Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

ja sam juche osvojila jednu pravu krofnu u pekari milosh, istina nacifrana ko za reviju, sa trista chuda filova i glazura (ukusnih dodushe!) ali u osnovi je bila sasvim solidna starinska krofna.

Posted

Kukate za babama, jurite babine kolace po poslasticarnicama ... a da prionete na vanglu za mesenje vam ne pada na pamet :lolol:

Posted

ja sam juche osvojila jednu pravu krofnu u pekari milosh, istina nacifrana ko za reviju, sa trista chuda filova i glazura (ukusnih dodushe!) ali u osnovi je bila sasvim solidna starinska krofna.

Ma ja sam svuda to trazio, nema sansone da se nadje. Vazda ili neki vestak ili uzeglo ili americko glazirano smece.

A kod tog milosa preko puta pravnog sam dobio najgore trovanje u srbiji, ima 10 godina. Veseli sendvicic me pozdravio, od onda nista kod njih.

Posted

ne znam dal je to taj isti milosh, ovaj hara u lancu po novom beogradu.

Posted (edited)

s nashe strane nisu postojali u doba tvog trovanja, bar ne da ja znam...

no dobro. krofna je bila ok. a i nachelno nisu loshi.

Edited by gospa buba
Posted

Kukate za babama, jurite babine kolace po poslasticarnicama ... a da prionete na vanglu za mesenje vam ne pada na pamet [emoji38]ol:

Kuj bre kuka
Posted

Ja za tu rec, langos, nisam nikad ni cuo.

Morate da dodate i neku geografsku odrednicu, ovako zbunjuje malo.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted

Kuj bre kuka

Pa svi nesto nisu jeli 20-30 godina i nema toga da se kupi vec gotovo :). Te krofne su bratbratu sat vremena posla sa sve dizanjem testa tokom kojeg mozes i jednu epizodu piki blajndersa da pogledas, ne mora se ispeci dvesta komada pa da si ceo dan pored sporeta. :)

Posted

ne mora se ispeci dvesta komada

kako to mislish :blink: ^_^

Posted (edited)

kako to mislish :blink: ^_^

:lolol: pa dobro neces ispeci ni dve-tri ... 

Edited by hansolo
Posted

Pa svi nesto nisu jeli 20-30 godina i nema toga da se kupi vec gotovo :). Te krofne su bratbratu sat vremena posla sa sve dizanjem testa tokom kojeg mozes i jednu epizodu piki blajndersa da pogledas, ne mora se ispeci dvesta komada pa da si ceo dan pored sporeta. :)

To ovi ostali. Ja krofne i mekike i ostale zezalice pravim na nedeljnoj bazi
Posted

To ovi ostali. Ja krofne i mekike i ostale zezalice pravim na nedeljnoj bazi

fist bump

Posted

nije problem zamesiti testo ali je problem prženje.

iz dna duše mrzim miris prženja u kuhinji i po kući.

taj smrad se kao za inat uvuče u sve i tri dana posle pravim promaju po kući kako bih izjurila prž iz zidova.

jedino da instaliram šporet napolju.