Tpojka Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Kotor Varoša Podrazumijevanog u muskom rodu. Recimo i u Hrvatskoj, krenuvsi od Gradiske prema autoputu, postoji naselje Novi Varos. A to je sve u nekih 60-70km vazdusne linije.
Krošek Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 pijemont se pise malim pocetnim slovom :( ne pise se
Krošek Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 toga nema u starom pravopisu i u sipkinom pravopisnom recniku, da se malo izvadim
darling Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 sta ima da se vadis, pricamo. ali, toga ima i u starom pravopisu, ovo je iz prethodnog: i znajuci to, razmisljala sam da bi mozda bilo dobro da se u pravopis uvede mogucnost da se ko metonimija za pripadnike vojske koriste naziv nacije malim pocetnim slovom, da bi se razlikovalo. zasto narod ne bismo odvojili od vojske. nije nikakvo svetogrdje, spanci su vec zavrsili s malim pocetnim slovom, iako iz drugog razloga. i nikom nista :)
darling Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 (edited) snesko belic u mnozini: sneskoi belici, sneski belici? umalo se nisam slogirala kad sam videla da se fotosinteza pravilno pise foto-sinteza?!!??!!? Edited December 9, 2016 by darling
koksy Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 snesko belic u mnozini: sneskoi belici, sneski belici? isto ko množina od Marko, Darko, Janko, Slavko...
darling Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 markoi, darkoi, jankoi, slavkoi i duskoi? sneskoi? :)
koksy Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 apamnogomepitaš, moraću da konsultujem nekog stručnijeg, pa ću da javim. valjda. :D
Nesh Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Hm..mozda je bolje da, ako je ikako moguce, izbegnes tu mnozinu. Jedan je Sneško. A Belića ima dosta cak i u nominativu. :D
darling Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 mislis, prave vise sneskoa? :) znam za precicu s belicima, al lako je tako. kakav jezik.
ordi Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 sneško belić nema množinu u srpskom jeziku bar; isto je kao i bilo koje drugo vlastito ime
Amelija Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 (edited) pa kako koje neka imaju množinu samo do 4 (uključujući i Sneška, npr 4 Sneška, 3 Marka, 2 Željka) e a od 5 pa nadalje možemo da se slikamo (kao i sa opštom množinom) ali npr 16 Gorana (može i muških i ženskih), 25 Vladimira, 328 Andreja, itd -- ne vidim problem ali opšta množina je opet druga priča -- Gorani mi zvuče ok, Vladimiri ajd nekako, Andreji blah, ... Edited December 9, 2016 by Hjortron
Recommended Posts