Jump to content

Featured Replies

prvi put sam bila u zagrebu nekoliko dana posle ukidanja viza, iz pravca slovenije. brate, kakvu sam tremu imala pred ulazak. kako sam bila smesna :D

ko dolazi autobusom, hotel Sliško prekoputa autobuske stanice - http://www.slisko.hr. Odlične komunikacije sa centrom grada (može i pešaka do centra za 20-ak minuta), čuveni klub Tvornica jako blizu ... I što je jako bitno, recepcionari razumeju srpski ... Ludilo ... I najupečatljiviji utisak nije ostavio hotel, nego hotelsko okruženje. Tačnije, nedaleko od hotela, na drugoj strani ulice, u jednom dvorištu, neki baja drži pravog pravcatog pauna, koji se šepuri pred prolaznicima šireći svoje predivno perje ... Barem je tako bilo kad sam ja bio u Zagrebu. Možda su ga sad ispekli i poručkali, znate kako je, recesija je i u Hrvatskoj ...

Edited by stoka

• 6 months later...

Gospođica i ja uskoro dolazimo u trodnevni obilazak Zagreba, pa bi nam dobro došli sveži predlozi za:- uredan low-cost motel (baciću pogled i na linkove na prethodnim stranama, ofkors)- mesto s ok klopom- mesto na kom se može popiti dobra kafa / kafić vredan obilaskaUnapred zahvalni :)

Edited by Wilde

kafici/kafaneMilčec K&Konak agramerski kičasto ali istovremeno i lijepomožda i Gradska kavana na Jelačić-placu ali je to baš kič, kavana hotela Dubrovnik, Kavkaz, buffet Tip-top tj. bivša Zvečka (tu se može i jesti), Zagrebačka pivovara u Ilici je imala pivnicu/restoran pristojan.ima i par finih kafića na Gornjem gradu, neki jebački pub sa milion vrsta piva u LOTR stilu, ne secam se kako se zove.dobar sladoled i kolačiVincek

neki jebački pub sa milion vrsta piva u LOTR stilu, ne secam se kako se zove
Tolkien's House, kod crkve Sv. Marka.

Edited by historian

Hvala obojici :) Idemo za nekih nedelju dana, tako da do tada ostajemo otvoreni za ideje.

dobar sladoled i kolačiVincek
vincek je sranje. :)
Kod Trovača treba ić. ^_^Nokturno etc., zgodna niska relativno povoljnih restorana u centru, Skalinska ulica između Tkalče i Petrice Kerempuha.

Edited by Roger Sanchez

Svasta. angry.gif

Jel vam taj Zabreg ono đe su ustaše što nam čeljad sijeku?

pUUUUno nas je U njemu..

Ja bio siguran da si ti 'ercegovac.

Paaa..ima me malo i o'tamo. Ali jedini bliži rod koji imam u inozemstvu mi je u Srbiji. :Dedit: i to u užaSu. Ne ovoj Srbiji LaLaLight iznad Dunava i Save. -_-

Edited by Roger Sanchez

Jel vam taj Zabreg ono đe su ustaše što nam čeljad sijeku?
Ih, ma pjevaćemo mi njima krajiške na Jelačić-placu kad dođemo!

Ali vrlo vrlo tiho.

Apartmani Drobnić i Bedeković u Radićevoj - glede smeštaja.Malo skuplje je u hotelu Ilica - tamo je oko 350 odranih lasica."Vincek" ne valja. Poslastičarnica "Princess" u Gajevoj je blizu, a ima i jedna dalja u Ilici, "Horak". One su bolje.Od klope, u Skalinskoj imaš "Nokturno", cene su prava sitnica, fritaja i njoki i ostalo odličnog kvaliteta.U Mesničkoj imaš "Stari fijaker", pa biraj.Ispod Dolca imaš jeftini burek. Vrlo dobar. Od kafića, odmah kad počneš da se penješ Radićevom imaš s leva dva fina kafića u kojima se sme purnjati - Harmica (s Wi-Fi-jem), i MK (rodna birtija Mirka Krleže zvanog Krle).Preporučujem i Orient Express u Teslinoj. Ali čitav centar je pun kafića kao šipak koštica. Npr. Tkalčićeva je ulica nakrcana picerijama i kafićima i restoranima, i kioscima pa biraj.Takođe i kad se uspentraš Skalinskom, pa levo Opatovina - imaš milijun kafića.Ako želiš svežu ribu i dagnje i hobotnicu, i to da ti pokažu pre nego što ti spreme, idi u "Korčulu", u Teslinoj, odličan riblji restoran.Na Dolcu imaš nekoliko bircuza koji će ti prizvati sećanje na penzose koji cirkaju BiP pored trafika u blizini naših pijaca. Kod Amfore na Dolcu pak preporučujem i ribu na gradele. Pozdravite vlasnicu i konobaricu.