koksy Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 mislim da ovo može da prođe samo kao podrazumevajući citat (a ovaj pojam podrazumevajućeg citata sam ovog momenta izmislio). dakle: ni za šta!
Dagmar Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Da li je Gudžević ovde, sa pravom, upotrebio "za ništa": Mislim da ne. Za nništa jedino može ako baš hoćeš da pričaš o "ničemu", tipa Bog je stvorio svet iz "ničega".
Tihajeza Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Kako biste rekli, u spisku zivotinja u recimo zoo vrtu, tri primerka jedne vrste zivotinja? 3 pieces ne ide. 3 items ne ide.
Tihajeza Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 3 animals? Tako smo na kraju i napisali. Jeste malo dugacko, ali neko je pre nas pisao 3 pcs. pa je bilo kratko, ali glupo.
Tihajeza Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 kako ide deminutiv od -sako (odevni predmet) ?Kod mene je sakojčić. Ponekad sakojče.
Tresko Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Kako biste rekli, u spisku zivotinja u recimo zoo vrtu, tri primerka jedne vrste zivotinja? 3 pieces ne ide. 3 items ne ide. 3 exemplaries. Sigurno je vec kasno, ali eto.
Frau Gabrijela Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 jel orman ili ormar? kako ti drago, može oba. :)
Frau Gabrijela Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Naš pravopis tu malo brljavi, dozvoljava u odrređenom kontekstu malo slovo. Uglavnom imena institucija pišemo velikim početnim, npr. Vlada Republike Srbije i dalje u tekstu Vlada. Sad, dozvoljeno je i malo početno ako dodaš neku odredbenu reč koja nije deo zvaničnog naziva, npr. ova vlada je beskorisna ili srpska vlada ne postoji. Pokušaj da proceniš šta ti više odgovara ako je iole smisleno ovo što sam napisala .
Recommended Posts