Krošek Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 pa niste valjda pili mleko iz kese? :o pravili smo puding s njim recimo
hansolo Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 Da to mi nikad nije bilo jasno, uvek je lepo pisalo da je pasterizovano ali je postojao mit da mora da se skuva to mleko iz kese jer ce nesto bogznasta da ti se desi ako ga na prokuvas.
nisam ja Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 (edited) Mi smo cepali neprokuvano iz kese pa jedno 10 godina sigurno. Sa sve stoji otvoreno Uvek sam mrzeo kuvano/toplo/mlako mleko. Edited November 5, 2017 by nisam ja
Lancia Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 Prvo mleko koje nismo kuvali je bilo ovo cetvrtasto kad se pojavilo.
Krošek Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 (edited) pa i pio sam iz kese par puta u stvari, ali nešto su pričali ako se dobro sećam da ne treba piti hladno mleko, tako neko bajanje. ono nije da kuvamo da ubijemo bakterije nego ne znam mora da se pio toplo zato što mora zato što mora a jeste imali ono kućno pravilo da ne sme jedna osoba da pojede više od tri jajeta, u principu više od dva, tri je već borderlajn - nedeljno jelte Edited November 5, 2017 by Krošek
beta Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 jao kako ja mrzim mleko. samo kad se setim terora pijenja mleka, tog sveže kuvanog pa kad se odozgo uvati kajmak. i sad oću dušu da ispustim.
Lancia Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 ovo samo strugacki moze da razreshi on bi i pivo pakovao u kese.
jms_uk Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 jao kako ja mrzim mleko. samo kad se setim terora pijenja mleka, tog sveže kuvanog pa kad se odozgo uvati kajmak. i sad oću dušu da ispustim. Ti si ja (od onda). Sent from my iTelephone using Tapatalk
nisam ja Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 To u kesi je pasterizovano. Dovoljno da pobije mikroorganizme, a opet bolji hemijski sastav.
hansolo Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 Ite uocin, prva slika koja mi se stvorila u glavi je babina sisa /i to onakva kao u There's something about Mary/ u narandzastom plasticnom drzacu na ladnom u frizideru :)))
Recommended Posts