Zecken Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Srećna okolnost je da konačno u Srbiji možemo da kupujemo kvalitetna piva sa raznih strana sveta, nama koji to vole i mogu da priušte je jedan veliki plus. Nikada nije bila situacija da imate kvalitetna piva iz Britanije, Belgije, Nemačke i drugih delova sveta u obližnjim kafanama po cenama koje su niže nego u tim zemljama! Izuzetno je neprikladno stavljati u isti koš sva ta piva i ove domaće napitke od krupice koji se prodaju kao pivo, ako to "pivo" košta u prodavnici pola litre 45 dinara to je samo po sebi dokaz da tu nešto nije u redu i da ga ne bi trebalo konzumirati. Nije craft nikakav hipsteraj/fensi/proseravanje nego želja da se popije nešto sa ukusom i karakterom. Nigde ne postoji veće foliranje nego kod srpskih ljubitelja vina, čist hipsteraj i snobizam, opisi vina kao "borove iglice na jutarnjoj rosi sa severne strane planine gde je veverica grickala muškstni oraščić se prelama sa vanilom i citrusima iz...bla, bla, bla" Ukusi su različiti i nešto može da vam se sviđa ili ne, postoje samo dobra piva, vina, rakije..i ona druga.
paculla Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Ja mislim da je znanje tamo gde je tradicija i to je sve. tacno ali mi u srbiji nemamo nikakvu pivsku tradiciju, a zelimo domace pivo. ko nema tradiciju ne treba da juri tradicionalne ukuse i recepte. ne znam kako ce koelsch iz srbije (ili bilo gde drugo) da mi se ikad pije vise nego reissdorf. neki jedinstveniji ukus, premda nece da mi se pije stalno kao sto smo ovde utvrdili, ima vecu sansu da mi bude interesantan.
Venom Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Nisam govorio o tradiciji u smislu tradicionalnog ukusa, niti se to odnosi na domace pivo. Mikropivara iz avalskog sela ili odakle vec moze da eksperimentise do mile volje, ali u praksi jedino sto je bitno je kakav ukus ima kad se popije. I tu sam prosto misljenja da ima nesto i u tome sto neko drugi vec 500 godina pravi pivo, pa makar bio i industrija. Zato sam i reagovao na to da je Paulaner izmedju industrijske i mikropivare. Ispada da je to nekakav rang kvaliteta, a nema veze sa zivotom. Kabinet mora jos mnogo da guli da dostigne kvalitet takve industrijske pivare, neka koristili najvrhunskije umesto vrhunski vrhunskih sastojaka.
Zverilla Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 (edited) po toj logici industrijski proizveden kolac/keksic ce uvek biti bolji od onog iz sirote jadne usamljene male poslasticarnice. ili neki industrijski proizvodjac vina od privatne vinarije. sto bas i nije slucaj. ima losih neindustrijskih piva ali ima i onih koja su za par redova velicine bolja od industrijskog standarda kvaliteta Edited November 8, 2014 by Zverilla
Venom Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 To nisam ni rekao, vec samo i iskljucivo da obrnuto takodje ne stoji.
burekdzija Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Sinoc jedan novi Erdinger, vrlo pitak i osvezava za razliku od vecine hefeweizena: Za veceras se hladi jos jedna novost: Köstritzer Kellerbier. Ja sam konzervativan i slabo padam na mikro, nano i piko pivare.
yolo Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 dobar je i srpski, ako je sveze bure. isto vazi i za paulaner. bolje od vajcena na pipu nemamo.
Zecken Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 dobar je i srpski, ako je sveze bure. isto vazi i za paulaner. bolje od vajcena na pipu nemamo. Memminger mi se čini kao mnogo bolji izbor, a bogami i Schofferhofer...
Zecken Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 U Samo Pivou uveli Hoegarden na pipu. Sjajna vest!
Recommended Posts