Jump to content
IGNORED

Jezički XEJT

makaronee

Recommended Posts

Posted

Da l' moze neko da mi objasni zasto, o zasto, mora da se kaze godinama unazad. Kad je kristalno jasno iz konteksta da ne moze nikako biti "unapred".

Posted

Užasno me nervira masovna upotreba prideva devastiran u poslednje vreme, kao da mi nemamo odgovarajuću reč.

Posted

kad nam je recnik devastiran :sad:

• Haha 1
  • 3 weeks later...
Posted

- pričati jezik, bilo koji :frust:

Ili ja imam preosetljivo uvo?

Posted

reziju potpisuje...

Kad krenu najave filmova na N1, nema zive duse da rezira neki film, svi potpisuju...

Posted

Potpisujem tvoj post :D

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

, a petkom imate koučing sesije i "reverse coaching" sesije (koučujete kouča koji vam daje fidbek nakon toga).

usraću se od koučinga majkemi

• Haha 1
Posted
2 hours ago, omiljeni said:

u uređenoj ligi je tempering strogo zabranjen, ali je isto tako strogo zabranjeno i benchovati igrača samo zato što je u contract year i neće da potpiše extension, ali da se mi preganjamo po toj liniji ili po liniji da glabamo i analiziramo ta njihova saopštenja i da razmatramo ko je tu ko i sa kakvim motivima je ušao u celu priču...neka, hvala.

• 3 months later...
Posted
On 5.9.2020. at 18:08, ordi said:

kako me nervira 'bindžovanje'

Malo sam istražio ovo i ispada da je najbliži srpski ekvivalent binge-a "банчење". Čak je i slično! (Slučajno.)

S druge strane, na forumu posebno pod bindžovanjem se ne misli na bančenje, terevenku, lumperaj... Možda bi za naše potrebe adekvatno bilo "TV/filmski maraton".

Posted

Bindžovati=zbudžiti.

Zbudžio sam seriju za tri dana.

• +1 1