laki strajk Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 uff, podjednako grozotno kao i "brutalno talentovan(a)" 4
slepa živana Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 uopšte kad se govori o nečemu u superlativu, pobedili su radikali. jezivo talentovan, brutalno talentovan, nikad talentovaniji, daleko najtalentovaniji... i slične neprijatnosti no, navikavajmo se polako 4
Mel Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 49 minutes ago, slepa živana said: uopšte kad se govori o nečemu u superlativu, pobedili su radikali. jezivo talentovan, brutalno talentovan, nikad talentovaniji, daleko najtalentovaniji... i slične neprijatnosti no, navikavajmo se polako Da, jednom sam slusala neku devojku radikalku mislim jos pre deset godina pre nego sto su dosli na vlast, nesto je objasnjavala. Bizarno je sto sam se par preslusavanja smejala vec kod treceg sam se valjda navikla i nisam vise kupila taj njen govor kao toliko nepismen. Sigurna sam da ih se sad sebi krstila da uzmem da se snimam. 1
makaronee Posted April 17, 2023 Author Posted April 17, 2023 Geic je napravio 4 do 5 puta širi taster razmaknice od ostalih, pa se opet nađu ispisnici da ga promaše, i to sistematski.
3opge Posted April 29, 2023 Posted April 29, 2023 jos jedan prilog novosrpskom: "vazdusna luka" jebala ih ona 1
morgana Posted April 29, 2023 Posted April 29, 2023 otkriti, isprozivati, zagrmeti kad nasi dodju na vlast hapsicemo urednike 1
Sara Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 On 29. 4. 2023. at 13:49, morgana said: otkriti, isprozivati, zagrmeti kad nasi dodju na vlast hapsicemo urednike To cujem cesto i nikako ne mogu da povezem sa bilo cim pozitivnim
I*m with the pilots Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 Zagrmeti...šta je problem sa tim, uvek kažemo "napolju je zagrmelo"? I da se neko pokrio pa otkrio jer mu je toplo? Ili ne kapiram na šta ciljate ovde?
Sara Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 Otkriti ne znam, nisam cula u nekom spec kontekstu Na ”zagrmelela kad se pojavia” ili “grmi kolko dobro izgleda”, cesto nabasam I uvek mi je asocijacija da je ta neka x osoba o kojoj se govori, narocito ako je Ceca nacionale, npr prdnula ili nesto lupeta
morgana Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 2 hours ago, Sara said: To cujem cesto i nikako ne mogu da povezem sa bilo cim pozitivnim 54 minutes ago, I*m with the pilots said: Zagrmeti...šta je problem sa tim, uvek kažemo "napolju je zagrmelo"? I da se neko pokrio pa otkrio jer mu je toplo? Ili ne kapiram na šta ciljate ovde? 15 minutes ago, Sara said: Otkriti ne znam, nisam cula u nekom spec kontekstu Na ”zagrmelela kad se pojavia” ili “grmi kolko dobro izgleda”, cesto nabasam I uvek mi je asocijacija da je ta neka x osoba o kojoj se govori, narocito ako je Ceca nacionale, npr prdnula ili nesto lupeta to su izrazi koje mediji, pogotovo zuta stampa, koriste, najcesce u naslovima. 'otkriti' u osnovnom znacenju, objelodaniti, ali informeri, a bogami i n1 za sasvim banalne stvari koje nisu ni skrivane niti nove, 'zagrmeti' u znacenju odsjecno se obratiti javnosti, ali i trijumfovati izgledom, 'isprozivati' mislim da je jasno, a koristi se takodje u najjeftinijem tabloidnom diskursu. 1
I*m with the pilots Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 Just now, morgana said: to su izrazi koje mediji, pogotovo zuta stampa, koriste, najcesce u naslovima. 'otkriti' u osnovnom znacenju, objelodaniti, ali informeri, a bogami i n1 za sasvim banalne stvari koje nisu ni skrivane niti nove, 'zagrmeti' u znacenju odsjecno se obratiti javnosti, ali i trijumfovati izgledom, 'isprozivati' mislim da je jasno, a koristi se takodje u najjeftinijem tabloidnom diskursu. Aha, sad shvatam! 1
Sandradjer Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 Zagrmeti zaista iritira. Mene najvise nervira recca - zapravo u razgovoru Ako je neko ponovi nekoliko puta ja kasnije cujem samo blablabla zapravo blablabla zapravo itd. Do mene je
Sara Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 "zapravo'' se i meni desava ali samo u pisanju, u govoru retko
Recommended Posts