Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

To bice je i moja keva jednim zapatila, zatvarali spajz da ne zauzme enterprajz... ne secam se ukusa. Bozu probala jednom u Bosni, u Zenici, kao ukus teske egzotike za backo derle gde je i sutlijas u Carigradu bio ukus istoka. To nesto brasnavo i prilicno bljutavo ako se dobro secam.

Sent from my 8079 using Tapatalk

Posted

Ma de skupo. Uzmeš (slažem se, moraš naći nekog ko to ima) parče te gljive i turiš u vodu. To smo mi pili devedesetih jer je 'ko kisela' a džabe.

Posted

Aha. Ne znam nisam se bavio time

Vidim sad da ni gotova u prodavnici nije nešto skupa, u odnosu na aroniju i ostale te zdrave stvari

Posted

To bice je i moja keva jednim zapatila, zatvarali spajz da ne zauzme enterprajz... ne secam se ukusa. Bozu probala jednom u Bosni, u Zenici, kao ukus teske egzotike za backo derle gde je i sutlijas u Carigradu bio ukus istoka. To nesto brasnavo i prilicno bljutavo ako se dobro secam.

Sent from my 8079 using Tapatalk

To bre, nisam imao pojma sta je boza, dok nisam zasao u turske krajeve juznije. Btw. ogavan ukus.
Posted

boza se pije presečena limunadom. takozvani špricer.

tako je najbolja.

Posted

boza se pije presečena limunadom. takozvani špricer.

tako je najbolja.

još kad se doda kugla sladoleda od vanile.... kao kod šukrije u banja luci

Posted

to već nisam probala.

nekada su se boza i limunada prodavale na ulici, na onim kolicima sa točilicama.

sećam se da su jedna uvek bila ispred kasine.

Posted

Боза је феноменално пиће...сећа на детињство у Кнезу, чувена посластичерница Меџед...данас то нико не прави, штета.

Posted

+ 1

Ovi što ne vole bozu, ne vole ni karanfile ...  :fantom:

:D

Posted

pa kako ne pravi, zar nisam rekla da je ima u pelivanu?! 

Posted (edited)

probao bih i ja bozu, mozda bi mi se sad svidela. bas steta da je niko ne pravi :(

Edited by precog