Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

Meni je najpriblizniji pokusaj za sir Imlekov sitni sir sa malo jogurta. A za vrhnje grcki jogurt sa 10% masti i malo kiselog mlijeka. Ali i dalje jako daleko od originala.

da znas da ima smisla probati s nekim grckim kiselim. ustvari bas i treba ta neka kiselost bez preterane gustine. pavlaka je nekako previse gusta. probacu koliko sutra, hvala na ideji. 

@ordi - naravno da znas - po boji i velicini. bazooke su bile najgabaritnije a i boja je ostajala isto drecavo roze i posle sati i sati zvakanja. sve ostale zvake iz tog doba (cigare i cini mi se da su bile neke raznobojne kuglice a i to moguce da sam se zajebao, da su bile strane) su bile manje i posivele bi posle pola sata zvakanja. i pri tom je toj bazooki trebala vecnost da se stvrdne. ako zgazis ili sednes na to, pri odvajanju vuces rep od jedno pola metra brat-bratu. 

Posted (edited)

Test pitmanje za utvrđivanje matorosti:

Kako su se najlakše ljuštile cigareta žvake?

Edited by vathra
Posted

Test pitmanje za utvrđivanje matorosti:

Kako su se najlakše ljuštile cigareta žvake?

Protrljas je kroz sake?

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted

trljas al nekad radi a nekad ne. pa moras da ljustis i grickas, pa se iskvasi pa tek onda ne moze pa popizdis i ubacis poluoljustenu u gubicu. 

Posted

Turis malo u zamrzivač, skine se papir sam...

Posted

Ne bi to docekalo zamrzivac, vec adamova metoda.

Posted

ja sedamdesetih nisam znao ni da postoji zamrzivac. osim onaj u radnjama sa sladoledom. 

Posted

Trlja se dok se ne suzi, odnosno ne počne da izlazi na krajevima. Tako se lako odlepi od papira.

To ne radi ako je očvrsla od stajanja, ali tad uglavnom nije bila zapečena.

Čestitke matoranima na dobrom sećanju ;)

Posted

softi su bile gore.

ja jednom krno tri komada. posle mi se ukočila vilica i pola sata nisam mogao da zatvorim usta

:(

Posted

ja jednom krno tri komada. posle mi se ukočila vilica i pola sata nisam mogao da zatvorim usta

:(

To+kad napravis balon, pa ti se zalepi preko celog lica.
Posted

Ko je voleo ukus karbofiksa, delezovi beli biskviti će ga vratiti u detinjstvo.