hansolo Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 To bice je i moja keva jednim zapatila, zatvarali spajz da ne zauzme enterprajz... ne secam se ukusa. Bozu probala jednom u Bosni, u Zenici, kao ukus teske egzotike za backo derle gde je i sutlijas u Carigradu bio ukus istoka. To nesto brasnavo i prilicno bljutavo ako se dobro secam. Sent from my 8079 using Tapatalk
nisam ja Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Ma de skupo. Uzmeš (slažem se, moraš naći nekog ko to ima) parče te gljive i turiš u vodu. To smo mi pili devedesetih jer je 'ko kisela' a džabe.
levi Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Aha. Ne znam nisam se bavio time Vidim sad da ni gotova u prodavnici nije nešto skupa, u odnosu na aroniju i ostale te zdrave stvari
precog Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 To bice je i moja keva jednim zapatila, zatvarali spajz da ne zauzme enterprajz... ne secam se ukusa. Bozu probala jednom u Bosni, u Zenici, kao ukus teske egzotike za backo derle gde je i sutlijas u Carigradu bio ukus istoka. To nesto brasnavo i prilicno bljutavo ako se dobro secam. Sent from my 8079 using Tapatalk To bre, nisam imao pojma sta je boza, dok nisam zasao u turske krajeve juznije. Btw. ogavan ukus.
beta Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 boza se pije presečena limunadom. takozvani špricer. tako je najbolja.
mammy two shoes Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 boza se pije presečena limunadom. takozvani špricer. tako je najbolja. još kad se doda kugla sladoleda od vanile.... kao kod šukrije u banja luci
beta Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 to već nisam probala. nekada su se boza i limunada prodavale na ulici, na onim kolicima sa točilicama. sećam se da su jedna uvek bila ispred kasine.
Tvrdica Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Боза је феноменално пиће...сећа на детињство у Кнезу, чувена посластичерница Меџед...данас то нико не прави, штета.
Filozof manijak Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 + 1 Ovi što ne vole bozu, ne vole ni karanfile ... :D
darling Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 pa kako ne pravi, zar nisam rekla da je ima u pelivanu?!
precog Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 (edited) probao bih i ja bozu, mozda bi mi se sad svidela. bas steta da je niko ne pravi :( Edited November 15, 2017 by precog
Recommended Posts