Прслин Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Ближе ми је љаксеово објашњење пошто Запад мало сувише шара да би био пародија Истока: @NevenaBK to znaci: Mrzimo srpsku nejac & pravoslavno dijete pokrstavamo u krvi. Mozda ne doslovce ali to je ta neka sustina... Mi, studenti BG blog-tviter revolucionarne levice, odlucno porucujemo fasistima da ce nas njihove batine itekako zaustaviti! Kako smo 1946. tajno slavili Americku srpsku Novu godinu. Minut kasnije, Kardelj je sve pobio. Terasa me spasila! pic.twitter.com/g8pUtW8CjM Али, добро, има то своју публику па нека они размишљају шта читају и слушају.
yolo Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 (edited) ne znam za lazanskog, nisam to gledala. ali ne iskljucuju se pritisak na medije (pa i taj privatni b92) i povreda ugovora. u prvom narativu medij je osteceni, u drugom naprotiv. da sam beckovicka isla bih na obe karte. to sto stvar nema i tu dimenziju u javnosti nekako slabi njenu poziciju. nije sramota pozvati se na ugovor, jasno i glasno. mislim neko je rekao da ako se emisija ne emituje, b92 placa mrezi naknadu. ali gde je beckovickino obestecenje za to sto su joj ruke prakticno vezane? to bi bilo kao da se npr. otkupe prava na knjigu, ekskluzivna, pa se onda ne snima film. zanima me ima li ona tu neko pravno sredstvo. bilo bi lepo da vidimo ugovor. rejting nije bio grand, farma i BB, ali je daleko od toga da je bio smesan. uglavnom je bio solidan za taj format, par puta godisnje je bio razbijanje a desavalo se i da bude bezveze kad su gosti nezanimljivi. pored toga, rejting u bukvalnim procenama nije toliko bitan za uticaj UN jer sama emisija nije bila primarno populisticka. ovo je emisija koja je bila benchmark za politicki talk show u srbiji, nikada nije bi pledirala da bude nekakav popular opinion making ali je gostovanje bilo stvar prestiza pa i merilo odredjene tezine ili uticaja ili ne znam vec cime se meri neciji znacaj na politickoj i kulturnoj sceni. kako da kazem: da nisam video jova bakica u UN 3x ne bih ni znao ko je on. njega je ova emisija napravila i promovisala a verujem da takvih profesora FPN ima, mozda ne na izvolte, ali svakako ih ima. evo ova genijalna zena ciji je interview izasao u poslednjem "vremenu" - radina vucetic. da je 3x gostovala u UN svi bi znali za nju a ne bi se iznenadjivali kao kada su prekjuce procitali intervju. prosto receno, to je bila emisija koja je bez obzira na prosecne % trajala ne 2.5 sata nego obicno do utorka ili srede, u pricama, repovima ili posledicama onoga sto je u njoj izreceno. ti si u pravu za sve sto pises vezano za odnos OB/PG "mreza" - B92, jedino sto previdjas da ce na tom sudjenju presudjivati sudije koje odredi nikola selakovic a ne nezavisne sudije. nema sanse da OB dobije pravicno sudjenje i pravicno obestecenje. ja sam skoro siguran, 99%, da su advokati B92 izbrifovani da u ovom trenutku detaljno popisuju sve izjave i sve dogadjaje koji bi se mogli okarakterisati kao nanosenje stete kuci i kao breach of contract, tako da uopste ne bih bio iznenadjen da tuzba grka protiv OB bude brza nego ova druga. veliki je odijum ljudi koji trenutno u beogradu zastupaju grcke interese, ali je naravno to samo poza. najgora stvar od svega je ono sto stize sa mesta gde se odluke donose: UN i OB nikada vise za vreme ove vlasti nece moci da imaju emisiju na zemaljskom kanalu. Edited October 13, 2014 by gazza1
Miralem Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Zato što Miralemu ide na jaja, ostali održavaju dobru kondiciju generalno ne, samo je sad (opet) napravio svinjariju. Prasline, valjda ti je jasno karikira Istoka Pavlovića pa je implicitna pretpostavka da sve što ti se ne sviđa kod tog lika zapravo treba da ti se ne sviđa kod Istoka jer bi se Istok tako poneo. Naravno, mi operišemo s dodatnim nivoom znanja da je u pitanju empejac, ali nekako bih rekao da on pre svega na nas i gađa jer sa svojih soma i po folouera nije baš nešto poznat van ppp-a. jer ti mislis da je istok toliko bitan, da bi empej njemu posvetio ceo koncept i karikirao ga neprestano nekoliko godina? nije. ovaj luduje ko sto je i pod nickom radio, ime je samo fora. to ko kad bi rekli da slobodan milosevic sa tvitera (glupog li nicka) pise ono sto bi slobo pisao.
Heaviside Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Ma čuj, da je tako, mogli su da sačekaju na istek ugovora (nije to za sto godina, nego već u martu) i onda kažu, izvini Olja, menjamo programsku šemu, tržište, ovo-ono, uzmi info ili idi. Ne bi bilo nikakve frke, ili bi je bilo znatno manje. To bi zapravo prošlo kao onako kakvim oni sada bezuspešno pokušavaju da ga predstave - privatna stvar između dva biznis aktera. Ova užurbanost sa kojom je sve obavljeno meni pokazuje da ne samo da su hteli da je skinu sa programa, nego i da jasno pokažu šta se dešava onima koji nisu dobri. Plus što su u očiglednom gubitku jer moraju da plaćaju honorar, a ne dobiju ništa za uzvrat. Naravno da ovo nema nikakve veze sa poslovnom politikom. Da je to motiv, promenili bi termin ili tako nešto, nema magije po kojoj im se ovo isplati. Plus narušavanje ugleda kuće, a i orderka je pominjala mogućnost za dodatne tužbe nevezane za honorar. Moguće je da šteta zbog male gledanosti, ako je mala, nije prevelika, pa su mogli sebi da priušte uslugu dečku tj. možda nije čista sila nego ima i želje za šlihtanjem. Doduše i to može da se svrsta u poslovnu politiku :) Ja bih voleo da neko od ljudi koji misli da postoje i poslovni razlozi za skidanje emisiji dok još imaju ugovor navede neki od tih razloga. Ja nemam pojma o tome i moguće je da mi nešto promiče.
Ariel Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 generalno ne, samo je sad (opet) napravio svinjariju. jer ti mislis da je istok toliko bitan, da bi empej njemu posvetio ceo koncept i karikirao ga neprestano nekoliko godina? nije. ovaj luduje ko sto je i pod nickom radio, ime je samo fora. to ko kad bi rekli da slobodan milosevic sa tvitera (glupog li nicka) pise ono sto bi slobo pisao. OK, ne Istok kao takav već Istok kao predstavnik, avatar, u nedostatku bolje reči, 365lepodnevnosti.
Miralem Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 OK, ne Istok kao takav već Istok kao predstavnik, avatar, u nedostatku bolje reči, 365lepodnevnosti. dobro, procitaj npr one tvitove koje je cestiti praslin naveo, ako te ocigledno mrzi da odes na tviter. pise apsolutno svasta sto mu dune, ne postoji koncept sem ovog koji je topli ljakse naveo. da li bi ste bili ljubazni da, ako vec hocete da ga branite, malo ukljucite mozak i elementarno se informisete, te ne poturate nam kojekakve zvake iz malog mozga koje mogu da posluze kao argument samo dok se neko poluupucen ne resi da vam odgovori? nije lepo, pravite nas na budale i zloupotrebljavate dobru volju.
Yoda Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Ma mislim, četnička, to reko ravaneli pa sam se nadovezao. Ali svakako antikomunistička i revizionistička, barem kada se doticalo tih tema. To se vidi čak i u najsitnijim detaljima, npr. u jednom od ovih intervjua povodom skidanja emisije, Olja nešto priča o Brozu, Bozovim vremenima, drž ne daj. Mislim, što reče neko skoro, to je prosto jedan lakmus. Pre bih rekao da pominjanje Brozovih vremena ima vremena sa redukcijom (različitih) prava i sloboda nego sa ideologijom i antikomunizmom. Niti je kritika, recimo, Brozovih tekovina sama po sebi antikomunistička. Mislim da si joj malo učitao tatu, mada se i on u poznim godinama setio četništva.
Turnbull Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Pa taj Broztm je već sam po sebi lakmus. Ajde da ne gubimo vreme pričajući o "kritici tekovina", svako ko je gledao ijednu emisiju u kojoj se pričalo o ovim stvarima zna da Olja jeste u potpunosti na tatinoj linij po pitanju militantnog antikomunizma (mada ne i po pitanju nacionalizma). Nema tu potrebe za bilo kakvim učitavanjem.
Turnbull Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 dobro, procitaj npr one tvitove koje je cestiti praslin naveo, ako te ocigledno mrzi da odes na tviter. pise apsolutno svasta sto mu dune, ne postoji koncept sem ovog koji je topli ljakse naveo. da li bi ste bili ljubazni da, ako vec hocete da ga branite, malo ukljucite mozak i elementarno se informisete, te ne poturate nam kojekakve zvake iz malog mozga koje mogu da posluze kao argument samo dok se neko poluupucen ne resi da vam odgovori? nije lepo, pravite nas na budale i zloupotrebljavate dobru volju. Znaš šta, mnogo je ružno kad se odjednom ovako zbiju redovi pa se i likovi poput tebe koji se inače bore za svoje sveto pravo da prave viceve na račun mrtve ciganske dece, najednom uozbilje i počnu da drže vakele o tome kako neke stvari ipak nisu za šalu. Ozbiljno? Mrtvi Utisak nedelje (pardon the pun) odjednom više nije za šalu? Ajde. I onda s tim odmah ova uvređenost, i to ne samo lična, nego u ime kolektiva. "Pravite nas na budale i zloupotrebljavate dobru volju". Daj oladi malo.
Hella Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 meni je utisak nedelje što sam usto u 8 preneo 5 kubika drva s ulaza na kraj dvorišta i složio ih u drvljanik i puca me insomnija zato sam i došao da malo čitam topik i sad je već bolje udri još par postova turnbule
Ariel Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Piše o čemu mu dune baš kao što i Istok nalazi sebe pozvanim da komentariše sve aktuelno i što on smatra aktuelnim, tako ja kapiram taj koncept, i da, čitao sam mu tvitove. Fala bogu da će da piše o čemu mu padne na pamet, koncept nastaje u načinu obrade, rečniku, odabiru ugla... a jebote al odosmo u offtopic, neću više.
Miralem Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Znaš šta, mnogo je ružno kad se odjednom ovako zbiju redovi pa se i likovi poput tebe koji se inače bore za svoje sveto pravo da prave viceve na račun mrtve ciganske dece, najednom uozbilje i počnu da drže vakele o tome kako neke stvari ipak nisu za šalu. Ozbiljno? Mrtvi Utisak nedelje (pardon the pun) odjednom više nije za šalu? Ajde. I onda s tim odmah ova uvređenost, i to ne samo lična, nego u ime kolektiva. "Pravite nas na budale i zloupotrebljavate dobru volju". Daj oladi malo. pokusaj da napises nesto smisleno u odbranu, kao sto vec rekoh. do sada si samo lupetao u stilu da nije pisao ono sto je pisao a ako jeste onda je koncept a na kraju krajeva sta i da nije koncept, hahaha, olja je cetnik. a ako neces ili ne umes, izdrzacemo (mi svi) nekako i bez tvog doprinosa. ne moras da brines. Piše o čemu mu dune baš kao što i Istok nalazi sebe pozvanim da komentariše sve aktuelno i što on smatra aktuelnim, tako ja kapiram taj koncept, i da, čitao sam mu tvitove. Fala bogu da će da piše o čemu mu padne na pamet, koncept nastaje u načinu obrade, rečniku, odabiru ugla... a jebote al odosmo u offtopic, neću više. znaci, moze da napise bilo sta, i to onda nece biti on nego karikiranje istoka samo jer se nazvao zapad? znas sta, mislim da sam sa tobom zavrsio normalnu komunikaciju.
Miralem Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 meni je utisak nedelje što sam usto u 8 preneo 5 kubika drva s ulaza na kraj dvorišta i složio ih u drvljanik i puca me insomnija zato sam i došao da malo čitam topik i sad je već bolje udri još par postova turnbule sta je usro si se da ce rusi da zavrnu gas
Recommended Posts