Bustin Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 (edited) Kako neprofitabilna, kada imaju zaradu preko 100 meleona godisnje? The Mozilla Foundation is a non-profit organization that exists to support and provide leadership for the open source Mozilla project... Edited January 15, 2009 by Bustin
Roki Balboa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Mozilla also claims tax-exemption for these payments - when it shouldn't, say critics. Taking money for promoting third parties is obviously advertising, and so is considered taxable.In January, researcher Daniel Brandt finally obtained the Foundation's 990 form that non-profit organizations are obliged to file, and discovered that Mozilla had filed the Google income as "unrelated business income.""After reading the IRS material," wrote Brandt, "it seems to me that this claim is not only arrogant, but also fraudulent. The IRS instructions make it clear that if a nonprofit newsletter starts carrying ads, for example, then this advertising income is unrelated business income and is taxable. The IRS also makes it clear that just because an unrelated business activity generates income that is then used to further the exempt function or purpose, this does not by itself qualify that activity as exempt from taxation."In response, the Foundation's public relations company provided this statement to The
ion Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 XPI je arhiva i moze da se otvori u Total Commanderu. Ne znam da li recimo WinRAR otvara. Onda u notepadu edituj install.rdf.Nisam se setio da probam, baš ću vidim večeras.Tx.
Indy Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Samo da konstatujem nemilu pojavu koda koji pojedinim stranicama (npr. zShare) onemogućava funkcionalnost ako detektuje Adblock. Zlikovci.
ion Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 FF3 Q:Kako da "razvežem" zoom tako da kad zumiram jedan tab, pa pređem na drugi koji je ranije otvoren, on ne bude zumiran kao prethodni?
ion Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Da FF305.Sad sam provalio da u stvari pamti koji sam zadnji zum koristio na nekoj strani/domenu.Pa kad odem na drugi tab gde je npr. druga tema na PPP dok gledam ovu zumiranu, i ona bude zumirana.Gde se podešava da difoltni bude 100%?
JozoMujica Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Da FF305.Sad sam provalio da u stvari pamti koji sam zadnji zum koristio na nekoj strani/domenu.Pa kad odem na drugi tab gde je npr. druga tema na PPP dok gledam ovu zumiranu, i ona bude zumirana.Gde se podešava da difoltni bude 100%?Odeš u about:config (kucaš to u adresnoj liniji brauzera), pa nađeš vrednost browser.zoom.siteSpecific i promeniš je na true.
ion Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Ekšli, bilo je "true", promenio sam na "false" i sad je razvezano.Tenks. Uputio si me na pravi put.
Indy Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 (edited) Odeš u about:config (kucaš to u adresnoj liniji brauzera), pa nađeš vrednost browser.zoom.siteSpecific i promeniš je na true.Gotivac, dal' slučajno znaš dal' ima keyboard da se "razveže" između tabova? Jedna od retkih prednosti MS IE nad FF je da u IE u svakom tabu možeš da imaš nezavisan keyboard raspored (npr na PPP-u srpsku latinicu, na sajtu npr. Politike ćirilicu, a na nekom Ozi sajtu US, tj. originalni). Naravno da može da se swičuje sa Alt+Shift, ali i to zamara posle nekog vremena, a često i zaboravim u kom sam rasporedu. Bilo bi korisno da se to razveže, pa ako ima neki about:config za to, bilo bi super... Mogu i sam da pogledam, ali možda neko već zna. Edited January 20, 2009 by Indy
JozoMujica Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 (edited) Ekšli, bilo je "true", promenio sam na "false" i sad je razvezano.Eh, umor. :) Indy, probaj sa: intl.keyboard.per_window_layout.Mislim da je to.edit: Malo morgen. Radi samo za različite prozore Firefoxa, ne i za različite tabove u okviru jednog. Edited January 20, 2009 by gotivac
Conspirator Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Indy, probaj ovu ekstenzijuhttp://tablang.mozdev.org
Dankan Ajdaho Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Instalirao yahoo messenger 9, jebo ga cuko. Nepažnjom uspeo instalirati i ASK toolbar itd, a najcrnje je što mi umesto googla u adres baru pretragu sada radi ask engine.Kako ubiti to sranje i vratiti na difolt?
Idioteque Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Instalirao yahoo messenger 9, jebo ga cuko. Nepažnjom uspeo instalirati i ASK toolbar itd, a najcrnje je što mi umesto googla u adres baru pretragu sada radi ask engine.Kako ubiti to sranje i vratiti na difolt?Ako sam te dobro razumeo, dovoljno je da u padajućem meniu search-bara promeniš na google i zatvoriš mozilu. Trebalo bi posle da google bude default engine. Bar je tako meni bilo sa raznim sranjima što su se uvaljivala u search bar.A desnim klikom na toolbar možeš da odčekiraš ovaj ASK ako ti ne treba.
Recommended Posts