ivy Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 @goofs hvala..necu daleko..idem u Ilok sto je od mene na manje od 50km pa iako me vrate nista strasno..
Tpojka Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 5 hours ago, ivy said: jel potreban zeleni karton i ovlascenje za uprvljanje tudjim vozilom za prelazak u Cro? Ovo što goofs kaže (da bi trebalo) a nikad ništa sem pasoša ne nudim nit' oni šta traže, godinama unazad.
Milosh76 Posted September 22 Posted September 22 Posle mnogo proputovanja kroz Zagreb i 2 jednodnebna izleta, oba pre 10+ godina, resih da "produzim" vikend u Zagrebu. Subota oko 11:30 na granici ukupno 45 min, pd toga 10 na izlasku iz Srbije i ostalo ulazak u Hrvatsku. Na putu zive duse, cak nisam imao sa kim da se "jurim" da ne bude dosadno. Bio neki Austrijanac, al je odustao kad sam zgazio na 170 i ostavio ga daleko iza sebe 😁. Smestaj vrlo dobar, sa parkingom na 5 min od pesacke zone i 10ak minuta od bana Jelacica.
Milosh76 Posted September 22 Posted September 22 (edited) Utisak posle dan i po da je ZG je sve ono sto bi, po meni, BG i NS, a i ostali gradovi, trebalo da budu. Puni parkova i zelenila, cisti, moderni, puni ljudi, lepe arhitekture. Utisak mi je da je ZG najslicniji NS i da se nekako mogu porediti. Gornji grad Zagreba je neka mesavina uticaja Italije i Austougarske, ima sarma, vrlo slikovit i lep. Deo oko bana Jelacica je moderni deo pun kafica, restorana, radnji, trgova, zelenila, parkova. Sto se vise ide ka kolodvoru, grad lici ima lepe starinske zgrade, ocuvane ili se restauriraju, velika basta puna cveca. Botanicka basta je lepa, skockana... Ima dosta stranaca, za nijansu je skuplje nego sto sam ocekivao... Generalno mi se svideo ZG i verovatno cu neki put ga opet posetiti. Naravno, nisam bio u parku Maksimir, ni u jednom muzeju, nisam kulirao na jezeru Jaruna i ko zna sta sam jos propustio. Svakako vredi obici. Sutra Crkvenica i Novi Vinodolski...dobar produzeni vikend. Slike kad se vratim... 😁 Edited September 22 by Milosh76 1
Milosh76 Posted September 23 Posted September 23 (edited) Na oko 2h od ZG je Crikvenica... vredi za jednodnevni izlet definitivno. Ustvari, kafa i setnja u Crikvenici, pa rucak i setnja u Novom Vinodolskom i ako nadjete parking u Selcu, moze tamo popdnevna kafa i malo kraca setnja. Na prijatnih 23-24 stepena, cak se vide neki ljudi koji se kupaju u moru... Sve u svemu odlican produzeni vikend. Sledeci put idem na ostrvo Krk P.S. hvala firminom VPN sto mi je omogucio da gledam drugo poluvreme Partizan - Zvezda Novi Vinodolski Crikvenica Edited September 23 by Milosh76 1
Svemir Zeka Posted September 23 Posted September 23 On 22. 9. 2024. at 20:34, Milosh76 said: Utisak posle dan i po da je ZG je sve ono sto bi, po meni, BG i NS, a i ostali gradovi, trebalo da budu. Puni parkova i zelenila, cisti, moderni, puni ljudi, lepe arhitekture. Utisak mi je da je ZG najslicniji NS i da se nekako mogu porediti. Gornji grad Zagreba je neka mesavina uticaja Italije i Austougarske, ima sarma, vrlo slikovit i lep. Deo oko bana Jelacica je moderni deo pun kafica, restorana, radnji, trgova, zelenila, parkova. Sto se vise ide ka kolodvoru, grad lici ima lepe starinske zgrade, ocuvane ili se restauriraju, velika basta puna cveca. Botanicka basta je lepa, skockana... Ima dosta stranaca, za nijansu je skuplje nego sto sam ocekivao... Generalno mi se svideo ZG i verovatno cu neki put ga opet posetiti. Naravno, nisam bio u parku Maksimir, ni u jednom muzeju, nisam kulirao na jezeru Jaruna i ko zna sta sam jos propustio. Svakako vredi obici. Sutra Crkvenica i Novi Vinodolski...dobar produzeni vikend. Slike kad se vratim... 😁 Zapravo, Gornji grad je kao mini-Prag, u Hradčanima ima gotovo identična ulica Tkalčićevoj. Jarun - nisi mnogo propustio, Maksimir isto noting spešl, jedino što uvek mora da se obiđe, ako još postoji, je Medvedgrad, pivnica s kraft pivom, to bi trebalo da je nazaobilazno. Moj savet za sledeći put: Samobor, nešto izvan Zg ali jako blizu, izuzetno mestašce. Za klopu preporučam divljač s njokama. Eto Sledeći lep termin za tamo je advent, 3-4.12. 1
Milosh76 Posted September 24 Posted September 24 8 hours ago, Svemir Zeka said: Zapravo, Gornji grad je kao mini-Prag, u Hradčanima ima gotovo identična ulica Tkalčićevoj. Nisam bio u Pragu od 2010, taman da obnovim gradivo 😁 Juce sunce 23-24 stepena, jutros kisa 😁 Taman za laganu voznju nazad.
Recommended Posts