Jump to content
IGNORED

Pivo

alberto.ascari

Recommended Posts

Posted

Meni Tuborg, odsustvo bilo kakvog ukusa.

Posted

meni zaječarsko bljutavo, kao da mu svega fali pomalo

+1, svi se nesto seku zadnjih godiu dana na famozno Zajecarsko, meni trash najgori. Vise/manje sva piva koja se pune kod nas kao da su iz istog bureta natocena. Jbg mozda sam snob ali vise volim da platim koju kintu vise al da znam da me nece boleti glava sutradan i da cu uzivati.

Elem, videh iz kola sinoc radnju "Majstor za piva" u Zorza Klemansoa, u okviru Galerija apartmana skroz ka Luci Beograd. Jbg mozda je tu i vec neko vreme al ja je ne primetih ranije. Nadam se da cu uskoro overiti pa javljam je l cemu. Verovatno ima upucenih ovde ali sad bejah na sajtu i fora je da prodaju sastojke od kojih svako kuci moze da napravi svoju varijantu piva. Kapiram da bi valjda trebalo da imaju i neke svoje kombinacije spremne za degustaciju pa se unapred radujem overi istih cim pre, za pocetak.

Posted

Ја не знам у чему је твој проблем.  Кажем да је Зајечарско јако добро, да вреди да се пије а да сликање са Ожујским је потпуна глупост ако имаш Зајечарско. Мени је једноставно тупаво да Карловачко или Сарајевско проглашавам пивом само ииз разлога југоносталгије.

Nisi ti zaduzen za to da procenjujes sta je dobro, a sta ne. Kome je dobro Ozujsko, slobodan je da pise ovde sta voli da pije. Ako ti nije sad jasno, nece ti nikad biti jasno.

Posted

Točeni Jelen ove godine jako rado pijem, ne znam šta su mu uradili ali se može piti.

Posted

Majstor za pivo je skoro premešten na tu lokaciju. Ja sam prekjuče bio, i ponuda je u suštini ista kao i u Pivopiji i Samo pivu, ali su jeftiniji od oba. Ne previše, ali osetno :) Rekli su mi momci tamo da je u planu i otvaranje pivskog bara u sklopu radnje.

Posted

Majstor za pivo je skoro premešten na tu lokaciju. Ja sam prekjuče bio, i ponuda je u suštini ista kao i u Pivopiji i Samo pivu, ali su jeftiniji od oba. Ne previše, ali osetno :) Rekli su mi momci tamo da je u planu i otvaranje pivskog bara u sklopu radnje.

ček oni imaju i piva, ne prodaju samo ona čuda za pravljenje?

Posted

Točeni Jelen ove godine jako rado pijem, ne znam šta su mu uradili ali se može piti.

žešći plus
Posted

Pre nisu imali čini mi se. Možda onaj Monchshof samo, ali u novoj radnji imaju. Brewdog, Kabinete, Citru, Šnajdere, Bernard, sveobuhvatnu ponudu u suštini. Nije palo na pamet da vidim koje Kabinete toče, doduše :)

Posted

ja i dalje čekam poručnika da mi kaže gde kupiti zaječarsko u hrvatskoj

Posted

Ajde bre šta ste se navrzli na čoveka :-D

Послато тетејцем

Posted

Nisi ti zaduzen za to da procenjujes sta je dobro, a sta ne. Kome je dobro Ozujsko, slobodan je da pise ovde sta voli da pije. Ako ti nije sad jasno, nece ti nikad biti jasno.

Ти би да забраниш да пишем? Разлог? Пошто волим да дегустирам пива мислим да је ОК да своја искуства поделим. Ако ти то смета...твој проблем И то озбиљан.

Има вероватно и неких локалних да веде, а сигуран сам пуни су рафови немачког увоза.

Posted

Dođe 24 sanduka 24 različita piva na analizu, sva iz uvoza, a za analize im je bilo potrebno mnogo manje...a ja se zadesio u toj laboratoriji katedre za pivo. I lepo izvršim ja 24 organoleptičke analize, tj probam 24 piva jedno za drugim.

Od tada tvrdim da je pravi ugođaj za pivo stvar trenutka, makar koliko i samog piva, osim ako nije baš neko đubre u pitanju. Sada mi se desi par piva godišnje, ako i toliko.

Posted

Zanemarujuci diskusiju sa ovog foruma, evidentno je da su u Srbiji odjednom svi postali strucnjaci za pivo. Non stop cujem kako je najbolje Paulaner, ili Erdinger, ili cak Grimbergen. Dok je pre dve godine Paulaner bili najbolje pivo na trzistu, tad ga naravno niko nije pio, nisu ljudi cak ni culi za njega. Ali kao i sve u Srbiji (citaj Beogradu), stvari se dogadjaju naprasno, odjednom. Slicno kao i sa kafeterijama koje sluze 'specialty' kafu. Rekao bih da ih trenutno ima dvadesetak. Zanimljivo je da su u poslednjih godinu dana otvorene dve homebrewing radnje, krenula je sa radom prva mikro pivara (mojne neko da spomene kornjacu), a uvozi se nekih 40 novih piva, sto tocenih, sto u flasi. I to nisu neka piva, vec sve klasa u svojim stilovima. Najavljuju se jos neke mikropivare, Najavljena je distribucija Kozela i Pilsner Urquella (nazalost ne moze biti jeftin kao Budweiser). I za tih godinu dana, Heineken i Stella nisu vise najbolja piva na svetu...  

Stvar je u tome da craft piva kostaju. Svugde. Uglavnom drze 5 do 10% trzista u razvijenim zemljama. Kod nas nema sanse da dodju do 5%. Prosto normalni ljudi nemaju para. Za dobro pivo treba istancati ukus. Normalno je da se 95% populacije (sve zagrizenih ljubitelja piva) i dalje kune u Jelen, Lav, Ozujsko i slicne splacine. Ali nisu oni krivi. Kako da znaju da li ih ujutro bole stomak i glava od Jelena, ili je to od Caribic pice, ili od tone konzervanasa i aditiva koji su u svemu.

Elem, oni su ogromna vecina, ljude i njihov izbor treba postovati. O ukusima se ne raspravlja. A ako ikad popiju Jack Hammer od Brewdoga, kako da znaju da li je gorak ukus u ustima od hmelja ili mozda od 400 potrosenih dinara za flasicu od 0.33l. Ovo drugo im je od ranije poznato, a ukus hmelja u jelenu sigurno nisu mogli da osete. 

Jack Hammer je definitivno ostavio odlican utisak, mada ne bi bio moj izbor na redovnoj bazi. Tu je Punk neprikosnoven. Moj je problem sto ne postoji previse gorko, a ne prija mi veca kolicina slada odjednom. Ima ga u Pivopiji i u Samo Pivo.

Probao sam i Kabinetovog Bastardo APA. Dobar, zanimljiv, vockast. Opet meni vise lezi njihov Brrrkaa APA. Suvlji, svetliji, hmeljniji.

Gospodin McCabe spomenu da imaju hipsterski pristup. Mozda neobavestenom potrosacu tako deluje, ali je definitivno daleko od istine. Daleko su oni i od ilegale. Marketing im je dosta jak. U pivaru je ulozeno masa para. Proizvodnja je solidno velika. Treba baciti pogled gde su sve prisutni (ima info na sajtu). Uglavnom, sve samo ne hipsteraj.

U Soljici su najavili skori dolazak Mikkellerov 'Wheat is the new hops' psenicni IPA i njemu se trenutno najvise radujem. Prave ga sa divljim kvascima.

Zasto je Mikkeller hipsteraj, a Kabinet nije, mozda drugom prilikom.

Do tada, neka svako uziva u svom pivu, onom koje mu najvise prija novcaniku, nepcu, glavi i stomaku. Bilo to Jelen ili Brewdog.   

Posted

imas amstel iz novog sada u hrvatskoj, naravno bolji je ovaj iz zajecara :)