June 12, 20177 yr Da li je ispravno reći kao u naslovu iz posta: http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=17991&page=846&do=findComment&comment=3909550 Čini mi se da "otrovan" znači "smrt usled trovanja" ili se varam?
June 12, 20177 yr Kaže se: "Al sam se prošle nedelje otrovao kobasicama od 'Matijevića'". True story.
June 13, 20177 yr Ne mora otrovan nuzno da umre. Otrovan je zarazen nekim otrovom. o, da btw ja imam sličan problem sa "nastradati", jer je moj koncept toga da se desilo nešto dosta loše ali ne nužno i da je nastradali umro međutim, čini mi se da je za većinu ljudi nastradali obavezno umro
June 13, 20177 yr има и оно - саобраћајна незгода у којој је погинуло троје људи. што је потпуно у складу са законском дефиницијом, али ми у говорном језику делује блесаво. Као оно са савићем и породичном незгодом - умрла му мајка Edited June 13, 20177 yr by Hamlet Strašni
June 13, 20177 yr kod nastradati mi je najsmesnije "tesko nastradao" (na stranu sto je nepravilno) sto ne moze da znaci da je i umro, a samo "nastradao" redovno, bez konteksta, ipak znaci da je neko umro
June 17, 20177 yr NEKA_FIRMA traga za BI Management Consultantom. ovako napisano je sigurno nepravilno ? koliko je uopšte kod nas raširen engleski oblik već prezete engleske reči ?
June 17, 20177 yr ovako napisano je sigurno nepravilno ? koliko je uopšte kod nas raširen engleski oblik već prezete engleske reči ? Nepravilno je svakako, na sreću rekao bih da nije nešto rašireno. :)
July 12, 20177 yr Šta su značile dve reči koje se odavno više ne upotrebljavaju - gelipter i gulanfer?
July 12, 20177 yr Šta su značile dve reči koje se odavno više ne upotrebljavaju - gelipter i gulanfer? Gelipter ili gilipter - mangup Gulanfer - propalica, beskućnik