Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

Ti si ja (od onda).

i ja sam ti :D

mama moje najbolje drugarice iz detinjstva je umela od jednog tetrapaka jogurta da napuni 5 šolja tako što je dodavala to prokuvano mleko s kajmakom. osim što me je to teralo na povraćanje dugo me je držalo u uverenju da postoji neki jogurt po kome se vata kajmak ali da se u mojoj kući na sreću ne kupuje baš taj.

Posted

uh, ja nisam mogla piti te komadiće kajmaka, mnogo suza sam isplakala zbog toga,

je l mleko je zdravo, bljak.

ni danas ne mogu da ga pijem, osim u kafi

Posted

bre ja bi ustajala nocu da pijem mleko. i onda i sad. 

Posted

jao kako ja mrzim mleko.

samo kad se setim terora pijenja mleka, tog sveže kuvanog pa kad se odozgo uvati kajmak.

i sad oću dušu da ispustim.

isto. ne pijem mleko od dvanaeste godine, osim u kafi.

Posted (edited)

Mleko je divno, ladno iz frizidera. A taj kajmak se naravno ne pije, skuplja se usoljen u cinijicu pa se maže na leba :heart:

Ovde mož da kuvaš kolko oćeš, nikad kajmaka :cry:

Edited by aram
Posted (edited)

Mleko je divno, ladno iz frizidera. A taj kajmak se naravno ne pije, skuplja se usoljen u cinijicu pa se maže na leba :heart:

+takoje

Edited by gospa buba
Posted

najbolji su ovi što ne volU mleko al ga turaju u kavu. pa ko vas tera jebote  :lolol:.

Posted

bolje od kajmaka s kuvanog mleka su zagoretine sa dna serpe. to sam obozavala. i ono sto se vatalo na liniji mlekostaja takodje nije bilo lose za struganje kasikom. 

Posted

bolje od kajmaka s kuvanog mleka su zagoretine sa dna serpe. to sam obozavala. i ono sto se vatalo na liniji mlekostaja takodje nije bilo lose za struganje kasikom.

E dobro, ovo je već pretErano :lolol:

Posted

meni uopšte ne ide u glavu da ta bezukusna gadna skrama sa mleka ima veze sa kajmakom koji se maže na leb. to je neka zaverenička laž i ja u to ne verujem.

volim ladno mleko uz nutelu na leb i volim kajmak na ćevape a posebno na vruće prženice.