Pokojni Ruxin Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 gledao sam the lodge zbog riley keough (ko je gledao under the silver lake razume) na papiru je moj tip horora - spor, atmosferičan i nije horor. ali ovo je malo previše sporo, malo previše nelogično, malo previše predvidivo. posle vidim da je režirao rediteljski dvojac koji je radio ich sen, ich sen, koji po meni ima slične probleme ali dosta manje izražene. svakako je mnogo bolji film, preskočite the lodge i gledajte to ako niste.
Weenie Pooh Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 Da prijavim da sam odgledao Hereditary sa samo dve godine zakašnjenja. Snažno stilizovano sranje užasno plitke priče, nimalo se ne trudi da nas veže za likove a očekuje empatiju. Manjak jump scares je svakako plus, kao i visual trickery sa minijaturnim kućama, dioramama, ili kako se već to zove... ali ne može to da kompenzuje debilanu u poslednjoj trećini gde svako svako nešto naglas objašnjava, bukvalno do poslednje scene ekspoziciono blebeću. The Witch, koji su valjda isti ljudi radili, neuporedivo bolje izvodi taj atmosferično-tenzični™ slow burn build up to hopelesness.
Pokojni Ruxin Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 nije istina! isti čoek ari aster, bog modernog horora, miljenik filmskih stručnjaka poput martija i mene je radio hereditary i midsommar. koji je verovao ili ne još bolji. nego bi rekao magnum opus, ali pošto mu je drugi film polako ćemo s tim... drugi isti čoek, robert eggers, kojeg podjednako volimo i mi pravi stručnjaci i vi forumski hipsteri je radio v vitch i the lighthouse. 1
Nikodije Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 relic vise nego korektan. atmosfericni slow burner koji vodi ka ubedljivom kresendu. starost i demencija kao demon koji se prenosi s kolena na koleno. 3 protagonistkinje odlicne.
Pokojni Ruxin Posted July 29, 2020 Posted July 29, 2020 eo i brat bong se priključio martiju i meni u borbi protiv nemanja pojma 1
Pokojni Ruxin Posted July 29, 2020 Posted July 29, 2020 ocenjivanje i poređenje filmova uglavnom izbegavam, ali rekao bih da mi je midsommar definitivno draži i ima mnogo veći ponavljački potencijal (i hereditary mi se takođe vrlo ponavlja ovih dana). mogu sebe da zamislim kako ga vrtim jednog godišnje, ili kad kod navatam nove ljude koji već znaju da imam sranje ukus ili koje mogu da ih izložim da je to jedan vrlo normalan film. mada da budem iskren, nije meni veštica nešto suviše draga. možda što period pieces generalno nije moja priča. dobar je to film, vrlo dobar, ali the lighthouse je 2 koplja iznad ako već pričamo o eggersu. mogu da kažem i da mi je it follows draži od veštice, mada se iz nekog razloga osećam blasfemično kad to kažem. a nije kao da već ne znamo da sam style over substance.
Nikodije Posted July 31, 2020 Posted July 31, 2020 sea fever 8. putnik na irskom ribarskom brodu. nelose, svidja mi se ambijent i atmosfera, al nekako je ostalo nedoreceno, moglo je i bolje.
Nikodije Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 (edited) a cure for wellness dobar setting, vizuelno bogato, i fino gradjenje price i tenzije u prvih sat vremena. a onda skrece u klisee i krajnje naivan kraj, plus nepotrebno dugo traje. steta, moglo je bolje. Edited August 4, 2020 by Nikodije
Nikodije Posted August 18, 2020 Posted August 18, 2020 the pool uvek sam raspolozen za kakav dobar animal attack, posebno sa medvedima, ili tajlandskim krokodilima kao u ovom slucaju. jeste malo naivno, ima i nevestih cgi efekata, ali svejedno, solidno zabavan i uzbudljiv uradak.
Nikodije Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 sputnik ruski 8. (s)putnik. relativno standardna alien prica, ali ono sto daje draz je sovjetski setting koji je dobro docaran, kao i odnosi u raznim sovjetskim strukturama™, pa je zato zanimljiviji od nekog alien proseka
Pokojni Ruxin Posted September 14, 2020 Posted September 14, 2020 opa kakva poslastica, izašao nastavak the babysitter original pamtim kao prilično kul i zabavan trešić koji me upoznao sa fantastičnom samarom weaving
Nikodije Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 the cleaning lady low budget, ali solidno zao i neprijatan™, sa vrlo solidnom glumom dve protagonistkinje the deeper you dig i ovo je jeftino, ali dosta neobicno, uvrnuto i stylish
Nikodije Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 game of death milenijalsi idu unaokolo i prosipaju creva i mozgove ko voli.
Apollo Creed Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 Naleteh sinoć na: https://www.imdb.com/title/tt5073642/ na nekom Cinestaru... Solidan pokušaj da se Lavkraft prenese na film, Kejdž naravno grozan kao i uvek, al mož' se odgleda...
Recommended Posts