Milogled Bluff Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Valjda je veliko ako mislis na odredjenu vladu, a malo ako mislis na pojam vlade kao institucije.
MayDay Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Ti nikad nisi pao ni jedan ispit, tako da ovaj odgovor puunoo vredi. :)
koksy Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 ja isto mislim da je ironija i uzo bih joj to za zlo.
MayDay Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Ma kakva ironija. To je najbolja stvar kod Milogleda, to što besprekorno savlada gradivo. :-)
batticuore Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 (edited) Да ли се скраћеница (конкретно у питању је назив државе) мења по падежима? Оно, додаје се цртица па одговарајуће мало слово. Ја мислим да се мења, али имам адоумицу. едит: тачније, занима ме само локатив. :D Edited July 19, 2016 by batticuore
belch Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 (edited) neke skraćenice postaju reči pa se čitaju kao skraćenice i menjaju po padežima, npr.: Bila sam u SAD-u. Iz SAD-a sam donela kompakt diskove sa operskom muzikom. ali možda je bolje da sačekamo milogleda Edited July 20, 2016 by belch
batticuore Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Па да, тако сам и мислила да је правилно. Но, да сачекамо можда још неког да потврди. Хвала белч!! Ех, питати Милогледа, особу која не зна правилну употребу речи јел' и јер. ^_^
Frau Gabrijela Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Sve su to bezočna, tendenciozna učitavanja. Je suis Milogled! batti, možeš li da kažeš na koju skraćenicu tačno misliš? Pitam jer ima dopuna ovoga što je belch napisala. Kada akronimske skraćenice ne spelujemo u govoru, onda nije običaj da im se dodaju morfološki nastavci. SAD spelujemo, pa se dodaje nastavak, USA ne, koliko znam. Isto je i sa BiH ili CG. Probaj lokativ- Pričamo o BiH; Pričamo o BiH-u. Mislim da je prvo prihvatljivije.
koksy Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Probaj lokativ- Pričamo o BiH; Pričamo o BiH-u. Mislim da je prvo prihvatljivije. mislim da bi ovo i Milogled potvrdio. -_-
Frau Gabrijela Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 mislim da bi ovo i Milogled potvrdio. -_- Ne bi. :( Sad vidim da mi je loš primer. Kažemo be-i-ha, ali nema šanse da lepimo nastavak. batti, CG je potvrda teze, pusti BiH.
Milogled Bluff Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Prvo, definitivno. Po sluhu, ako nista drugo. To je ono sto Toni nema, jer je kada se to delilo krao pekmez u spajizu
Recommended Posts