batticuore Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 batti, možeš li da kažeš na koju skraćenicu tačno misliš? Pitam jer ima dopuna ovoga što je belch napisala. Kada akronimske skraćenice ne spelujemo u govoru, onda nije običaj da im se dodaju morfološki nastavci. SAD spelujemo, pa se dodaje nastavak, USA ne, koliko znam. Isto je i sa BiH ili CG. Probaj lokativ- Pričamo o BiH; Pričamo o BiH-u. Mislim da je prvo prihvatljivije. Не причамо о БИХ, ни о ЦГ, већ о САД-у, мада није на одмет знати и за те примере. Ваља се описмењавати. Хвала Фрау. :)
vememah Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 U Riju, ne u Riu (izvor je Klajnov Rečnik jezičkih nedoumica), ispravite naziv potforuma.
Lancia Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Šta kaže Klein, FIAT ili Fijat? nemoj mi reci da je Fijat :(
teacher Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 nemoj mi reci da je Fijat :( :klein: može i jedno i drugo
aram Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 (edited) nemoj mi reci da je Fijat :( upravo. tj fijat za auto, Fijat za fabriku (tzv. poimencene skracenice), FIAT kao akronim :( edit: jos je lepse sto je pravilno i Cija Edited July 21, 2016 by aram
Lancia Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 :klein: može i jedno i drugo Naravno da moze, moze isto tako da se ubaci bilo koje slovo u skracenicu, sto bas J. Meni se vise svidja Finjat.
kud u maglu Simoviću Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 (edited) bravo :) Edited July 21, 2016 by kud u maglu Simoviću
Recommended Posts