August 21, 2025Aug 21 23 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:menii nedostjaće zauvekMože zamenaĐipa za sagu original
September 20, 2025Sep 20 Davnih dana na nekom sajmu stripa u SKC je bila akcija na "Skalpirani" i "Stvorenje iz Močvare" pa sam tamo eminentnog sada već bivšeg forumaša pitao za savet šta da uzmem a on mi reče da uzmem oba. Negde sam išao posle pa mi se nije nosilo 10 hardback tomova stripa pa sam uzeo samo Stvorenje.Kada se rasprodalo DW izdanje i kada sam ga konačno pročitao, bio sam ubeđen da sam doneo dobru odluku. Posle sam naravno krenuo da jurim i Skalpirane ali pošto su i oni otišli u neke sulude preprodaje cene ostao sam na prva dva broja DW izdanja a zadnja 3 sam uzeo u Zagrebu u izdanju Fibre i to posle dugo vremena.Šta da kažem sem da je forumaš bio veoma u pravu. Skalpirani su pravo noir remek delo, mešavina Wire, Reservoir Dogs I Breaking Bad I sve to u modernom indijanskom rezervatu. Sve vreme je tužno, mučno i mračno, nazire se u kom pravcu sve ide ali i dalje nenormalno vuče da se bukvalno proguta svih 5 tomova. Likovi skoro svi vrhunski odrađeni sa dubinom, često i brzo se menja to da nekog lika mrzite a da posle par strana imate punu empatiju i razumevanje a vala i obrnuto.Pravo je čudo da još niko nije napravio seriju od ovoga. Ko je propustio ovo je preporuka ko vrata.
September 22, 2025Sep 22 On 20. 9. 2025. at 12:31, *edited by mod said:Šta da kažem sem da je forumaš bio veoma u pravu. Skalpirani su pravo noir remek delo, mešavina Wire, Reservoir Dogs I Breaking Bad I sve to u modernom indijanskom rezervatu. Sve vreme je tužno, mučno i mračno, nazire se u kom pravcu sve ide ali i dalje nenormalno vuče da se bukvalno proguta svih 5 tomova. Likovi skoro svi vrhunski odrađeni sa dubinom, često i brzo se menja to da nekog lika mrzite a da posle par strana imate punu empatiju i razumevanje a vala i obrnuto.Pravo je čudo da još niko nije napravio seriju od ovoga. Ko je propustio ovo je preporuka ko vrata.Skalpirani su mozda jedan od najboljih stripova sto sam procitao.Na stranu crtez koji je fenomenalan,sa neverovatnim kadriranjem,prica i sam nacin na koji je ispricana je u rangu najboljih filmskih snecariija.Kao sto si napisaoOd ovoga bi bila fenomenalna serija,ali ja bih licno zeleo da se nikad ne snimi serija..jer je ovo nemoguce preneti na ekran sa istim kvalitetom
September 22, 2025Sep 22 Jel citao neko Rat-man? Nasao hrvatsko izdanje, 4 broja. Platio 8 maraka, odnosno oko 500 din. Jako zabavno, preporuka.Glavni junak Rat-Man, antiheroj, nesposoban i plasljiv. Ima simpaticne pomocnike i jos simpaticnije neprijatelje. U jednoj epizodi protivnik pauk ga uzima za taoca i ispoveda mu se kako su mu prosle godine ubili strica na granici Grcke i Bugarske. Kaze neko zaklopio atlas i ubio ga. To mi je bilo smesno
October 3, 2025Oct 3 je l čitao neko ernija pajka od prata i esterhelda? je l vredi da se kupuje?LokomotivaErni Pajk – knjiga 01ERNI PAJK knjiga 01 Esterheld & Prat Broj strana: 172 Dimenzije: 240 x 285 mm Povez: tvrdi Štampa Kolor ISBN: 978-86-81196-61-8 * Izdaje Lokomotiva d.o.o. Cena kod izdavača 3.000 din+ POŠTARINA (od 1. Edited October 3, 2025Oct 3 by Sandens
October 9, 2025Oct 9 On 3. 10. 2025. at 10:19, Sandens said:je l čitao neko ernija pajka od prata i esterhelda? je l vredi da se kupuje?LokomotivaErni Pajk – knjiga 01ERNI PAJK knjiga 01 Esterheld & Prat Broj strana: 172 Dimenzije: 240 x 285 mm Povez: tvrdi Štampa Kolor ISBN: 978-86-81196-61-8 * Izdaje Lokomotiva d.o.o. Cena kod izdavača 3.000 din+ POŠTARINA (od 1.Strip je klasik.Bolje bi bilo da su ga štampali crno belo, ali i ovako je ok.Imam i Italijansko izdanje iz 70-tih, 34 x 24 cm. Tu izgleda savršeno.https://www.abebooks.it/prima-edizione/Ernie-Pike-Pratt-Hugo-Florenzo-Ivaldi/16671298764/bdMožda ti ova recenzija pomogne.https://www.stripovi.com/recenzije/ernie-pike-erp-loko-1-2-ernie-pike/3112/ Edited October 9, 2025Oct 9 by klimt
October 16, 2025Oct 16 Ljudi seca li se neko stripa Meso? Izlazio u EKS almanahu mislimNeki likovi putuju kroz vreme u praistoriju i love dinosauruse.