darling Posted October 12, 2017 Posted October 12, 2017 :D to idi gajbi je jezik mladih. kad sam ja bila mlada, islo se na gajbu.
halloween Posted October 12, 2017 Posted October 12, 2017 Zašto je u naslovu ovog restorana Dirt Candy, a ne Dirty Candy? http://www.dirtcandynyc.com/
Krošek Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 zato sto ne znaci dirty candy, nego se misli na "candy" koji raste iz zemlje (popularno 'dirt') sto bi bilo povrce jer se radi o vegetarijanskom restoranu "... According to the owner and chef, Amanda Cohen, vegetables are like candy from the dirt. ..."
halloween Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 (edited) Hvala! Objašnjenja nema na sajtu, vidim da je iz Njujorkera. A baš je logično, samo sam ja htela lako da zaključim. Edited October 13, 2017 by halloween
Tpojka Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Zašto je u naslovu ovog restorana Dirt Candy, a ne Dirty Candy? http://www.dirtcandynyc.com/ Normalna upotreba imenice k'o pridjeva: sand castle, football player, post request... Evo ovde nešto.
Filozof manijak Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Mislim da nisu isti glagoli u pitanju, ovako kad se prisetim iz malog mozga. Krvarenja - izvedeno od glagola krvaRiti, as - gubiti krv iz rane, isticanje krvi Krvavljenja - izvedeno od glagola krvaViti, as - umazati krvlju, umočiti u krv
levi Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Krvavljenje je isto isticanje krvi, tako bar kažu lekari
Filozof manijak Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Što ne mora značiti da je gramatički ispravno, ako tako govore
levi Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Dobro, stručnjače za gramatiku, medicinu, i filozofiju
Filozof manijak Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Nisam stručnjak, prisećam se znanja iz gimnazije. Čemu taj ton ako imaš drugačije mišljenje? Ja sam naveo zašto mislim da nije isto.
Sara Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Uvek bih rekla 'krvarenje' Ne mogu da se setim da sam u nekom kontekstu čula 'krvavljenja'?!
Recommended Posts