Time Crisis Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 (edited) 2 hours ago, Moonwalker said: A sta radi ostala populacija? Da zivi u rednekovskoj vukojebini? sto onda ne idu svi u istu stranku, jedan firer, jedno ovo, jedno ono… Pa i otišli su, sve stranke osim SNS-SPS su danas praktično kombi stranke ili za nijansu bolje. A i živimo u rednekovskoj vukojebini Edited August 5, 2022 by Time Crisis 1
Fakundo Sava Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 2 hours ago, Time Crisis said: A i živimo u rednekovskoj vukojebini vučkojebini 1
Amos Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 12 hours ago, mareeee said: Odgovor na emocije je da demokratske snage takođe trebaju da budu patriotske. Znači da ne daju Kosovo, da se ne pale na gay parade, da ne govore da je u jednoj opštini bio genocid i da Srbuju. To rade i svi ti SNS, SRS, dveri, DSS i ostali.. Ne dobija Vučić glasove na emocije i patetiku nego zato što je "patriota i srbenda". Ah, čuveni cunning plan, dobiti Vučića sa više patriotizma od Vučića. Mnogi su zube i partije slomili na tome, pa vam još nije jasno da ga nećete dobiti u njegovoj igri. On je rodjen u toj vodi i svaki trud da se to imitira će biti smešan svima, kome god spektru pripadali. Tačno da dodje Sv. Sava i da živi u crkvi, opet bi Vučić dobio sve na izborima. Tako da ovakva mišljenja samo služe da se opravdava desnica po principu: srušili bi mi njega ali ko ima bolji? Ko? Ovi pederi, licimuri i demoni? Pa bolje i Vučić nego oni. Praktično se oba pola vrte u krug po mračnoj sobici. Jedni u dilemi kako da nadju neukaljanog kandidata, koji bi sijao kao sunce. Drugi da nadju poštenog™ nacionalistu i neizdajnika. Jedina promena će doći kad se pojavi antiteza režimu, a ne kopija režima sa ugodnijim izgledom ili upeglanijom pričom (to bi bila neka Kolinda stajl promena i većina bi je prihvatila sa olakšanjem da bar ne gleda ovoliku vizuelnu nelagodu, ali ne bi bila suštinska promena). Kada većina prelomi da hoće suštinsku promenu, a to nije pobeda ni teme Kosova ni teme gej prajda već stavljanje obe teme u prigodne okvire, tada možda napravimo korak koji čekamo od 2012. godine.
mareeee Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 Ne može Đilas da dobija nove glasove kad kaže da treba uvesti sankcije putleru a Vučić kaže Putin je nas brat i ne uvodimo mu sankcije a srbende u ekstazi a Đilas izdajnik. Ne kažem da dem snage sa srbovanjem mogu da preuzmu čitavo bir telo SNS to je ne moguće ali mogu dovoljno da uzmu od onih neopredeljenih. Trebaju da krenu pa će videti, nisu još počeli da Srbuju.
mareeee Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 Sa srbovanjem se ne gube glasovi nac manjina jer oni svakako glasaju za svoje, Mađari za svoje, Bošnjaci za svoje..
Time Crisis Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 5 hours ago, Mos said: Jedina promena će doći kad se pojavi antiteza režimu, Šta je antiteza režimu i kako to upopšte izgleda?
Amos Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 Ja spadam u one ljude koji misle da pad Vučića ne bi doneo neke velike promene (što ne znači da ne bi valjao da se desi). Nama su potrebne promene na nivou potpunog reseta, kao recimo '45 ili '91. Promena kompletne ekipe, promena u razmišljanju i pogledu na stvari, a to može doći samo odozdo kad većina odluči da je vreme. Kozmetika neće promeniti suštinu, teme polarizacije će ostati iste i biti korišćene kao i do sada za spin po potrebi trenutka. 1
Milosh76 Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 Kod nas nikad nije doslo do promene sistema, samo su se "novi" prilagodili i malo usavrsili sistem.Vucic vlada preko medija i moze da provuce kakvu god hoce ideju, bez da objasnjava kako je opet promenio misljenje. Posto nema ko to da kaze, jer su mediji zakljucani pod njegovom kontrolom.Sloba je dozvolio STB, radio B92, radio Index, desetak lokalnih stanica 2-3 dnevna lista... Ovaj je sve blokirao. I finansije i medije i bilo kakvu kriticku misao Imamo N1 i NovuS, koju gleda pola od sbb gledalaca u najboljem slucaju.Sent from my 21081111RG using Tapatalk
Hamlet Strašni Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 51 minutes ago, Mos said: Ja spadam u one ljude koji misle da pad Vučića ne bi doneo neke velike promene (što ne znači da ne bi valjao da se desi). Nama su potrebne promene na nivou potpunog reseta, kao recimo '45 ili '91. Promena kompletne ekipe, promena u razmišljanju i pogledu na stvari, a to može doći samo odozdo kad većina odluči da je vreme. Kozmetika neće promeniti suštinu, teme polarizacije će ostati iste i biti korišćene kao i do sada za spin po potrebi trenutka. To apsolutno nikada ne možeš doći odozdo. Takve promene moraju biti izvedene odozgo. Jedino sto to može da se desi kada se “u bazi” stvore uslovi. Ali takve promene odozdo ne bivaju. 1
villiem Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 (edited) 1 hour ago, Mos said: Ja spadam u one ljude koji misle da pad Vučića ne bi doneo neke velike promene (što ne znači da ne bi valjao da se desi). Nama su potrebne promene na nivou potpunog reseta, kao recimo '45 ili '91. Promena kompletne ekipe, promena u razmišljanju i pogledu na stvari, a to može doći samo odozdo kad većina odluči da je vreme. Kozmetika neće promeniti suštinu, teme polarizacije će ostati iste i biti korišćene kao i do sada za spin po potrebi trenutka. Ja mislim da Vucic sprecava civilizacijski tok , nije realan potpuni reset jer desavanja nisu takva, ne vlada napolju ogromno nezadovoljstvo i nemastina, pogotovo na ovakav intenzitet kontrole. On fura neki svoj film sa ogromnim resursima jer smo mu prepustili drzavu, jer demokratski izbori.Taj tok kako ja to vidim je krenuo posle oktobra, neke institucije su pocele da rade, na stranu zloupotreba koja je na kraju nacinila pogodno tlo da ova ekipa ojaca i zajasi. On konta da taj tok isto kao i nagla promena unistava njegovu pricu, zato ne sme jedan glas da se cuje, ako moze, pa nista od frekvencije ipak. Zaustavio bi vreme i tacno se vidi nelagoda, ne zbog rata i patnje vec sto sada mora da iskoci iz rutine usled globalnih desavanja, toliko mu je bilo na kraju lepo i sve mu je lepse kako rat upada u kolotecinu. Necemo mi postati zapadna zemlja nikada ali imamo sansu da se pozicioniramo bolje od ovoga i da budemo slobodniji i da zivimo postenije u smislu da mozemo da isteramo neke pravde a on to sa kultom ne dozvoljava. Ili ovako: on je ovde oduvek, od 91 il kad vec, da li ima neki bolesnik u politici sada da cemo ga trpeti na ovakav nacin i da ce on uspeti da objedini sve lose u glasacu kada vec dodje do glasanja pa nekako ne uspemo iako osecamo da je svima pun k. svega. Nema takvih, jedan je bio Tito a taj je dobio rat, cak ni Milosevic nije bio kult, moze da postane zbog ove budale jer deluje normalnije, manje ga ima, manje prica. Ne radi se o kozmetici vec vreme moze da ga pojede, i hoce, nemoguce je da bude ista kontrola i strah. Dana kada on ne bude gazda pomericemo se i prodisati, vreme ce teci sporo ali ce teci, tako smo nacinili, bice krokodili koji jedni druge jedu pa ce neka javna institucija da radi nesto u interesu gradjanina, negde ce neko da radi ono sto treba i kako treba, u vlasti, kao sto gomila profesionalaca radi bezbrojne teme daleko od javnosti i gura masinu da ne zariba. Voleo bih da je moguc reset ali nam izbori stalno budu takvi da nema sanse da nas ima dovoljno, idemo na more, radi se po gradovima, ne bavi se niko vise politikom ili se bavi sve manje. Dobro radi za sebe. Jel postoji sansa isto da svako od nas trpi duze od minute ove debile sto su kao njegova ekipa negde pored sebe, to kada zavrsi bice neki filter ipak, izaci ce nagomilano svasta ali ce trajati Sigurno misle i na dan posle, covek zeli svaku mesnu zajednicu, nece biti naglo jer nas je umrtvio i mala smo zemlja, da nas je kolicinski vise ne bi mogao da nacini ovu mrezu, bilo bi rupa svuda gde bi onda kuljalo od lokalnih pa do republickih izbora. Ovako se podrazumevaju sami sebi da su pravi ljudi na pravom mestu i sve moze da prodje, svaka prica traje dva dana, nikome van politike da je normalan ne gubi se vise vreme na njih, sto je sve inzenjering. Evo, samo da kontriram ako smem jer ja mislim da smo pod okupacijom i da nekim cudom bez ovoga bi bili slobodni i drugaciji svi. U mom bablu niko vise ne prica o promenama, od koga...njegovi su umrezeni i rade, svi ostali konstatuju stanje i idemo dalje. Kada dodju izbori bude talasanja. Edited August 6, 2022 by villiem
Amos Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 Moj stav je jednostavan. Svaka promena vlasti biće suočena sa paklom koalicija, ucena, spoljnih pritisaka, kompromisa i sličnih stvari koje će inercijom želeti da održe status quo. To smo imali već jednom priliku da gledamo i završilo se ovom farsom. Nema tog pojedinca ili ekipe koja će promeniti to, nije Titu uspelo pa neće ni nekim zamišljenim budućim premijerima ili predsednicima. Promena mora doći iz širokog javnog koncezusa oko najbitnih stvari. Kada većina dogovori da je bolje nositi masku nego da ti umre član porodice, da je bolje imati instituciju suda i policije umesto rodjačko plemenskog zapošljavanja, da je bolje imati funkcionalno zdravstvo nego kuma preko koga lečiš celu porodicu. Pod rizikom gubitka nekih svojih ličnih komfora. Neće nestankon Vučića preko noći izvetreti korupcija, opšta agresija u društvu ili desenzitizacija. To su spori procesi, koji traju decenijama, a pomere ih na bolje tek sledeće generacije. Ovi prostori su uništavani suviše dugo da bi promena jednog čoveka ili njegove ekipe tek tako flipovala sve na svoje mesto. Ako ništa, ja sam za to da prvo razumemo pa da ne bude opet - vidi srušili smo onoga i nije procvalo cveće za 6 meseci. Problemi su sistemski, duboko u korenima društva, frustracije samo izviru iz nas, a rekao bih i neki opšti PTSD gledajući ova dešavanja u Ukrajini. Da bi došlo do jednog širokog i dugo čekanog uzdaha olakšanja, bi, to valjda i ne moram da objašnjavam. Za mene će pokazatelj da idemo na bolje biti kada neke od ovih tema opšte polarizacije društva zapravo dovedu do rezultata. To se graniči sa nemogućim jer evo ne možemo mi na forumu da se smirimo kad pričamo o njima, a kamoli širi plebs. Sve se bazira na tome ko se prvi dohvati svog bunkera i pripali po drugoj strani. Mislim, na svim temama je isto samo se imena bunkera menjaju. 2
Jimmy Kowalski Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 7 minutes ago, Mos said: Moj stav je jednostavan. Svaka promena vlasti biće suočena sa paklom koalicija, ucena, spoljnih pritisaka, kompromisa i sličnih stvari koje će inercijom želeti da održe status quo. To smo imali već jednom priliku da gledamo i završilo se ovom farsom. Nema tog pojedinca ili ekipe koja će promeniti to, nije Titu uspelo pa neće ni nekim zamišljenim budućim premijerima ili predsednicima. Promena mora doći iz širokog javnog koncezusa oko najbitnih stvari. Kada većina dogovori da je bolje nositi masku nego da ti umre član porodice, da je bolje imati instituciju suda i policije umesto rodjačko plemenskog zapošljavanja, da je bolje imati funkcionalno zdravstvo nego kuma preko koga lečiš celu porodicu. Pod rizikom gubitka nekih svojih ličnih komfora. Neće nestankon Vučića preko noći izvetreti korupcija, opšta agresija u društvu ili desenzitizacija. To su spori procesi, koji traju decenijama, a pomere ih na bolje tek sledeće generacije. Ovi prostori su uništavani suviše dugo da bi promena jednog čoveka ili njegove ekipe tek tako flipovala sve na svoje mesto. Ako ništa, ja sam za to da prvo razumemo pa da ne bude opet - vidi srušili smo onoga i nije procvalo cveće za 6 meseci. Problemi su sistemski, duboko u korenima društva, frustracije samo izviru iz nas, a rekao bih i neki opšti PTSD gledajući ova dešavanja u Ukrajini. Da bi došlo do jednog širokog i dugo čekanog uzdaha olakšanja, bi, to valjda i ne moram da objašnjavam. Za mene će pokazatelj da idemo na bolje biti kada neke od ovih tema opšte polarizacije društva zapravo dovedu do rezultata. To se graniči sa nemogućim jer evo ne možemo mi na forumu da se smirimo kad pričamo o njima, a kamoli širi plebs. Sve se bazira na tome ko se prvi dohvati svog bunkera i pripali po drugoj strani. Mislim, na svim temama je isto samo se imena bunkera menjaju. I ovo je kljucno zasto je to o cemu pricas wishful thinking. Zato cemo i mi na forumu radije da pobegnemo na opustajuce teme i klikcemo na ignore da se ne bi nervirali, tako je i u real life-u. 2
Recommended Posts