis iole mozak poceo bi da cenis kneza Pavla koji je hteo sve to da izbegne. Ovako nek se sere po vama Roger. Ustase su likvidirale neke clanove moje tazbina iz Srema na Starom sajmistu.