Filozof manijak Posted October 25 Posted October 25 Predugo je, ko će se baktati sa toliko slova. Bias je mnogo jednostavnije
Halvard Posted October 26 Posted October 26 Meni je ovo zapravo vrlo korisno, nisam pojma imao šta su ni kidara ni rizler. 1 1
le petit nicolas Posted October 26 Posted October 26 nisam znala za riz-rizler. zanimljive su te stvari. nije ista geneza, ali meni je omiljen jezicki "dogadjaj" ruski limon (limun). od milion, satrovacka premetacina i preoblikovanje do postojece, poznate reci. poz
Mel Posted October 26 Posted October 26 2 minutes ago, Tihajeza said: Šta je limon u (ruskom?) slengu? milion
le petit nicolas Posted October 26 Posted October 26 kod nas je, ne znam tacno kada zbog nasih stalnih devalvacija, milion bio "cigla". to je drugi proces. ne strogo jezicki, gde se fonetski-asocijativno premodeluje rec, nego, da kazemo, vizuelno-asocijativno: blok novcanica koje cine 1 milion. poz 3 1
Filozof manijak Posted October 26 Posted October 26 1 hour ago, holden kolfild said: jebem ti zivot i moj i njen. Što? Meni je ovo baš zanimljiv klip. 1
morgana Posted October 26 Posted October 26 simpa nije mi jasno doduse zasto se ljudi iscudjavaju, svaka generacija ima sleng, ni najmanje nije cudno sto je tekuci informisan online kulturom 3
Svemir Zeka Posted October 26 Posted October 26 11 hours ago, Halvard said: Meni je ovo zapravo vrlo korisno, nisam pojma imao šta su ni kidara ni rizler. Ja znam sve reči, deca mi koriste sve ovo + još štošta Skibidi, rizler, sigma, kidara kad su bili mlađi. Itd Jbg, proći će ih
vememah Posted October 27 Posted October 27 (edited) 12 hours ago, morgana said: simpa nije mi jasno doduse zasto se ljudi iscudjavaju, svaka generacija ima sleng, ni najmanje nije cudno sto je tekuci informisan online kulturom Oduvek mi se gadio taj način korišćenja glagola inform u engleskom u značenju uticati, dakle potpuno bespotreban s obzirom na postojanje glagola influence, a ti sad nađe da preneseš u srpski. Edited October 27 by vememah
Recommended Posts