Papovac Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 15 000 i nije toliko impresivna cifra za Srbiju.Dnevnik je isao i do 100 000Da, ali je imao sest puta vece trziste.
BornToRun Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Da, ali je imao sest puta vece trziste.Srbija je uvek bila najvece trziste . npr Tiraz Ludensa u Hrvatskoj je 7000.A VC se distribuira i u Crnoj Gori a ide i u striparnice u Hrvatsku.U svakom slucaju bolji dani dolaze za strip u Srbiji.Jos samo da beli put ubrza tempo , IPS krene sa Tintin-om i VC sa najavljenim ne-bonelijevskim izdanjima i kud cemo bolje
Papovac Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 ^I Ludensova izdanja se prodaju u Srbiji i to za manje pare nego u Hrvatskoj. Za tiraz od 100 000 primeraka je potreban uredjen sistem koji neguje svoje trziste. Napravi anketu medju decom u osnovnoj skoli i videces da niko ne cita stripove. Boneli izdanja su uvek (castan izuzetak Ken Parker) pulp zabava. Danas za to sluze igraonice.
The Ghost Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 U bre pa ti si mator Zaboravio si...naucio sam da citam na stripu Mirko i Slavko...mislim 70. ili 71.
BornToRun Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 ^I Ludensova izdanja se prodaju u Srbiji i to za manje pare nego u Hrvatskoj. Za tiraz od 100 000 primeraka je potreban uredjen sistem koji neguje svoje trziste. Napravi anketu medju decom u osnovnoj skoli i videces da niko ne cita stripove. Boneli izdanja su uvek (castan izuzetak Ken Parker) pulp zabava. Danas za to sluze igraonice.Zaboravio si Dylana.Zaboravio si...naucio sam da citam na stripu Mirko i Slavko...mislim 70. ili 71.u jeste .pricali smo o tome u milanu
Papovac Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Zaboravio si Dylana.pa i nisam. prve epizode Dilan Doga jesu za ono vreme bile odlicne. iako i danas kupujem redovno strip ocigledno je da je kvalitet diskutabilan. tek poneka epizoda zaista odskoci(Nekropolis npr). u svetu stripa su graficke novele napravile revoluciju. ukoliko uporedis Konstantina sa Dilanom dobijes razliku nebo-zemlja. ipak i pulp zabava prija. i dalje nema bolje literature za sedenje na solji od Mister Noa npr .
BornToRun Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 pa i nisam. prve epizode Dilan Doga jesu za ono vreme bile odlicne. iako i danas kupujem redovno strip ocigledno je da je kvalitet diskutabilan. tek poneka epizoda zaista odskoci(Nekropolis npr). u svetu stripa su graficke novele napravile revoluciju. ukoliko uporedis Konstantina sa Dilanom dobijes razliku nebo-zemlja. ipak i pulp zabava prija. i dalje nema bolje literature za sedenje na solji od Mister Noa npr .Slazem se .Ali da su sa Dylanom stali posle prvih 60-tak brojeva verovatno bi i njega izdvojio kao nesamopulpzabavudoksiukenjari.Ili da su sa Ken-om nastavili umesto sto su stali i njega bi stavio u pulp zabavu.Ocigledno da je nekih 60 - tak brojeva granica za vrhunski boneli strip.Ipak drago mi je da nisu stali sa Dylanom.Ima tu jos dobrih epizoda, ne samo barbatinih.Jesi li probao Magičnog Vetra - trenutno najbolji bonelijevac u svakom pogledu.
Mp40 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Hmmm, uvek cu voleti Dylana jer od njega dobijam tu atmosferu italijanskog shvatanja horora i fantastike. Dylan je B-movie sa sve sinhronizacijom. Fulci, D'amato i najvise Argento... To hocu do kraja sveta. Graficke Novele ostavljam pametnima.
BornToRun Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Hmmm, uvek cu voleti Dylana jer od njega dobijam tu atmosferu italijanskog shvatanja horora i fantastike. Dylan je B-movie sa sve sinhronizacijom. Fulci, D'amato i najvise Argento... To hocu do kraja sveta. Graficke Novele ostavljam pametnima.Amin !
Papovac Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Jesi li probao Magičnog Vetra - trenutno najbolji bonelijevac u svakom pogledu.jesam. njega sam zaboravio da pomenem. potpuno se slazem apsolutno najbolji boneli trenutno. steta sto mu je distribucija trenutno u srbiji katastrofalna, jer izdavac, sfera, kao da se trudi da sakrije gde moze da se kupi. . bolje da je VC uzeo njega a ne zagora. imao bi odlican presek italijanskih stripova druge generacije. p.s. neka im neko prenese da stvarno urade nesta sa naslovnim stranama za marti misteriju. ono je stvarno blagi uzas.
Sludge Factory Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 p.s. neka im neko prenese da stvarno urade nesta sa naslovnim stranama za marti misteriju. ono je stvarno blagi uzas.Naslovne strane su original, italijanske, ovi iz VC-a samo to obrade (naslov, cena, VC logo, broj strana i da li je cela epizoda ili ne). Sad, sam crtez je takav kakav je, ali ovu obradu bi stvarno mogli da srede, jer je ocajna (tu pre svega milsim na naslov, naravno). Unutra pise da lay-out korica radi neki BLAZINA DESIGN STUDIO (ima i email adresa; mozemo da se zalimo :D ).
Goranz Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 jesam. njega sam zaboravio da pomenem. potpuno se slazem apsolutno najbolji boneli trenutno. steta sto mu je distribucija trenutno u srbiji katastrofalna, jer izdavac, sfera, kao da se trudi da sakrije gde moze da se kupi. . bolje da je VC uzeo njega a ne zagora. imao bi odlican presek italijanskih stripova druge generacije.Apsolutno, izdavac bi imao basnoslovnu prodaju od 100 komada, cudi me da nisu setili toga kada su napravili gresku i birali Zagora...
Mil@n Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Meni fali 30ak epizoda (ne brojeva) Alan Forda da kompletiram sve, pa ako ima neko ko prodaje jeftino, menja se, ili poklanja nekome ko će to da čuva, mazi pazi, i nikad ne proda, niti baci na tavan, ne tražite dalje, ja sam vaš čovek.
BornToRun Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 jesam. njega sam zaboravio da pomenem. potpuno se slazem apsolutno najbolji boneli trenutno. steta sto mu je distribucija trenutno u srbiji katastrofalna, jer izdavac, sfera, kao da se trudi da sakrije gde moze da se kupi. . bolje da je VC uzeo njega a ne zagora. imao bi odlican presek italijanskih stripova druge generacije.Sfera ima problema sa distributerom Stampom.Stampa nece da im isplati pare za zadnja dva broja tako da je pod znakom pitanja da li cemo videti 4. broj Magicnog.Valjda cemo znati vise sutra posle sajma stripa.
Papovac Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Apsolutno, izdavac bi imao basnoslovnu prodaju od 100 komada, cudi me da nisu setili toga kada su napravili gresku i birali Zagora...iskreno znam desetak ljudi koji redovno kupuju stripove samo iz mog malog grada i svi imaju sva izdanja Magicnog vetra koje su izdali Hrvati. Za Zagora mi je stvarno neshvatljivo da se neko jos lozi.
Recommended Posts