расејан Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 (edited) (parafraza)Deterdzent cini vasu odecu mekom, otklanjajuci i najtvrdokornije mrlje.Дакле, да закључимо: ако се на одећи нађе мрља, цео одевни предмет постаје тврд?Но се питам, да ли "чини меком" значи и да је размекшава, или не? <_< Edited July 19, 2008 by расејан
Tihajeza Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Nije baš da mi zagorčava život, ali je 1 pojava:Moja sestričina skuplja neke nalepnice. Kada menja sa drugaricama, onda npr. daje 1 stiker, ali menja stikerSe.Isto danas, moja mama pravi američke mafinSe. Jedan mafin, to je u redu, ...ali mafinSi su mafinSi.
FranziskaKafka Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 ... po uzoru na Bitlse i Rolingstonse (koji, je l', nikad nisu (bili) u jednini).
Waldorf Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Као ни скинси (онакав си).„... неретко дешава да жива у термометру не пређе петнаести подеок”. (данашњи „Глас”).Ја бих овакве послао назад у њихов засеок, да седе тамо и чешљају се на раздеок.
расејан Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 ... po uzoru na Bitlse i Rolingstonse (koji, je l', nikad nisu (bili) u jednini)....и који никад нису били без с. Имате част да присуствујете светској премијери: Битлови (или Битли) и Ролингстони. Како вам звучи?Цврц, не иде и готово. Штавише, у почетном примеру ми је чудно да се спомиње 1 мафин - то је 1 мафинс (или, у нашем кућном жаргону, 1 муфљуз). Нама је много лакше да додамо то с и држимо га за једнину, а онда множину можемо по свом.
FranziskaKafka Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 ...и који никад нису били без с. Имате част да присуствујете светској премијери: Битлови (или Битли) и Ролингстони. Како вам звучи?Pa nisu - jer su grupa. Pa je tako Dzon Lenon tragicno preminuli Bitls itd. Neka vrsta totum pro parte, a kod stiker(s)a je obrnuto.Ne mislis valjda da zagovaram oblik (Dzon Lenoj je tragicno preminuli) Bitl?
Waldorf Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 ...и који никад нису били без с. Имате част да присуствујете светској премијери: Битлови (или Битли) и Ролингстони.Дорови или Дори? :Q))))
paculla Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 ne znam gde da stavim.... u danasnjoj politici, u tekstu o lidu kazu: "do nedavno se na lido islo planktonskim mostom".
ToniAdams Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 carski!mozda to planktonski ko karakterna osobina?
Tihajeza Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Штавише, у почетном примеру ми је чудно да се спомиње 1 мафин - то је 1 мафинсMi kažemo 1 mafin.
Recommended Posts