Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

To bice je i moja keva jednim zapatila, zatvarali spajz da ne zauzme enterprajz... ne secam se ukusa. Bozu probala jednom u Bosni, u Zenici, kao ukus teske egzotike za backo derle gde je i sutlijas u Carigradu bio ukus istoka. To nesto brasnavo i prilicno bljutavo ako se dobro secam.

Sent from my 8079 using Tapatalk

Posted

Ma de skupo. Uzmeš (slažem se, moraš naći nekog ko to ima) parče te gljive i turiš u vodu. To smo mi pili devedesetih jer je 'ko kisela' a džabe.

Posted

Aha. Ne znam nisam se bavio time

Vidim sad da ni gotova u prodavnici nije nešto skupa, u odnosu na aroniju i ostale te zdrave stvari

Posted
  On 14. 11. 2017. at 22:26, hansolo said:

To bice je i moja keva jednim zapatila, zatvarali spajz da ne zauzme enterprajz... ne secam se ukusa. Bozu probala jednom u Bosni, u Zenici, kao ukus teske egzotike za backo derle gde je i sutlijas u Carigradu bio ukus istoka. To nesto brasnavo i prilicno bljutavo ako se dobro secam.

Sent from my 8079 using Tapatalk

To bre, nisam imao pojma sta je boza, dok nisam zasao u turske krajeve juznije. Btw. ogavan ukus.
Posted

boza se pije presečena limunadom. takozvani špricer.

tako je najbolja.

Posted
  On 15. 11. 2017. at 8:30, beta kentauri said:

boza se pije presečena limunadom. takozvani špricer.

tako je najbolja.

još kad se doda kugla sladoleda od vanile.... kao kod šukrije u banja luci

Posted

to već nisam probala.

nekada su se boza i limunada prodavale na ulici, na onim kolicima sa točilicama.

sećam se da su jedna uvek bila ispred kasine.

Posted

Боза је феноменално пиће...сећа на детињство у Кнезу, чувена посластичерница Меџед...данас то нико не прави, штета.

Posted

+ 1

Ovi što ne vole bozu, ne vole ni karanfile ...  :fantom:

:D

Posted

pa kako ne pravi, zar nisam rekla da je ima u pelivanu?! 

Posted (edited)

probao bih i ja bozu, mozda bi mi se sad svidela. bas steta da je niko ne pravi :(

Edited by precog